@damaris nenazval by som to vierou v cokolvek. Jednoducho je to mam picizmus k vieram pokial veriaci nepodlozia rozpravky niecim uchopitelnym aj ked je pravda, ze agnosticizmus je logicky konzistentnejsi ako ateizmus
@tommyhot "Jednoducho je to mam picizmus" — Veď to je agnosticizmus, nie?
Teda neviem, aký koncept ateizmu mal puco na mysli, ale keď je už raz boh nejaký objekt alebo skupina objektov, ktoré sú zmyslami nepoznateľné, tak ich počet neviem jakživ zistiť a preto ich počtu – či je jeden, štyria, desiati alebo nula –musím iba veriť, pretože racionálne (na základe zmyslového vnímania a logického kalkulu) k nemu nemôžem dospieť.
(Poznámka pre admina: Zatiaľ je tu kľud, nikto sa neháda, iba diskutujeme a máme odlišné stanoviská. Diskutovať a mať odlišné stanoviská je nice, mmkay?)
@damaris ja mam pocit, ze agnosticizmus nie je mampicizmus, pretoze sa zaobera vierou na urovni, ze tvrdenie A alebo B moze byt pravdive. Kdezto ateisti len trolluju veriacich, ti serioznejsi pozaduju dokazy ak ich niekto s vierou konfrontuje, ale inak to maju u prdele. "Viera", ze neexistuje boh nie je vierou, ale je to len dosledok absencie dokazov. Neviem to vysvetlit lepsie, preto si myslim, ze agnosticizmus je logickejsi (stanovisko, ze neviem ci A alebo B je vcelku konzistentne)
@damaris koncept ateizmu je jeden...neviera v Boha, ateista netvrdí, že Boh neexistuje....ateizmus dbá na dôkazy a vieru toho, čo je dôveryhodné, samozrejme nie je viera ako viera, každý v niečo/niekoho verí (že ma nezabije mama, neokradne brat, že ma učiteľ neklame, že vedec niečo nesfalšoval), ale tu sa vyžaduje dôveryhodnosť, ktorá sa niečim preukázateľným získa, napríklad správaním, serióznosťou, uznaním chýb atď...
@riddler
krst je tzv.malý exorcizmus, tymto úkonom bol z teba zmytý dedičný hriech, stal si sa kresťanom a patríš do cirkvi Kristovej na zemi....
ak ťa pokrstili rodičia v rannom veku a ty si tomu nemohol samozrejme zabrániť, máš brat môj možnosť z cirkvi vystúpiť a konvertovať na inú vieru...
prípadne zostaneš bez viery a tym pádom sa stávaš ateistom...
(heh, ale aj ateizmus je forma viery v neuznávaní Boha ako Stvoriteľa)
v každom prípade máš slobodnú vôľu a rob si podľa svojho presvedčenia
spojenie kresťan ateista neexistuje,
buď si ryba alebo rak
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
57 komentov
Liehovista
» telkac.zoznam.sk/silne-reci/s01-...
O nazore na cirkev sa ani nevyjadrujem radsej
ale pokusim sa to rozširiť
frusciantism
Teda neviem, aký koncept ateizmu mal puco na mysli, ale keď je už raz boh nejaký objekt alebo skupina objektov, ktoré sú zmyslami nepoznateľné, tak ich počet neviem jakživ zistiť a preto ich počtu – či je jeden, štyria, desiati alebo nula –musím iba veriť, pretože racionálne (na základe zmyslového vnímania a logického kalkulu) k nemu nemôžem dospieť.
(Poznámka pre admina: Zatiaľ je tu kľud, nikto sa neháda, iba diskutujeme a máme odlišné stanoviská. Diskutovať a mať odlišné stanoviská je nice, mmkay?)
Bte:prečo tu nie sú aj satanisti?
Idem sa teda na rano pomodlit rumenec
krst je tzv.malý exorcizmus, tymto úkonom bol z teba zmytý dedičný hriech, stal si sa kresťanom a patríš do cirkvi Kristovej na zemi....
ak ťa pokrstili rodičia v rannom veku a ty si tomu nemohol samozrejme zabrániť, máš brat môj možnosť z cirkvi vystúpiť a konvertovať na inú vieru...
prípadne zostaneš bez viery a tym pádom sa stávaš ateistom...
(heh, ale aj ateizmus je forma viery v neuznávaní Boha ako Stvoriteľa)
v každom prípade máš slobodnú vôľu a rob si podľa svojho presvedčenia
spojenie kresťan ateista neexistuje,
buď si ryba alebo rak
môže to máš pravdu
Most inclusively, atheism is the absence of belief that any deities exist.
Nemylit si dojmy s pojmami A hlavne dogmy s pojmami
Inač som taký Agno.