mne cigani nikdy v zivote nic zle neurobili ani nikomu z mojej rodiny.. takze nemozem na nich nadavat.. aj ked vlastne teraz ma napadlo ze ked sme boli s bratom mali tak nam ukradli zo zahrady nejake veci, trojkolky, futbalove lopty atd.. ale nakolko som komunista a mam silne socialne citenie a niesom materialista tak im to bez problemov odpustam, oni ich potrebovali urcite viac ako my..
@hadimistr tak to si teraz napisal peknu picovinu. Ja ked som bol maly tak som sa v skole neustale bil s ciganmi najdu sa medzi nimi kokoti a je ich vela kazdy druhy cigan je zapalkar podrazak a podvodnik, ale zato neodsudim celu rasu predsa. Nikto nemoze za to ci je cigan slovak rus mongol alebo eskimak. Vzdy treba sudit jednotlivca nie nejaku hlupu skatulku. Inak ja som materialista a proti ciganom nic nemam.
PS zaklad komunistickej ideologie tvoril prave materializmus.
Tak strašne nenávidím rasistov, že sa snažím pri písaní komentu dosť krotiť.
Rómovia mi nič neurobili a aj keby urobili, neznenávidím za to celú skupinu. Ak by ma okradol biely a róm, nie je v tom rozdiel. Nikto nemôže za to ako sa narodí a nemal by sa za to hanbiť. Demokracia.
JOJ tak strašne milujem reči ľudí ktorí L9 videli maximálne v telke, necestujú s tými pošikanými smradmi dennodenne v mhd, neodopierajú si obedy na letnej terase lebo dáky ryňavý smradľavý cigánsky kokot sa im nepostaví ku stolu a nepýta peniaze aj jedlo, neboja sa chodiť po zotmení za kamoškou do vedľajšej brány lebo ich ani nenapadne že by ich niekto napadol kvôli tomu že držia v ruke mobil, nemusia sa báť že im dáky špinavý bastard zmláti decko na ceste zo školy kvôli pár drobným.........mohla by som pokračovať veľmi veľmi veľa ale škoda reči, kto žije v ba nikdy nepochopí, že to nie je len o L9, lebo oni sa nezdržiavajú len tam ale rozliezajú sa po celom meste a okolí ako mor
@klaudiqaaa ale okradnúť či napadnúť ťa môže hocikto, aj žobre hocikto no za to im nemusíme nadávať.
Netreba hádzať všetkých do jedného vreca. Lebo napr. páchateľmi trestných činov nie sú väčšinou oni ale väčšinové obyvateľstvo. No chápem, že ide z toho strach.
@anitchka sak ked je devet musi byt aj osem asi alebo nie ? neviem mozno je to blbost a tie cisla su len tak podla niecoho ineho
@klaudiqaaa a myslis ze inde sa zije ako v raji alebo co ? ja zijem na dedine a aj tu mam pomaly strach vyliezt na ulicu tiez tu je ciganov milion a este aj biely su jebnuty asi tak polka dediny minimalne a to ludia zavidia ze ako sa na dedine a este aj na zapade dobre zije inak kolko je tych lunikov ?
@lvanbeethoven no pekne ale to je vsetko problem systemu keby im skutocne nieco hrozilo tak by toto nerobili lenze ked sa policajti smeju spolocne s nimi tak sa nebudu krotit lebo oni maju proste taku mentalitu
@georg21 ešte nikdy sa mne ani mojim známym nestalo hento od niekoho bieleho, všetko čo som napísala bola osobná skúsenosť tak sa mi tu nesnaž nahovoriť že priemerne robia menej kriminality než bieli lebo je to bullshit na Ntu
@torpedo08 no tak to ti verím že v niektoých dedinách je to o to horšie, že ich tam máte hneď pod nosom. luník kde žijú je len ten jeden, ostatné luníky sú normálne sídliská kde žijú normálni ľudia
@klaudiqaaa choď sa pozrieť do väzníc, prečítaj si štatistiky... ja sa ťa tu nesnažím provokovať alebo urážať ťa, ako to dokážeš niekedy ty, len poukazujem na fakty. A chápem tvoju osob. skúsenosť, ale treba vždy vidieť veci aj z iných či všeobecných pohľadov ak chceš vidieť objektívny fakt.
@klaudiqaaa nj akoze nehovorim ze tu su seci cigani ako na tom luniku niektori su aj celkom slusny ale najde sa aj dost takych co ti daju na hubu len tak alebo ked im nedas cigaretu a podobne a vykrikuju stale po ulici obhadzuju sa vselicim pozeraju na teba ako keby ta isli zabit a podobne ale mam zle skusenosti aj s bielymi aj horsie ako s ciganmi no je to tu proste jebnuta dedina ..... a sak ja viem len tak zo srandy ma zaujima ze kolko sidlisk sa vola lunik
@klaudiqaaa a ja by som ti mohol napísať, aby si reagovala keď dospeješ.
Lebo som len napísal niečo všeobecné, že pre objektívny pohľad na vec nemôžeš brať do úvahy len svoj osobný zážitok. Aj ja mám svoje osob. zážitky, aj toto tu je môj osobn. zážitok, ale asi ťa teraz nebudem pokladať za rozumovo obmedzenú či neviem akú. Nevidím na tom nič nelogické.
@georg21 to čo si myslím o tebe a o tvojich prijebaných názoroch si si mohol prečítať už minule, neraguj na mňa prosím ťa píšeš len sračky ktoré ma otravujú
@klaudiqaaa toto ani nie je môj osobný názor len všeobecné logické konštatovanie: "že pre objektívny pohľad na vec nemôžeš brať do úvahy len svoj osobný zážitok." - takže reaguješ zbytočne a možno naschvál prchko. je to konštatovanie na ktoré si reagovala len tým, že mi nadávaš. potom nechápem prečo sa zapájaš do ankety, lebo by sa ti mohlo stať, že autor bude tiež reagovať všelijako. Ale o tom je diskusia. Ja som tvoju osobnú skúsenosť uznal a len som poukázal na všeobec. fakty, čo už zase opakujem.
A už ti nie je trápne, že napriek tvojim urážkam na mňa som ja na teba nič také nenapísal ani si to nemyslím?
@georg21 Naozaj si tak naivný, že sa spoliehaš na štatistiku? To ťa v škole neučili, že štatistika sa dá ľahko zmanipulovať a vôbec, že jej výsledky nemusia byť vôbec pravdivé?
A btw, cestoval si niekedy košickou mhd? Bielych tam idú dojebať ak nemajú lístok, ale každého cigáňa obídu a nechajú tak, čímže to asi je? A toto je realita, nie výmysel. Tým chcem povedať, koľko cigánskych zločinov ostane nepovšimnutých. Koľko sa ich nerieši. Väčšina už ani nejde nahlásiť cigáňa, lebo sa vie, že polícia sa na to vybodne.
Chlapče, trochu reality by sa ti zišlo a nie tu obhajovať hentie cigánske hovná a trapošiť tu so štatistikou. Choď sa presťahovať ku luníku a robiť tam misionára, keď ti tak piští srdco sa ich zastávať.
@skvrnka ja sa nespolieham na štatistiku, lebo to ani nepotrebujem, a viem že sa dá zmanipulovať. Ale je to ofic. dokument.
Nerobia to lebo nechcú aby spôsobili rozruch lebo vedia ako môžu reagovať, takže viem to. Aj poznám dosť ľudí čo osobne boli v našich väzniciach a tak viem čo videli. Fakt žijem v realite. Zbytočne nafukuješ.
vystrieľať vážne. máme najväčšiu cigánsku osadu V meste, keď sú dávky ani do obchodu sa nedá ísť lebo vás buď ten smrad zadusi, alebo sú vás schopní zadusiť oni. nehovoriac O tom, že keď idete po meste okolo desiatej večer, tak máte veľkú šancu naraziť na partiu tupych debilnych deciek ktoré vás chytajú kade-tade.
@klaudiqaaa presne tak, kto nevidel ten nepochopí, a môže len mudrovať, a trepať nezmysly ako georg @torpedo08 presne tak, je to chyba systému, preto sa pýtam ako by sa to dalo riešiť
A ten postoj že mne cigani nič neurobili, nemal som z nimi problem, na to skôr či neskôr doplatíte, keď ich tu bude viac ako nás a my ich budeme musieť živiť. Potom ešte budú aj tak nadávať ako ťažko sa im žije, a že na vine sú gádžovia.
@torpedo08 luníkov je viacero, všetko to boli normálne sídliská, jedno z nich bolo vystavané v lukratívnej lokalite pri lesoch, na okraji mesta, postupne naň začali presídlovať našich ctených spoluobčanov z ázie, a ejha ako to tam dnes vyzerá » www.cas.sk/clanok/236714/p... , len také zamyslenie, kolko slovákov si zničilo takto vlastné sídliská?
Keď sme sa ako malí hrávali vonku na ihrisku, vždy sme sa báli cigáňov a utekali sme pred nimi, lebo vždy nám chceli urobiť niečo zlé, revali na nás, hádzali po nás kamene, zhadzovali nás z preliezok a pod...Dospelí cigáni bývajúci v našom činžiaku riešili všetky svoje problémy vonku, čase boli hádky, revanie dlho do noci, cez deň zasa to isté akurát si vyniesli stoličky von a sedeli tam celý deň, v 1 štvor-izbovom byte ich bývalo 30, ľudia z toho vchodu nachádzali aj také prekvapenia ako s hovnami natreté steny alebo vchodové dvere, pivnice samozrejme robité a vykradnuté, chodba neustále špinavá. Vytrubovanie a túrovanie áut = bežná letná večerná realita. Kto nezažil, nepochopí ! Nie som rasista, toto sú skutočné zážitky, skutočný život, skutočné trápenie !
este tolko poviem k tomu tak na zaver ze ja sa snazim byt s kazdym za dobre ci je to cigan alebo biely nejsom rasista urcite no a po tom co som si uz secko precital som trochu zmenil nazor nemyslel som si ze to tam je az take hrozne no a lutujem ludi co byvaju v blizkosti toho sidliska alebo aj tych co byvaju priamo na nom a su trochu normalnejsi ako vacsina tam zijucich
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
77 komentov
» www.saleziani.sk/spravy/16-slove...
PS zaklad komunistickej ideologie tvoril prave materializmus.
To, čo tu robia rómovia (nie všetci) sme im dovolili robiť my, takže zmenu treba v našich horných radoch, nie na luniku IX
Rómovia mi nič neurobili a aj keby urobili, neznenávidím za to celú skupinu. Ak by ma okradol biely a róm, nie je v tom rozdiel. Nikto nemôže za to ako sa narodí a nemal by sa za to hanbiť. Demokracia.
máš super nick, že
"psychonaut" :letim: :-S :tralala:
Netreba hádzať všetkých do jedného vreca. Lebo napr. páchateľmi trestných činov nie sú väčšinou oni ale väčšinové obyvateľstvo. No chápem, že ide z toho strach.
@klaudiqaaa a myslis ze inde sa zije ako v raji alebo co ? ja zijem na dedine a aj tu mam pomaly strach vyliezt na ulicu tiez tu je ciganov milion a este aj biely su jebnuty asi tak polka dediny minimalne a to ludia zavidia ze ako sa na dedine a este aj na zapade dobre zije inak kolko je tych lunikov ?
@torpedo08 no tak to ti verím že v niektoých dedinách je to o to horšie, že ich tam máte hneď pod nosom. luník kde žijú je len ten jeden, ostatné luníky sú normálne sídliská kde žijú normálni ľudia
Lebo som len napísal niečo všeobecné, že pre objektívny pohľad na vec nemôžeš brať do úvahy len svoj osobný zážitok. Aj ja mám svoje osob. zážitky, aj toto tu je môj osobn. zážitok, ale asi ťa teraz nebudem pokladať za rozumovo obmedzenú či neviem akú. Nevidím na tom nič nelogické.
A už ti nie je trápne, že napriek tvojim urážkam na mňa som ja na teba nič také nenapísal ani si to nemyslím?
fakt
A btw, cestoval si niekedy košickou mhd? Bielych tam idú dojebať ak nemajú lístok, ale každého cigáňa obídu a nechajú tak, čímže to asi je? A toto je realita, nie výmysel. Tým chcem povedať, koľko cigánskych zločinov ostane nepovšimnutých. Koľko sa ich nerieši. Väčšina už ani nejde nahlásiť cigáňa, lebo sa vie, že polícia sa na to vybodne.
Chlapče, trochu reality by sa ti zišlo a nie tu obhajovať hentie cigánske hovná a trapošiť tu so štatistikou. Choď sa presťahovať ku luníku a robiť tam misionára, keď ti tak piští srdco sa ich zastávať.
Nerobia to lebo nechcú aby spôsobili rozruch lebo vedia ako môžu reagovať, takže viem to. Aj poznám dosť ľudí čo osobne boli v našich väzniciach a tak viem čo videli. Fakt žijem v realite. Zbytočne nafukuješ.
@torpedo08 presne tak, je to chyba systému, preto sa pýtam ako by sa to dalo riešiť