prečo mam pocit,že si sa tu s tým prišiel pochváliť? idem ťa dať dole ... mam cca 50 eur mesačne plus keď idem nakupovať oblečenie ocinko-maminka mi prispejú samozrejme teraz ešte to budú peniaze na jedlo a podobne kedže budem dosť ďaleko od domu ...
iba cez skolsky rok a dostavam dost, ale platim si z toho koleje, stravu, oblecenie, poplatky za bus, za stravu a tak dalej, cize v konecnom dosledku mi az tak vela toho nezostava
320eur ale to mam na vsetko - na ubytovanie, stravu, oblecenie atd, atd... plus si este zarabam. a v dohladnej dobe ich planujem odbremenit aj od tohoto
veľké H od rodičov, to ja som tá čo peniaze musí dávať im za to, že u nich bývam, jem a tak dobré čo? a teraz robte čo chcete a makajte po brigádach. Čo by dala za 30 éčiek
keď som bola menšia, tak som dostávala nejaké vreckové, potom to nejak samo od seba zaniklo, ani mi to nechýba. teraz z času na čas niečo dostanem, hlavne nech mám čo jesť počas dní, čo som celý deň v škole. a plus, keď poviem, že sa niekam chystám, tak sa ma občas mama spýta, či nepotrebujem nejaké drobné, prípadne mi ich rovno natíska do ruky ale škoda, že nosluš už nemáva také dobré jednodňové brigády, ako kedysi :/
naši mi zaplatia intrák, stravu, tj 25 euro a 43 euro, zaplatia mi účet za telefón /asi 15 euro/ a na týžden dostanem do ruky 10 euro, čo z toho si kupujem všetko čo potrebujem a týždenne mi ide len 3 eurá na cestovné... a žiadne také oci, mami, idem von dáte mi niečo? nie,.. tak isto oblečenie, kozmetika...
dávajú mi až príliš veľa . mesačne mi dávajú tak 150-200 evri je to obrovská suma peňazí vzhľadom na to, že všetko prežúrujem, prepijem a tak podobne..... ale začínam sa učiť šetriť a myslieť do budúcnosti lebo viem, že fotrovci ma nebudú sponzorovať donekonečna.
Nedostávam pravidelné vreckové, ale tak, ako väčšina z Vás. Keď potrebujem, vypítam si. Oblečenie chodíme spolu nakupovať... Ale bolo mi povedané, že teraz ako idem na SŠ, budem dostávať. Cestovné, jedlo... A cez prázdniny som dostala na ruku 300€
poznám aj moji spoluziaci makaju v skole len kôli peniazom radsej dat a zatrhnut kôli zlým známkam ako huckať ze keď sa budu učiť budu dostavat pomaly plat.
a zas každy rodič dá kolko môze mám spoluziaka co jeho rodicia zarabaju omnoho lepšie ako moji a chlapec dostá z bratom 7€ na mesiac a to len preto lebo jeho otec je zatrpknutý že on jak decko nič nemal.....
tým som necel povedat zeby mal dostavať nwm kolko ale chlapec je slusny nepije nekuri dobre sa učí skromný tak podla mna aspoň tych 20 by nebolo odveci.....
kým som bola na strednej, nedostala som ani cent, mala som to, čo som si zarobila... výplatu som mala okolo tých 130 ečok... z toho som si platila všetko, čo sa týkalo školy aj mimoškolských aktivít... čiže zošity perá kokotiny.. knihy, učebnice... cesta do školy... triedny fond... príspevky do školy.. kokotiny... + teda nejaké tie piatky ak vyšli keše, cigarety, pivo, oblečenie, kozmetika... VŠETKO. teraz sú naši rozvedení a otec musí platiť výživné, takže k dobru mám 180 ečok od neho, s tým, že si platím internet, mobil, jedlo (mama nevarí..) + všetko to, čo predtým... posledný mesiac mám brigádu po 4 rokoch takže som vykrývala v pohodičke, bola som na tolkých akciách, že som samozrejme minula všetko.... akonáhle mi koncom septembra začne škola, keše pôjdu už len na intrák, cestu dom a s5, žrádlo, knihy a iné materiály do školy + rada by som si zriadila noťas do školy... uvidíme ako to vyjde
Nikdy som nič nedostávala len tak pre nič za nič. Ak bolo treba tak som si niečo málo vypýtala a tak. Všetky poplatky spojené so školou, internetom, mobilom mi platí mamka a ja pre seba dostávam na mesiac za brigádu 30€ čo mne, dá sa povedať, stačí.
Aké vtipné tento americký zvyk akosi našu rodinu obišiel Ale mne to nevadí, už od 13- stich brigádujem a je to super pocit, keď si otvoríte skriňu a všetko, čo v nej je, ste zaplatili z vlastných peňazí Síce si školu neplatím, ale keď potrebujem napríklad peniaze na ZRPŠ, tak platím aspoň nejakú časť... Okrem toho platím polovičku za internet , kozmetiku a všetko čo potrebujem (cigarety- áno, potrebujem ich , oblečenie, občasné posedenia s priateľmi...) Síce sa občas stane, že mi mama dá nejaké 2e, ale to je málokedy A aby mi platila za známky, tak to by skrachovala, keďže tento rok som bola vyznamenaná
keď som chodila do školy, tak to bolo 10€ týždenne - na cestu a na jedlo, niekedy bol týždeň, že som si z toho ešte aj čosi ušetrila, niekedy som musela od mamy prosiť ešte nejaké drobné
fuuuha zrazu ako vela ludi brigáduje a nedostáva žiadne vreckové. teda ani my sme to tak nikdy nevolali, ale rodičia mi vždy dali peniaze dá sa povedať na všetko čo som potrebovala. pochybujem že vcšetci tí čo sem napásali že sú bet vreckového nás neoklamali. je to smutné,ale myslím si,že študent je dosť závislý na rodičoch a nevie si sám platiť intrák,neprispieva na domácnosť,nemá na cestovné a všetky výdavky spojené so štúdiom (teda ak neštuduje externe a nebýva s nimi), preto si nemyslím že je hanba mať peniaze od rodičov. aj ja ich teraz budem mať po dlhšej dobe.... a nebude mi to na začiatku jedno....ale tak. výhovorka som študent je tuuuuu. teda všetci 15 a 17 roční že tolko kolko si zarobím fuj vy klamári!!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
100 komentov
Ale sem tam si zajdem predať plazmu tak za to dostanem ďalších 20€
podla mna je zas blbost dostavat peniaze za znamky. je to proti celej tej psychologii ze ucis sa pre seba
poznám aj moji spoluziaci makaju v skole len kôli peniazom radsej dat a zatrhnut kôli zlým známkam ako huckať ze keď sa budu učiť budu dostavat pomaly plat.
a zas každy rodič dá kolko môze mám spoluziaka co jeho rodicia zarabaju omnoho lepšie ako moji a chlapec dostá z bratom 7€ na mesiac a to len preto lebo jeho otec je zatrpknutý že on jak decko nič nemal.....
takže tolko... stačí chcieť, zarobiť sa dá...
doteraz 6 eur na týždeň, teraz predpokladam, sa zvýši ved idem na strednu a cestujem a taak
za čiste jednotky by si koľko dostal?
teraz si ale zarábam a rodičom dávam vreckové ja