tak isto ako vsetci moji kolegovia- ludia z utulku.... psa vezmem, pokusim sa umiestnit do utulku alebo mu sama najdem domov.... (v tychto casoch dost nemozne). ak potrebuje veta, ideme k vetovi.
vzhľadom na to, že neviem, čo je tomu psovi, nie som veterinár, neviem, či náhodou len neušiel a okrem toho mám doma mačku, tak ho domov vláčiť nebudem.
zavolám mestskú políciu. teda robím to vždy. akurát mačky vláčim domov
@dany17 minule som siel zo strykom na aute domov...pred nami isiel nejaky pezincan PK......siel asi 50 (bolo to v obci) a naraz mu vibehol maly psik do cesty a ten kokot ani len nepribrzdil a siel dalej...samozrejme ze ho zachitil...my sme zastali a len sme videli ako sa chudatko klepe o cestu v strede...zobral som ho nabok a zavolal ludi z dvora odkial vybehol...Dakovali aj ked do 5minut opustil tento svet...povedali ze ho aspon mozu pochovat celeho,lebo keby tam lezi den tak je jak placka lebo arogantny vodicy ho neobidu...
@d170 :a to je na tom to smutné. Človek, ktorý by chcel pomôcť nemôže a ten čo by mohol to má na háku a ani sa len neobzrie. Chcem týmto len zistiť ako by ľudia v takejto situácii reagovali. Som totiž zo Žiliny a momentálne sa tu stále riaši problém so stavbou zvieracieho útulku. Je to síce pekné že vôbec niečo také chcú postaviť ,no kdekolvek to zvažujú umiestniť ľudia spisujú petície a sú rázne proti tomu. Keď sa aj niekoho položím takúto otázku, všetci zväčša súhlasia s prvou možnosťou no ked príde reč na výstavbu útulku pre opustené zvieratá, nechcú s tým mať nič spoločné.
@malcharek nám nedávno rozprával učitel svoje príhody z ciest a doslova sa vyžival v tom ked opisoval koľko zvierat,hlavne psov, skončilo pod kolesami jeho auta nikdy nezastavil, ked niečo zrazil a bol doslova nasratý ked sa jeden postavil a odkryvkal preč z cesty. Vraj: ,,Keby som ho aspoň dorazil." A to je veterinár. Tí ludia to berú ako keby prešli len po hŕbe lístia alebo čo?! Keď veterinár, človek ,ktorý sa rozhodol zachraňovať, zabíja a má z toho ohromnú radosť, čo potom ostatný?? Pre záchranu ludského života sú ludia ochotný podstúpiť všetko, no nad zbytočnou smrťou zvieraťa len mávnu rukou
Uz sa nam to raz stalo. Strazili sme ho asi tri hodiny, kym sa vazeni mestski policajti odhodlali prist.
A ako bola myslena ta druha moznost? To ako co.. ako sa mam o neho postarat? Poskytnem mu opateru potrebnu, kym pride niekto kompetentny. Neviem si predstavit, ze by som si kazdeho takeho psa mala brat domov. Myslime racionalne
@flussica snažila som sa dať také najvýstižnejšie možnosti. Dalo by sa povedať že aj tá prvá je spôsob ako pomôcť no u nás je najbližší útulok v Martine a tam tých psov do dňa utratia takže...komentár s dalšou možnosťou je fajn. A pomoc nemusí byť len taká že ho vezmem domov. Ja som sa už pre takúto možnosť rozhodla a na budúce už nebudem mať psa kde umiestniť.Každý takýchto psov len odháňa preto je aj to ked mu dáte len napiť, žrať a pod. dosť velká pomoc. Ja viem. A j na to by sa dalo namietať no ja len hovorím čo by som spravila ja( alebo sa o to aspoň pokúsila)
12> No, tak ak nine je utulok nikde v blizkosti, tak je to problem. Ale preco myslis, ze utratia? Ved vsetkych snad nie.. Utulky su na to, aby opustene psy /a ine/ mali kde byt, kym sa o ne niekto neprihlasi alebo si nenajdu noveho majitela atp.. A zas je pravda, ze len tak chytat zatulane, zranene psy je tiez riskantne i z hladiska uz raz spomenutej besnoty, apropo.. Tiez nie kazdy ma tu moznost si vziat psa domov. Utulok je proste asi najidealnejsim a praktickym riesenim. Ale preco, ako pises, furt vsetci spisuju peticie PROTI, to teda nechapem. Keby uz len z hladiska, ze pes pobehujuci zmatene po meste a jeho odchyt je aj v zaujme ich vlastnej bezpecnosti.. Nevies, preco to nechcu?
@flussica k tomu utrácaniu: predtým ako som sem pridala túto anketu som si prečítala veľa člankov o výstavbe toho útulku kde spomínali aj problém toho že v Martine už miesto nemájú a preto ich utácajú.
a petíciie spisujú pretože aj keby utulok pre tie zvieratá chceli nik ho nechce mať v blízkosti svojho bydliska...a preto sa stále riesi len to kam ho vlastne dajú a prakticky sa to nehýbe
je veľmi smutné keď sa nejaký psík potuluje po ulici a je hladný, ospalý a je mu zima. Stalo sa mi to išla som po ulici a nejaký psík išiel za mnou bol hladný tak som mu dala obložený rožok a papal taký bol zlatučký ale ja si ho nemohla zobrať zo sebou, lebo rodičia by to nepovolili tak som išla za jednou paní čo stála na druhej strane ulice a povedala som jej. Je tam nejaký psik. Nie je náhodou Váš a ona povedala nie nie je môj ale mojej sestry. Stratil sa jej, keď bola u nas na navšteve aj so psíkom. A teraz mi vyvoláva kde je jej maličký psík. Zavolala si ho a psík utekal celý bez seba za tou pani a tak sa to skončilo dobre. Poďakovala sa mi a dala mi nejaké peniaze a šla som domov s dobrým pocitom za vykonanie dobrého skutku. Či pomôžeme človeku alebo zvieratku je to dobrý pocit, no niekedy nechceme nič ale je to dar ktorí nám dávajú musíme ho prijať.
ja takých vídam bežne a je mi riadne smutno že s tým nič nedokážem zrobiť... moji rodičia nemajjú dvakrát radi psy takže... no raz som už takto psíkovi pomohla
@flussica bol aj jeden návrh pozemku, ktorý bol vo vedlajsej dedine no ludia to rázne zamietli pretože už vraj majú dost toho ajko im tam stahujú to čo mesto nechce. Ako napríklad: bol tam nejaký chov líšok, doteraz je tam kafiléria( ktorú cítime aj mi vo vedlajšej dedine a nieje to zrovna príjemná vôňa) a podobne...ak chceš prečítala som to na: » www.zilinskyvecernik.sk/index.php?optio... ale myslím že sa to konečne lepší Našla som iný članok kde píšu že našli pozemok kde to postavia.Aj o ňom som síce počula no ani tam sa to ludom moc nepozdávalo. Ale dúfam že to konečne víde
To sa mi už párkrát stalo... Proste by som mu dala nejaké kŕmenie, ak by bol blízko cesty odviedla by som ho do bezpečia a nakoniec by som asi zavolala mestskú (lebo v našom meste nie je útulok, ale karanténna stanica - tam môže iba polícia) alebo poprípade by som zavolala nejakú organizáciu...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
zavolám mestskú políciu. teda robím to vždy. akurát mačky vláčim domov
Záležalo by to od situácie, od zdravotného stavu psa, od toho, či by som sa niekde náhlila a tak ďalej...
- takých je v našom meste veľa, takže nič
A ako bola myslena ta druha moznost? To ako co.. ako sa mam o neho postarat? Poskytnem mu opateru potrebnu, kym pride niekto kompetentny. Neviem si predstavit, ze by som si kazdeho takeho psa mala brat domov. Myslime racionalne
a petíciie spisujú pretože aj keby utulok pre tie zvieratá chceli nik ho nechce mať v blízkosti svojho bydliska...a preto sa stále riesi len to kam ho vlastne dajú a prakticky sa to nehýbe
Určite by som ho nenechala na pospas osudu