Ako byť milostivý a odpúšťať stale ako to nám VERIACIM káže Pán?
Ide o otca. Ja som vždy všetko odpustila a bolo toho dosť a bolo to veľmi bolestivé. Aj keď stale pride chvila ked si nad tým poplačem, zabudnut sa neda. Ale pokial ide o matku, osobu ktorú najviac milujete a viete ako jej už bolo naubližované a aké hrozn
Zrejme by pomohlo najprv pochopiť,prečo je taký a prečo urobil to,čo urobil...či to bolo niečim ovplyvnené a teraz to ľutuje,alebo je proste povahovo a charakterovo taký a iný už nebude...ked človek pochopí príčiny a súvislosti,môže sa s takýmito problémami ľahšie vyrovnať a odľahne mu.Navyše hnev a zatrpknutosť ti len zbytočne škodí,preto by bolo dobré sa od nich oslobodiť,no zároveň nezabudnúť nato,čo sa stalo a čo si sa vďaka tomu naučila.
Aký Pán káže ? Mne nikto nič nekázal ... Odpustím a zabudnem ak to je kravina prípadne niečo neúmyselné. Ak je niekto sviňa a úmyselne niečo spraví prečo by mal človek odpúšťať hlavne ak to dotyčný neoľutoval ? ... Je to nezmysel odpúšťať len tak hlavne ak dotyčný toho nie je hoden. Teraz odpustím niekomu, že ma oj*bal tak ma oj*be zas ?
v každej rodine sú problémy a to aj z toho dôvodu, že na Slovensku sa žije veľmi zle
z tejto neutešenej situácie sú hlavným problémom peniaze, kresťanstvo a pod., dochádza k odsudzovaniu, zatrpknutiu, mnohokrát ku preklínaniu, bitkám a aj taký problém o akom píšeš aj ty...
ty si určite veriaca, naša kresťanska viera nám káže odpúšťať svojim blížnym i keď je to mnohokrát veľmi ťažké...
nie vždy druha strana nájde pochopenie a dokáže sa zachovať obdobne...
je tu však jedná vec, v živote každého človeka sa v okamžiku minuty ak nie sekundy zmení život, môže to byť k dobrému, ale aj k zlému...
tvoj otec je je zrejme neveriaci, neuvedomuje si dôsledky svojho konania a ubližuje svojim správaním celej rodine...
určite mu matka dohovárala, napomínala ho, prosila no nepomohlo...
osobne si myslím, že s matkou by ste mali zostať aj naďalej silné, prosiť Ježiša Krista o pomoc, modliť sa za svojho otca a pevne veriť, že príde náprava...
pretrpeli ste si už veľa, nenechajte sa zlomiť, odovzdajte váš problém Bohu a uvidíte čoskoro, že príde zmena k lepšiemu...
@zajkousko ak sa na Slovensku žije veľmi zle, tak potom by ma zaujímalo, aké slová by sa dali prisúdiť krajine, ako dajme tomu Uganda, alebo Etiópia, sám som mal možnosť cestovať do krajiny, kde ľudia žijú v omnoho väčšej chudobe ako ľudia tu u nás a predsa vyzerali byť šťastnejší...aj naši predkovia žili skromnejšie a predsa bol život vtedy iný a myslím si, že aj šťastnejší...niekedy mám pocit, že ľudia sa stávajú často nešťastní z úplne iných dôvodov, ako je napríklad finančná tieseň (nevravím, aj to je jeden z dôvodov, prečo sú problémy) ale tento problém má omnoho hlbšie korene...viď. napríklad aj toto dievča...
@zajkousko
,,tvoj otec je je zrejme neveriaci, neuvedomuje si dôsledky svojho konania a ubližuje svojim správaním celej rodine..." ako? zrejme neveriaci? no lebo veriaci nič zlé nerobia , zajačik zajačik si ty len popletko
Odpustit znamena odpustit a nic viac nevycitat. Verim ti, ze to nemas lahke.. lebo presne viem o com hovoris Nejde to vzdy tak lahko, dolezite je ci chces. Tvoje rozhodnutie je dolezite.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
a otázka je, o čo ide... niektoré veci sa nedajú ani odpustiť... aj keď ide orodičov...
z tejto neutešenej situácie sú hlavným problémom peniaze, kresťanstvo a pod., dochádza k odsudzovaniu, zatrpknutiu, mnohokrát ku preklínaniu, bitkám a aj taký problém o akom píšeš aj ty...
ty si určite veriaca, naša kresťanska viera nám káže odpúšťať svojim blížnym i keď je to mnohokrát veľmi ťažké...
nie vždy druha strana nájde pochopenie a dokáže sa zachovať obdobne...
je tu však jedná vec, v živote každého človeka sa v okamžiku minuty ak nie sekundy zmení život, môže to byť k dobrému, ale aj k zlému...
tvoj otec je je zrejme neveriaci, neuvedomuje si dôsledky svojho konania a ubližuje svojim správaním celej rodine...
určite mu matka dohovárala, napomínala ho, prosila no nepomohlo...
osobne si myslím, že s matkou by ste mali zostať aj naďalej silné, prosiť Ježiša Krista o pomoc, modliť sa za svojho otca a pevne veriť, že príde náprava...
pretrpeli ste si už veľa, nenechajte sa zlomiť, odovzdajte váš problém Bohu a uvidíte čoskoro, že príde zmena k lepšiemu...
Boh vám žehnaj...
,,tvoj otec je je zrejme neveriaci, neuvedomuje si dôsledky svojho konania a ubližuje svojim správaním celej rodine..." ako? zrejme neveriaci? no lebo veriaci nič zlé nerobia , zajačik zajačik si ty len popletko
to si ma naschval sem zavolal, aby si ma tu teraz drbal, ja to tak cítim a mám na to svoj názor...
a ty ju poznáš keď toto tvrdíš...
nehodlám sa s tebou dohadovať, si rypák a ja takých nemusím...