Muzske mam oblubene ale zenske vobec netusim.. kedysi sa mi pacilo strasne petra a aj som si vymyslala, ze sa tak volam mama mi dokonca kupila taku klucenku s napisom petra ale dnes uz som spokojnejsia s mojim realnym menom
Aj napriek tomu, že sa mi páčia skôr nezvyčajné mená, nemám rada také silené zahraničné mená. Páčia sa mi také, ktoré sú v našom kalendári ale málokto ich používa. Určite viem hned povedať ktoré mená mi strašne lezú na nervy (prosím dotyčné, neberte to osobne). Na základnej škole sme boli v triede 12 dievčať. 5 z nich boli "Miška". Na strednej škole sme boli v triede 9 dievčat, 3 z nich boli "Radka" a 4 boli "Nika". Ďalej neznášam Zuzka, Katka, "Kika", a ďalšie, ktoré sa neustále opakujú ako keby sme nemali na výber z dostatočného množstva mien. Páčia sa mi skôr mená, ktoré nie sú pre našu kultúru cudzie, ale sú menej otrepané ako napríklad Kamila, Jasmína, Anita, Soňa, Klaudia, Viola, Tamara, Olívia, Irma, Ivona, Zora, ...... Podľa mňa sú to super mená, sú slovenské a zároveň iné, ja sama mám jedno z tých mien, ked som bola malá, neznášala som svoje meno lebo každý okolo mňa bol Radka, Katka, Miška a ja som mala meno úplne odveci ale teraz už vidím, že je jedinečné a že keď niekto zakričí moje meno, neotočí sa so mnou ďalších 5 žien.
@tasara Odporucam knihu Feakonomics, pochopis ako funguju trendy v davani mien. Cize ma zaujima, je tvoje meno uz v sucasnosti popularne alebo odolava? Z nicku tipujem, ze si Tamara, to uz je zial moderne.
Ja som sa vzdy chcela volat Miska, lebo mam este obycajnejsie meno.
@mkamka nie nie som Tamara a nie, moje meno v ani súčasnosti neni populárne. Mala som v detstve len jednu kamarátku s rovnakým menom. Odvtedy som nikoho nepoznala, občas sa niekto objavil v médiách. Dosť dlho sa to meno ani nepísalo v kalendári, bolo ho vidieť iba v online rozšírených verziách ale dnes ho už dali, lebo tuším nejaké mená z tadiaľ dávali preč, také úplne archaické.
@mayben Bianka, normálne s K (vždy to musím tetám úradníčkam zdôrazňovať ), ale už ma strašne nebaví a nejak by som zmenou mena chcela ukončiť veľmi kktnú etapu môjho života. Ale ktovie, možno si to ešte rozmyslím.
@neoriginalna ako tak počítam, tak osobne poznám minimálne 10 Radiek. Nie som veľmi sociálny typ Ale máš pravdu, sú aj viac frekventované a otrepané mená než Radka, toto meno je ešte v pohode Chodila som na bilingválny gympel, kde nás učili Americkí lektori. Snažili sa zapamätať naše Slovenské mená. Jedna už to nevydržala a hovorí: "bože, ako si to mám zapamatäť, každý je KatKA, RadKA, ZuzKA,...." robiac dôraz na ich dvojslabičnosť a zakončenie Nevadí, my sme si tiež nevedeli zapamätať mená lektorov. Jedna bola Miss Rick, druhá bola Miss Ray, ďalšia bola Mrs. Riss
@mayben ja mám ešte aj druhé, zahraničné a je to celé také odveci a neviem... moja manka mi to schválila, že fakt boli mladí a drbnutí s otcom keď mi tú kombináciu mien schválila nové je tajné >
@krvaaa v pohode..moja dcéra je Bianka Maybe (tiež som bola mladá, ale ja som rovnako drbnutá aj teraz, takže by som to meno dala tak či tak mne sa páči )
Toľko podobnosti v tomto príbehu.. dúfam, že u nás to lepšie dopadne a mladá ostane spokojná
@mayben tak za pár rokov tu bude behať samá Daenerys, Arya, Eminem, etc., to bude normálka Akože užila som si s tými mojimi menami, aspoň som bola zaujímavá, ja to robím fakt skôr z osobných dôvodov, ale vravím, že kým na to budú money tak si to ešte premyslím možno A voláš ju prvým či druhým? Lebo moje druhé nikto nikdy v živote nepoužil svojvoľne
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
50 komentov
Môže byť?
Nahoda, ze sa tak volaju ludia, ktorych mam rada?
Sophia
Ciarra
Sierra
Alžbetka
A potom ešte Klára a Uršuľa (seriózne).
Ja som sa vzdy chcela volat Miska, lebo mam este obycajnejsie meno.
a aké si chceš dať?
Toľko podobnosti v tomto príbehu.. dúfam, že u nás to lepšie dopadne a mladá ostane spokojná