Ano napriklad niektorepusky a brokovnice naboje nevyhadzuju same von. Cize nie su poloautomaticke. A funguju uplne tak isto akurat ze tam nie je ten mechanizmus na vyhadzovanie nabojov.
A automaticka zbran funguje uplne tak isto ako poloautomaticka. Len v poloautomatickej je dany este taky cuplik aby zbran nestrielala davkou.
Okej, tak ale mám otázku. Keď hrám splinter cell, tak to tam hraješ za tajného agenta. On väčšinou nosí so sebou M9 + tlmič. Tak ma zaujíma že či aj jemu to vyplúva ten náboj bokom. Lebo keď si predstavím, že ide niekoho potichu zabiť a hneď nato ta zbraň vypluje ten zbytok náboja na zem, tak všetci o ňom vedia. to ma zaujíma tam sa mi zdá, že som ani nevidel že by tie náboje vôbec nejaká zbraň vyplúvala
Urcite naboje "vypluva" kedze sa podla mojich znalosti jedna o automaticku zbran. I ked v tomto pripade riesit hluk z padajuceho naboja je blbost nakolko hluk z tej zbrane je fakt velky (aj ked ma tlmic)
Vyplúva aj, keď je tlmič, samozrejme Veď tie nábojnice nevážia tonu, aby robili toľko hluku. Ak si všimneš, niekedy vo filmoch ak idú niekoho zavražiť a používajú aj tlmič, tak na mieste, odkiaľ zbraň "vyplúva" nábojnice majú pripevnený sáčok, do ktorého sa nábojnica zachytí. Aj keď tam to je skôr kvôli tomu, aby na nábojnici potom polícia nenašla odtlačky etc.
@drevolp sú a vacsinou poplašaky, alebo mensie zbrane, ktore vzhladom su dost podobne ako toto, ale zasobnik maju inak a len sa posuva "zasobnik" napriklad.
Neviem ako by som ti to vysvetlil princip automatickej zbrane, neviem ani presne nazvi jednotlivych casti. Najlepsie keby si to videl. Mas tam system vahadiel pruzin a zarazok. Udernik je napnuty na pruzine. Mas nanom 2 zarasky ktore brania uderniku v pohybe. Ked mas zbran nabitu, zachytava ho iba jedna zarazka zo spuste. stlacis spust, uvolnis uderik, zbran vystreli, spaliny zbran nabijaju. Ako sa zbran nabije, cize natiahne sa udernik, zachyti sa za druhu drasku a ta horna pohybliva cast zbrane sa vracia naspet pricom uvolni tu druhu zarasku a zbran znovu vystreli a zase dookola. By som ti to nakreslil ale idem spat
A zbran s tlmicom nie je az taka ticha ako vo filmoch. Pri samotnom nabijani zbrane dochadza k hluku a tlmic ti len znizuje rychlost gulky aby neprekonala rychlost zvuku a nedoslo k nadzvukovemu tresku
@qwer28 tá druhá časť je inač. Ono je to tak, že ten vzduch, čo ti má vyletieť z hlavne, tak ide do tlmiča a tam ho to pribrzdí. To máš to isté,ako keď napr rachneš sáčok, tak tam dojde k rýchlemu nárazu sačkového vzduchu o ten okolo teba a to spôsobí hluk...ako keď udrieš o niečo niečím a čím je tá rýchlosť menšia, tým je ten hluk slabší
keď nechceš aby ti vypadol "náboj", nábojnica sa tomu hovorí, tak môžeš normálne rukou držať záver a nič sa ti nestane v prípade že ti stačí jedna rana
vystrelíš opatrne obtiahneš zbraň nábojnicu nejak odchytíš
a potom náboj sa skladá z nábojnice nejakej náplne a guľky zvyčajne, nie aby si si myslel že úderník vystreluje celý ten náboj
keby chceš zbraň ktorú ti neobťahuje tak by si ju musel upraviť tak že by si urobil otvor niekde tesne za komoru v hlavni kadiaľ by ti po výstrele unikli plyny a zbraň by sa neobtiahla, takto pri ručných zbraniach
pri útočnej puške napr vz 58 by ti stačilo vybrať tlakový piestik aj s pružinou a plyny by ti proste vyletile cez plynový kanálik
pri ak47 napr by si musel ten piestik odrezať pretože je zlisovaný alebo odliaty s celým závorníkom
Takze ked pr. mafian niekoho odklidi, tak on tie nabojnice upratuje? A ako funguje ten samopal? Lebo chápem, jak sa to posúva keď strielate z pištole, ale keď držíte len spúšť a ono to fulli náboje automaticky, tak to na akom princípe ide?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
A automaticka zbran funguje uplne tak isto ako poloautomaticka. Len v poloautomatickej je dany este taky cuplik aby zbran nestrielala davkou.
vystrelíš opatrne obtiahneš zbraň nábojnicu nejak odchytíš
a potom náboj sa skladá z nábojnice nejakej náplne a guľky zvyčajne, nie aby si si myslel že úderník vystreluje celý ten náboj
keby chceš zbraň ktorú ti neobťahuje tak by si ju musel upraviť tak že by si urobil otvor niekde tesne za komoru v hlavni kadiaľ by ti po výstrele unikli plyny a zbraň by sa neobtiahla, takto pri ručných zbraniach
pri útočnej puške napr vz 58 by ti stačilo vybrať tlakový piestik aj s pružinou a plyny by ti proste vyletile cez plynový kanálik
pri ak47 napr by si musel ten piestik odrezať pretože je zlisovaný alebo odliaty s celým závorníkom
pri m16 m4 a pod sa mi zdá tak isto
len sa pýtaj toto ma bude baviť