Tak v prvom rade ludia, to je základ- samému by mi bolo na prd všade,ale s tou správnou osobou by som vedel byť štastný asi v akomkoľvek meste či obci. Čo sa týka obce,mala by byť blízko mesta, tak zhruba päť kilometrov, malo by tam byť všetko,čo človek pre bežný život potrebuje (ideálne sú z tohto hľadiska strediskové obce). A v meste stačí, ked je tam dostatok pracovných príležitostí, kultúrnych akcii a podobne,že to tam proste žije a nie nejaká zaprdená diera
ja som zistila ze sme sa nastahovali na uplne otrasnu cast mesta, teda ostatni mi to tak prezentuju a frajer mi vravel ze to nemam ani nikomu hovorit, ale je to docasne riesenie na max 2 roky a radsej budem mat o 30% lacnejsi najom a zvladnem si nasetrit pri tom na auto ako keby som bola niekde v centre a vychadzala s odretymi usami. a vnutri to je pekne takze to mi staci
Hm..ja som v mojom meste celkom spoko. Bývam v dobrej štvrti rodinných domov, ľudia sú okolo celkom príjemní, v blízkosti mám všetko čo potrebujem na pešo, aj na malé vzdialenosti autom. A dokonca mám blízko aj les a prírodu, kde chodím moc rada.
Vidiek musí hlavne obsahovať hory, lebo tie sú pre mňa hlavným dôvodom pre bývanie na dedine, ináč to nejako nemá význam. (ešte je fajn aj taká tá zachovaná rázovitosť obce, ale to nie je nutné)
A mesto by malo mať hlavne pekné a veľké historické centrum a rýchly prístup k nemu od bytu, ATMOSFÉRU (ale to aj tá dedina), a zaujímavé podniky do ktorých sa dá ísť, a temné zákutia čo sa dajú objavovať
zaleží aké mesto.
Páčia sa mi celkom staré časty mesta kde máš bytovku s velkou terasou, prípadne teda nejaké nové stavby kde by bola velká terasa a výrivka.
Spoje minimalne tak ako v Prahe že o aute 300dní do roka neviem
Predmestie amerického typu može byť tiež zaujimavé ale asi dlhodobo nie.
Na dedine slovenského typu jednoznačne tradície, ludia, hory a príroda.
Ja som spokojná kde som máme rodinný dom so záhradkou ulicu od lesa a polí, zároveň zastávku autobusu tak blízko, že mi stačí z domu vyraziť 3 minúty pred odchodom a dojdem a autobus ma zavezie rovno k Hlavnej za 15 minút Okrem toho tu je vcelku pekne a ticho, no za touto časťou je hneď sídlisko, kde mám dosť známych...
jediné, čo mi tu asi prekáža a chcela by som zmeniť je, že nemám obchod v pešej vzdialenosti a až na 3-4 susedov ani extra susedské vzťahy
Ja bývam na dedine, a sme všetci veľmi spokojný. Priestranné izby a hlavne, veľký pozemok nám zaobstará pohodlie a výborný pocit. Predtým ako sme sa sem presťahovali, ma zaujali nejaké články na tejto stránke: » www.byvaniemagazin.sk/... ktorá mi pomohla vyriešiť dilemu ohľadom bývania buď v byte alebo dome.
V okolí nechcem rozpadnuté tmavé terasy, bezdomovcov na lavičke, feťácke doupě, ani Slovnaft, aby to nebolo priamo nad veľkou križovatkou, malo by sa tam dať parkovať a nemalo by to byť v kopci (Dlháče), ani niekde v paži. Bývam na začiatku Petržalky a som spokojná- je odtiaľto blízko na hrádzu, za 5min som v meste, za rohom mám Billu, lekáreň, výhľad mám na rakúske lesy. Chýba mi len viac verejného osvetlenia, aby som sa cítila bezpečnejšie.
A v samotnom byte potrebujem balkón, výťah a susedov, ktorým nevadí, že dupem.
Ak na dedinu, tak niekam do lesa, do hôr. Ale kým pracujem a keď budem mať deti, bolo by to zložité.
dostupnost na spoje, vlakovu stanicu, klimatizacia, vana, priestorne izby (obyvacka, kuchyna), aspon z polovice prerobeny, aby som sa nebal vkrocit na hajzel a do kupelne. balkon. ticho v okoli bytu, nehlucni susedia.
chyba mi vlastne to ticho len a menej hlucni susedia nad nami. ocenil by som aj hrube steny, lebo je tu fakt skoro vsetko pocut.
Byvam v tichej lokalite, 15 min. od centra peso. 5 min. od bytu mam postu, lekaren, banku, obchody... Zastavku mhd skoro pred vchodom. 15 min. peso a som v skole. Cize parada. A najlepsie na tom je, ze najom nizky ako pri okrajovych castiach mesta, takze sa fakt nemam na co stazovat. Ale mi aj sakra dlho trvalo, kym som nieco take zohnala. Ak by som po skole mala riesit vlastne byvanie (teraz mam spolubyvajuce a tak), urcite by som chcela nieco na tento sposob. Mozno ak by boli deti (ale to je veeelmi daleko este), tak by som zvazila dom, avsak v meste v podobnej lokalite ako je tato (cez ulicu sa uz zacina rodinna zastavba). A este mala chata niekde v horach, na vikendy
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
ked budem velka, to bude inee :S
A mesto by malo mať hlavne pekné a veľké historické centrum a rýchly prístup k nemu od bytu, ATMOSFÉRU (ale to aj tá dedina), a zaujímavé podniky do ktorých sa dá ísť, a temné zákutia čo sa dajú objavovať
Páčia sa mi celkom staré časty mesta kde máš bytovku s velkou terasou, prípadne teda nejaké nové stavby kde by bola velká terasa a výrivka.
Spoje minimalne tak ako v Prahe že o aute 300dní do roka neviem
Predmestie amerického typu može byť tiež zaujimavé ale asi dlhodobo nie.
Na dedine slovenského typu jednoznačne tradície, ludia, hory a príroda.
Preto sa z tej nášej malej úžasnej nechystám preč
jediné, čo mi tu asi prekáža a chcela by som zmeniť je, že nemám obchod v pešej vzdialenosti a až na 3-4 susedov ani extra susedské vzťahy
A v samotnom byte potrebujem balkón, výťah a susedov, ktorým nevadí, že dupem.
Ak na dedinu, tak niekam do lesa, do hôr. Ale kým pracujem a keď budem mať deti, bolo by to zložité.
chyba mi vlastne to ticho len a menej hlucni susedia nad nami. ocenil by som aj hrube steny, lebo je tu fakt skoro vsetko pocut.