Moji rodičia sú vínom posadnutí niežeby boli alkoholici, ale robia si také väčšie zbierky a dávajú za to aj dosť peňazí.. ja skoro všetky trošku ochutnávam a zatiaľ mi najviac chutilo také, čo sa volalo myslím Cabernet sauvignon rosé.
Začínala som kedysi s bielym polosladkým Nitrianskym Kniežaťom, potom som sa už naučila, čo je to dobré víno Pijem väčšinou červené.
Čo sa týka krajín, nemám rada talianske vína, sú strašne vodové. Naopak, obľubujem australské, chillské, francúzske, juhoafrické, mala som aj nejaké z Kréty. Samozrejme, suché.
Veľmi obľubujem Alibernet, ale tiež frankovku a cabernet sauvignon. Mám rada tmavé vína, hustejšie - aj korenisté, aj ľahšie a oblé, podľa toho, na čo mám práve chuť. Ale nemám rada kyslé. Najradšej mám, keď je víno "cítiť" po černiciach, ríbezliach, čerešniach, jahodách, vanilke alebo čokoláde.
Raz za sto rokov, a len tak pohárik-dva (lebo je to dunihlav nie je zlý ani ríbezláčik - teda keď je kvalitný.
Tiež mi veľmi chutilo fragolino, čo je tuším talianske šumivé víno s jahodami. Mňáááám
Z bielych by som ale vypichla teplářské - BIO - Sauvignon (biely) - To je NAJLEPŠIE biele víno, aké som pila!!! Nevidela som ho ani v BIO obchodoch, ale cez internet sa dá objednať.
Tiež ľúbim Irsai Oliver - to je také ľahšie, na dlhšie popíjanie, ináč Chardonnay alebo Tramín červený. Nemusím rizling a veltlínske, väčšinou bývajú dosť kyslé.
A kto máte radi biele, sladšie, ochutnajte niekedy Retsinu (Retsina) - je to biele víno, tuším polosladké, pila som ho na kréte (teraz neviem, či je Grécke alebo Krétske) - je to biele víno s prídavkom živice. Veľmi zaujímavé
@momoglamorous veď ty sa ani nechováš ako žena, tak prečo by si pila ako žena ? A fernet podľa mňa JE pre baby...a vodku pijú baby tiež, to skôr tatranský čaj a HLAVNE borovička mi prídu ako pre chlapa
@fleur1301 chovat sa ako zena je podla teba obsluhovat manzela a stat za sporakom? nie diky ja sa rada chovam ako chlap a napriek tomu ma muzi beru stale ako zenu, co mi je niekedy skor aj na obtiaz
tak vidis, nakoniec este aj pijem ako zena, to je strasne :/
@fleur1301 no dovoľ! fernet citrus a pivo je dokonale chlapská kombinácia!!
(k otázke: obľubujem také čo mi chutí, bez ohľadu na krajinu pôvodu, preferujem červené, polosuché a suché, a iné detaily sa bez ochutnania špecifikovať nedajú a popisovať sa mi nechcú.)
vždy som chcel byť ochutnávač vína a jedným nadýchnutím/dúškom určiť jeho rok, kvalitu a všetko a jedného dňa vybrať zo skrinky extra mega drahé kvalitné víno a tak opatrne ho nalievať
@fleur1301 neviem, ja vacsinou pijem Matysaka, ten mi fakt chuti kazde jedno od neho..najviac asi rizling rynsky..a ked mam pravdu povedat, dlho som nepil ine
ale vraj ze netreba pit tie zahranicne, lebo to co sa dovaza sem, su uz len najvacsie sracky co sa v tom francuzsku, spanielsku vyrobi
A nemusíš mi závidieť, že viem variť a mám doma niekoho, koho zaujímam A o mojom živote vieš evidentne p*ču, tak sa chytáš aj slamky, aby si ma urazila, ako je to, že som vydatá a že varím. Och, hanbím sa!!! Ty si fakt chudera...
Ešte aj to, že manžela "obskakujem", je mimo. Ako ty celá...tak čo sa čudujem.
biele, suché, povedala by som s jemným prirodzeným sladším podtónom, také je napr. Chardonnay, alebo Irsai Oliver po prípade aj Rizling vlašský a Savignon. Obľúbená značka - Matyšák
Vitis Pezinok - Rizling Rýnsky...Noblesné svieže víno svetlej zelenožltej farby s jemným buketom lipového kvetu. Výrazné a expresívne v chuti, pikantné, s dominantnými kyselinami. Po primeranom odležaní získava elegantnú fľašovú zrelosť a petrolejový tón.
Odporúčame podávať k špecialitám slovenskej kuchyne, syrom.
@bilancia a od p. Mikloviča - Víno z kamenného dvora mi veľmi chutí Devín, a má najlepšie ružové víno podľa mna - Zweigeltrebe rosé , strašne mi chutilo pila som ho jak malinovku, potom som aj tak vyzerala
ja som milovnik sladkych vín najmä tokajskych...
Avsak nasiel som stranku minuly mesiac www.winestory.sk
Objednal som si ich prvy balicek a vina boli skvele, pridali aj zaujimave pribehy o povode, vinarstve Vianoce, tak dufam ze mi daju ochutnat tiez
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
51 komentov
Biele mi nechutí vôbec skoro.
akurát ide v telke, niekto sa tam mlátil
Čo sa týka krajín, nemám rada talianske vína, sú strašne vodové. Naopak, obľubujem australské, chillské, francúzske, juhoafrické, mala som aj nejaké z Kréty. Samozrejme, suché.
Veľmi obľubujem Alibernet, ale tiež frankovku a cabernet sauvignon. Mám rada tmavé vína, hustejšie - aj korenisté, aj ľahšie a oblé, podľa toho, na čo mám práve chuť. Ale nemám rada kyslé. Najradšej mám, keď je víno "cítiť" po černiciach, ríbezliach, čerešniach, jahodách, vanilke alebo čokoláde.
Raz za sto rokov, a len tak pohárik-dva (lebo je to dunihlav nie je zlý ani ríbezláčik - teda keď je kvalitný.
Tiež mi veľmi chutilo fragolino, čo je tuším talianske šumivé víno s jahodami. Mňáááám
Z bielych by som ale vypichla teplářské - BIO - Sauvignon (biely) - To je NAJLEPŠIE biele víno, aké som pila!!! Nevidela som ho ani v BIO obchodoch, ale cez internet sa dá objednať.
Tiež ľúbim Irsai Oliver - to je také ľahšie, na dlhšie popíjanie, ináč Chardonnay alebo Tramín červený. Nemusím rizling a veltlínske, väčšinou bývajú dosť kyslé.
A kto máte radi biele, sladšie, ochutnajte niekedy Retsinu (Retsina) - je to biele víno, tuším polosladké, pila som ho na kréte (teraz neviem, či je Grécke alebo Krétske) - je to biele víno s prídavkom živice. Veľmi zaujímavé
tak vidis, nakoniec este aj pijem ako zena, to je strasne :/
keď už, tak Kagor ! (Cabernet-Sauvignon + Merlot)
proste bez obemdzenia..teda vlastne suche nepijem..
vacsinou biele polosladke..ale mam rad aj ruzove
ach mnam..
a chcem ochutnat odrodu od dominiky
(k otázke: obľubujem také čo mi chutí, bez ohľadu na krajinu pôvodu, preferujem červené, polosuché a suché, a iné detaily sa bez ochutnania špecifikovať nedajú a popisovať sa mi nechcú.)
a značky nejak neriešim
Ak SA rátajú destiláty tak odporúčam 4cl whisky 4cl bianco pohár whiskač ľad citrón
ale vraj ze netreba pit tie zahranicne, lebo to co sa dovaza sem, su uz len najvacsie sracky co sa v tom francuzsku, spanielsku vyrobi
stock je pre ľudí čo z plezíru pijú palinu lebo im chutí, citrus je pre tých ktorých chuťové bunky zvládajú rozoznávať aj jemnejšie veci !
A nemusíš mi závidieť, že viem variť a mám doma niekoho, koho zaujímam A o mojom živote vieš evidentne p*ču, tak sa chytáš aj slamky, aby si ma urazila, ako je to, že som vydatá a že varím. Och, hanbím sa!!! Ty si fakt chudera...
Ešte aj to, že manžela "obskakujem", je mimo. Ako ty celá...tak čo sa čudujem.
Ty si neni momo, ty si fakt MIMO Mimóza...
Odporúčame podávať k špecialitám slovenskej kuchyne, syrom.
@39 - vyprosujem si aby si moje meno spájala s touto... osobou!
@37 - platí čo som povedal, nezaraďujem ho nikam, lebo som doteraz nevedel že niečo také existuje
ale nepohrdnem vlastne žiadnym vínom
napr. Elesko, Chowaniec & Krajčírovič, Víno z kamenného dvora, Karpatská perla,Janoušek, Pavelka & syn, Mavín, J&J Ostrožovič ...
Avsak nasiel som stranku minuly mesiac www.winestory.sk
Objednal som si ich prvy balicek a vina boli skvele, pridali aj zaujimave pribehy o povode, vinarstve Vianoce, tak dufam ze mi daju ochutnat tiez