okrem indiánov tadiaľto prešli všetci aj keď, nečudovala by som, keby tu boli aj indiáni kedysi... lebo cez toto územie prešlo fakt strašne veľa národností
tak potom preco vetsina hlasovala za slovanou ked ty sem prisli az neskor nechapem ved ja aj obcas vravym ze ich pozeniem naspet za ural odkial sem prisli : (vtiipp)
Kelti z toho vyberu su najstarsie etnikum, samozrejme ze pred nimi tu boli aj iní, ale oni predstavuju ozaj ze prve etnicke zoskupenie na našom uzemi, pred nimi to boli len tie "kulturi"
Po Keltoch sem prišli Rimania ale len na juhu slovenska, inde boli germani- kvadi - vytvorili si tu akesi Vanniovo kralovstvo, ktore malo chranit rimsku risu.. potom to kedysi padlo a prisli sem iní germáni a to sme v rokoch 370-420 = velke presidlenie na nasom uzemí, kvadi sa opevnuju a postupne potom aj odchadzaju, na ich miesta idu iní germani od zapadu. Takto to tu je až do cca 480. Popri tom su tu aj huni alebo aj longobardi. Slovania sem idu az 470 a ludia, ani zdaleka to nebolo take rychle a mocenske presidlenie... este dobrých 100 rokov sme si to tu delili s longobardmi...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
Germani - boli viac na zapad
Tatari - ti prisli spustosili to tu a odisli, ty maju domovinu dakde v Mongolsku
Indiani - DDD chcel som napisat ze ty su v Indii DD
KELTI ODISLI... cize to tu zanechali a odisli prec, vzdali sa tohto tu ... tusim
@miro016 V 5. abo 6. asi.
Kelti z toho vyberu su najstarsie etnikum, samozrejme ze pred nimi tu boli aj iní, ale oni predstavuju ozaj ze prve etnicke zoskupenie na našom uzemi, pred nimi to boli len tie "kulturi"