...ked vidite chudobu? nemyslim tym ciganske osady a podobne, ale napr. krajiny 3. sveta, kde ludia zarabaju tolko, kolko u nas stoji jedna cokolada, ziju v roznych pozbijanych pribytkoch, v spine, popripade priamo na smetisku. narodili sa chudobni a aj c
Keby som mala smútiť za všetky nešťastné tvory (pretože nie len ľudia sú nešťastní) na tejto planéte tak by som bola veľmi nešťastná osôbka. Vždy tu bude niekto kto sa bude mať horšie alebo lepšie ako ja
už nič, kedysi som to strašne riešila, dnes mi to je viacmenej jedno, každý má svoje problémy, útrapy, nešťastie a každý by sa mal zaoberať tým svojimi problémami.. typické pre ľudí je pomáhať strašne druhým a pritom sami nemáme vyriešené svoje vlastné problémy, a aj keď sú to možno blbosti oproti hladu a chudobe, robia nás nespokojnými.. proste žijem si svoj život a nestarám sa ako sa majú druhí cudzí ľudia (či už lepšie alebo horšie)
spravodlivosť neexistuje....a zatváram pred týmto problémom oči... áno priznávam... z tejto skurvenmej spoločnosti mi je zle tak nepotrebujem sa trápiť ešte viac....
je mi to ľúto ,samozrejme, ale odkedy viem, na čo sú mimovládky (možno okrem Greenpeace a Amnesty) neprispievam na charitu,nešírim info typu KONY 2012...............a tak.........
@flemi cigani maju moznost sa zmenit. mozu chodit do skoly tak ako my ostatni, vzdelavat sa a pracovat na sebe. oni to ale maju v ... a niekde v afrike su deti, ktore do skoly chodit chcu, lenze na to nema ich rodina peniaze. a to je zacarovany kruh. vzdelanie je podla mna jedina cesta ako pomoct tymto ludom, ktori su mnohokrat negramotni a nedokazu ani napisat svoje meno.
Je mi ich ľúto ale ja s tým nič nenarobím......celý náš svet je o peniazoch a moci a pokiaľ sa toto nezmení tak budú ľudia zomierať od hladu a vždy budú chudobní...
Keby bola možnosť im nejako skutočne a dlhodobo pomôcť (nie len že im pošlem peniaze z ktorých aj tak polovica pôjde na všeliaké hovadiny) tak by som to s radosťou spravil...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
neznášam takýto selektívny súcit............
A čo sa týka pocitov tie sú rôzne. Neviem či je možné im pomôcť. Pomoc ak je neosobná tak je podľa mňa príliš povrchná a má negatívne účinky.
celý Západ ,,pomáha" a pritom vlastne viac škodí, lebo nepozná hlbšie súvislosti..........
Ešte sa nespamätali z následkov historie.....
Neusadili sa, neusadili sa, a nakoniec už pre nich nebolo miesto.
Nie nemôžu sa zmeniť.
Dnes je v mode tváriť sa akoby rasizmus neexistoval, ale on existuje a je velmi rozšírený aj na Slovensku.
Mám kamoša Roma, ktorý je slušný a viete aké mal problémy s hladaním zamestnania ?
To je najlahšie zbaviť sa problému tak, že si od neho umyjete ruky.
Som zvedaví, tí z vás, ktorí budú podnikatelmi, kto sa z vás odosobní od predsudkov a dá cigánovi prácu.
Trtkoši
z prázdnej slamy ešte zbožie nikto nevymlátil
Keby bola možnosť im nejako skutočne a dlhodobo pomôcť (nie len že im pošlem peniaze z ktorých aj tak polovica pôjde na všeliaké hovadiny) tak by som to s radosťou spravil...