Ako je to mozne ze dakto co ani nezmaturoval sa ma lepšie ako tipco s vysokou
Proste nechapem to
Nepiste odpovede typu lebo je sikovny
Mna zaujima co to znamena to sikovny co urobi preto aby mal robotu s dobrym platom a pritom ani nezmaturoval
Pravdepodobne robi to co ho bavi a naplna, venuje sa tomu miesto studia, je samouk asi.. nic ine ma nenapada.. proste je dobry v tom, co robi.. ma ambicie, je inteligentny a vie vyuzit prilezitost..
Lebo má buď známosti ktoré ho dostali na miesto kde je.. alebo proste nejak dokázal že je lepší než ostatný hoci nemá maturitu. Ale ono záleží od toho akú ma prácu.
AK sa venuje grafike tak si viem predstaviť že niekto videl jeho prácu na nete a najali si ho hoci nemal skončenú školu a keď už mu ponúkli dobré pracovné miesto v práci ktorá ho ešte aj baví tak sa na školu proste vyjebal a využil to.
asi preto ze neni retard ako 98% vysokoškolákov ,čo tam chodia lebo sa im nechce robit a chcu si žit čo najdlhšie študentský život,....vacšina nemá absolútne reálný záujem o ten odbor......za 5 rokov získa človek kopec praxe kym ty sedís na riti a bliflíš sa poučky,ktoré ti nikdy v živote nebudu potrebné...
A hádaj koho si vyberie zamestnávatel. Toho čo má 5 ročnu prax alebo toho kto terza vysiel zo školy a ešte mu rit treba utierat?
Preber sa ,ked si myslíš,že ten čo má papier je král a kto nie, je idiot....Dneska vysokú školu ma každý,kto chce a je ochotný si odsediet roky v škole a učit sa poučky. Nie ten kto je inteligentnejší.Kopec kamošov chodí na vysokú a sú tupí jak tágo a vacsina nevie ani základny gramatiky.Tak by ma zaujímalo ako takí ludia mozu byt v 3. semestri na vysokej
@misko27 odkedy nejaky zdrap papiera a tri pismenka pred menom nieco znamenaju? nezabudaj ze ten po maturite ma 5 rokov naskok v kariere a o 5 rokov viac skusenosti + praxe + kontaktov + znamosti ako ten co vyjde VS s Ing. a zaregistruje sa na urad prace
@jurito to co pises nie je uplne pravda. Vysoka skola sa na velmi vela miestach priam vyzaduje. Poznam kopec ludi, ktori si po 30ke, dokonca 40ke museli dorobit VS.. lebo im zamestnavatel povedal, ze bud si ju spravia..alebo bye bye, zoberu niekoho, kto VS ma..
tieto dristy ako sa bez VS da uplne v pohodicke prezit su bullshity.. prave preto, ze si ju moze spravit skoro kazdy.. sa vyzaduje.
@kozmeker rovnako ako prace, kde zdrap papiera nepotrebujes a mozes sa mat lepsie ako v praci kde ten zdrap papiera potrebujes nehovorim ze titul pre doktora a pravnika je zly, to vobec, tiez nechcem aby ma operoval nejaky sedlak, ale nechapem tituly ekonomiky, socialnej prace a inych zbytocnych picovin, ved si staci pozriet kolko absolventov VS skonci na urade prace
proste papier v niektorych oboroch neznamena v rukach VS nic, dolezite je to co je v hlave a prax
@sheily a hlupy slovák povie "ano dorobim si to" ,miesto toho aby povedal ze svoju prácu dokaze vykonávat aj bez papiera a dokazom su jeho vysledky....preto sme tam kde sme
preco ti nemame pisat ze lebo je sikony? no lebo je sikovny lol. akoze vazne. ak sa vyzna do nejakeho remesla a velmi ho to bavi, firmy vedia zvlast v istych odboroch prekusnut nekvalifikovanost ak vidiet, ze typek vie co robi. ak si dravy, vies sa presadit a velmi dobre vies nieco robit, tak preco nie? este ked som nemala maturu som mala uz stabilne prijmy z prekladatelstva, mohla som sa tym zivit ale nechcem to robit. a preco clovek ci vystudoval prekladatelstvo nema take prijmy? lebo je lenivy, alebo nahoda, alebo dalsich x dovodov. niekedy je to ozaj len o nahode. alebo mas konexie na spravnych miestach. je vela faktorov
Lebo nema v hlave taky blok ako ty. Nechapem ako si niekto moze mysliet ze vyska zabezpecuje lepsiu buducnost,kazdydruhy fero z hornej dolnej s ucnovkou sa ma pomaly lepsie ako ludia co su do 25ky v skole.
Sú VŠ školy, kde zdrap papiera aj niečo znamená a bez neho ta nikde nevezmú a potom sú školy, kde ti je aj červený diplom prd platný a môžeš sa rovno zapísať na úrad práce.
Tu je ta úspešnosť, ak proste je niekto a má nejaký cieľ, za ktorým si ide (napr.vyberie si školu s uplatnením) alebo proste rozhodne sa, že bude niečo viac ako ostatní, tak ten človek ten cieľ aj dosiahne. Pravdepodobné je to ten príklad o ktorom hovoríš.
Poznám jedného, čo z NJ zmaturoval ltt na druhý krát a o mesiac si vybavil sám prácu v Nemecku a dnes hovorí aj píše plynule. A koľko ľudí sa mu smialo a práve tí sedia doma (v krčme) a hovoria, že ako sa môže mať tak dobré nejaký k...t, čo ltt zmaturoval
@jurito tak niektori hlupi slovaci musia zivit rodinu a deti.. a hrat sa na spasitela v robote a potom dostat padaka si nemozu dovolit
Poznam zenu, ktora vykonavala svoju pracu 20 rokov, (robila veducu skolskej jedalne), vzdy s nou boli vsetci spokojni, ako primator tak vsetci jej nadriadeni.. ale prislo proste nariadenie, ze v najblizsom konkurze ten post(ktory vyhravala, resp. vyberali si ju stal XY rokov=vysledky)musi obsadit osoba, ktora ma vysokoskolske vzdelania. Hoppaa a nemala kde vyskakovat, hlupa slovenka jedna, co
Ale kludne si zi dalej vo svojej iluzii, kde je normalne vyskakovat na sefa a urcovat si pravidla.. mne je to fuk.
@jurito napr. ja študujem na stavebnej a bez toho, aby som tu školu vyštudoval, ma nikto nevezme ako projektanta a je veľa ďalších povolaní, kde platí to isté
@sheily tak s takou praxou a referenciami by si nasla ešte lepšiu prácu ....už len z princípu by som neostal robit tam kde si nevážia to ,že tam mám roky odrobené a ked XX rokov boli spokojní aj bez papiera tak to nič nezmení ten papier ....
a každopádne najmudrejšie rozhodnutie je odíst odtialto do piče ,lebo tu su ludia len zdieraní a nikdy to už lepšie nebude
@misko27 kedze mas len 15rokov a zrejme mas strednu len pred sebou,tak moja najlepsia rada je ze si vyber odbornu strednu s odborom ktory ma buducnost a bavi ta a po skonceni skoly prestan stracat cas na slovensku a chod kam ta to laka. Idealne si este pocas skoly vybav kvalitnu prax(najlepsie v zahranici) alebo sa rovno daj na externe a venuj sa praxi.
Ber to ako radu od cloveka ktory spravil to iste,a o pracu sa velmi obavat nemusim lebo si mozem pracovat kde si poviem,to ze nechcem je uz druha vec.
@bonton šak nehovorim ze všetky vysoku su hovná ...pravnické,medicinske a pod. su kvalitne školy
Ale taka sociálna praca wtf? Ked mi niekto povie,ze chodi na Sociáln prácu tak je pre mna vacsi retard ako keby povedal,ze ma len základnu skolu ukončenu a odvtedy maká. Lebo viem ,že ten clovek isiel na vysoku sa len uliat od roboty a mat titul co najlahsie,nie preto ze by ho to fakt zaujímalo.
@fxx planujem ist na obchodnu...a zeby som siel kdesi do zahranicia? Neviem ako nemam to nastudovane ... Ale podla mna je to tiez najlepsie rozhodnutie ale tak veru fakt si seba neviem predstaviť kdesi v zahranici
a ty si aký odborník do myslí študentov, dokonca všetkých študentov sociálnej práce že si v @29 tak veselo škatuľkuješ? ako krásne vieš že všetci sa tam išli ulievať a že ich to nezaujíma. to že niečo nezaujíma teba, neznamená, že iných tiež. deal with it
@erjedna jeden kamos co chodil na sociálnu prácu mi povedal,ked som sa ho opýtal co to vlastne je, že "vieš čo, v podstate ani ja sám neviem" ...ale hlavne ze ma titul
@jurito@36 to znamená, že máš akurát tak kokotného kamaráta, nie, že sa tam chodia ulievať
ak chceš, aby ľudia si nemysleli niečo iné ako chceš, ako tuto slečna v @29 (i keď neviem, čo iné...), tak sa snaž tak aj vyjadrovať
nie, nemám vš
@jurito a co ked niekto chce pomahat proste ludom? Moja byvala chodi na sociálnu pracu a nie pre to aby sa uliala ale ze by chcela v živote robit s deťmi alebo dochodcami.. A mala cely zivot jednotky, mohla ist kludne aj na medicínu..
Mimochodom ak chcete ísť pracovať do zahraničia.
Tak tu Vám ani neodporúčam si robiť VŠ.
Prečo?
No lebo v zahraničí vám ju neberú, musíte si tam u nich spraviť školu
Buď je dobrý remeselník a má veľa zákazok, alebo je v niečom nemanuálnom veľmi šikovný napr. IT, umenie a niekto si ho všimol, alebo dedí miesto vo firme alebo remeslo v rodine, alebo predáva drogy a kšeftuje s autmi a prostitútkami.
Ale keď sa uchádzaš o nejakú lepšiu prácu, je vysoká škola štandard, jednoducho aj personalista keď triedi žiadosti vždy si vyberie radšej uchádzačov s VŠ a z tých si vyberie pracovitého a šikovného, lebo má 2 výhody v jednom. VŠ nahradila maturitu. Každého si overia psychotestami a aj vedomostne + tá VŠ. Procesy výberových konaní v serióznych firmách sú vymakané
vsetci tu pisete ohladom VS, ale on sa pyta na cloveka co ani nezmaturoval. keby som bol zamestnavatel, cloveka bez maturity by som poslal do riti. tazko moze byt sikovny ked ani maturitu si nedokazal spravit
@jurito Na veľa pracovných pozícií na Slovensku sa bez VŠ nedostaneš, lebo je to stanovené zákonom. Napr. aj zdravotné sestry musia mať VŠ, vedel si to ?
@yoss a ty si vedel prečítat čo som písal? ak ano tak by si zistil,že som hovoril,že školy ako medicína,právnická a pod. su významné a rešpektujem ich ....tak si nevyberaj z mojich príspevkov len to čo ti vyhovuje
@jurito To bol len príklad, jeden z mnohých, aj na iné pozície, pri kt. považuješ VŠ za zbytočnú sa vyžadujú, okrem toho zdravotné sestry neštudujú medicínu ale ošetrovateľstvo.
@yoss hovoris uplne odveci,lebo ja som nehovoril o tom,či sa vyzaduje VS alebo nie....ale o tom ze vacsinu ludi vobec nezaujíma tá vysoká ,kam idú ....proste nechcu robit alebo chcu zit ešte študentský život tak si daju prihlášku na vysoku ...samozrejme sa da vypichnut vela výnimiek a dole klobuk pred tými ludmi čo študuju vysoku,lebo chcu a popritom aj makajú naplno ....ale je mi na grc z toho zvyšku ktorý zapadá da vacsiny
Co ta serie? Vies, akkvyzera typicky clovek bez maturity? Nevies, lebo v noci umyva verejny hajzel alebo bali televizory do krabic, ak ma vobec to stastie. Par izolovanych vzacnych pripadov sa moze mat lepsie ako priemerny slovensky absolvent VS, hlavne preto, ze Slovensko ma v Europe jeden z najmensich rozptylov medzi bohatymi a chudobnymi, rodina s prijmom styristo eur musi setrit aj na rozkoch, kym rodinu s prijmom tisic polovica susedov roznasa v hube, lebo si dovolia splatit pracku za dva a pol roka.
Osobne by som sa hanbila ako riedke hovno, keby som nedokazala zmaturovat.
inak, keď vidím seba ako som 5 rokov mala na bilingválnom gymnáziu ukážkové známky a teraz sa bojím o to aby som vôbec prešla prvým semestrom na VŠ.... všetko je možné
je to kokotina aj podla mna, Proste ked nemas VS niesi ani clovek v podstate. Ludia bez VS by mali robit iba za male platy lebo sikovnost znamena zapamatat si poucky po dobu skukoveho a potom ich zabudnut.
inak dobre vam tu jebe zas vsetkym ze vas to bavi furt dokola riesit ti co chodia na vs budu picovat ze je nevyhnutna a ti co nemaju vysku sa budu povysovat a zosmiesnovat vysokoskolakov, lebo nejakym zazrakom sa tuto na birdzi nachadza ohromne mnozstvo ludi bez vysky ktori sa maju neuveritelne exkluzivne a zarabaju viac ako traja priemerni vysokoskolaci dokopy.
skoda ze v realnom zivote to az take neni, respektive o par rokov uz urcite nebude kedze tu vysku vyzaduju stale viac a viac a presne ako tu niekto pisal, moja babka si napr musela robit bakalara v 53 rokoch lebo cely zivot robila na istej pracovnej pozicii a proste sa to zrazu zmenilo a bol potrebny titul.
ale zahliadla som tu vlastne aj nejaky argument ze sak mala povedat ze ona je dobra aj bez vysky, sorry ale nic primitivnejsie som uz dlho nevidela smiley:
že vás to ešte baví to tak bude vždy niekto sa môže aj posrať, spraví si tri školy , kurzy, naučí sa jazyky a nič z toho a niekto má základku a dobrý nápad a vyjde to. Každopádne podľa mňa keď má človek možnosť prečo by nema robiť niečo navyše, čo mu môže pomôct? akože čo je na tom strata času že strávim 5 rokov vzdelávaním?
@h8u lebo maju velmi dobry pomer plat-zodpobednost. V skratke,hovno som tam robil,uplna zajebavacka,a plat som mal porovnatelny s vyssimi poziciami na inych miestach. Hej ja chapem ze je naramne smiesne ze niekto robi v Tescu,ale pre mna to boli 3mesiace relaxu za ktore som si pekne zarobil.
@fxx nieee ja som to tak nemyslela sak aj ja robim v tescu a albertoch a za pokladnou aj za pasom som robila a taketo brigady chapem to teraz len som myslela ze tu robotu si nenavidel a neslo mi to do hlavy spolu s tym ze mozes robit kde si povies
@misko27 ak chceš ísť na ekonomiku, tak si daj obchodnú, tam je to potom dosť cítiť, kto je z gymka a kto z obchodnej.
Potom to budeš môcť celkom flákať, tak ber to ako plus
to ma prekvapuje, že taký šikovný a priebojný človek ako jurito sa tu ešte pred pár mesiacmi pýtal, kde ľudia zarábajú viac ako 700 netto, že aj on chce
@glamorous nuz, googlenim som ssa dostala ku odesk.com elance.com kde som chvilu venovala testom z roznych skills aby som mala asppn aky taky profil no a potom som sa hlasila na asi milion projektov, z ktorych niekolko vyslo, lebo su firmy/ludia, ktori maju maly budget, a neskusenym mozu zaplatit malo no a potom ako nahle uz som mala skusenosti, uz to slo ovela jednoduchsie a zacala som spolupracovat s jednou prekladatelskou agenturou a prekladala som webstranky. oni nepotrebuju vidiet papier, vzdy som im nieo urobila na testovaciu vzorku a mali nativov, ktori to vedeli zhodnotit, tak isto som ja potom robila hodnotenie zacinajucim slovakom. no a este k tomu tu na birdzi raz nejaky typek potreboval niekoho na pisanie clankov a preklad, co bol oasi 4 roky dozadu a doteraz pre neho robim, prkladam mu knihy co si da pisat ghostwriterom v usa alebo sama nejake veci pisem. aaa uz som pod svoje kridla vzala dalsieho birdzaka ciz kombinacia investovaneho casu, sikovnosti, skills ohladom anglictiny a davka nahody
lebo v škole ťa máločo naučia, len ti ukážu čo má vedieť a potom ti dajú trápne body a známky.. je o tom, čo je človek odhodľaný sa naučíť sám a vedieť..čo chce robiť.
Jeden z dôvodov, prečo sa taktiež oplatí ísť na VŠ je ten, že si predĺžiš študentský život, spoznáš nových ľudí a podobne Má to teda aj nejaké výhody..a niečo sa nové aj naučíš
Mohol by som chodiť do práce celý týždeň, ale to by som prišiel o tie dni, že ideš sadnúť do baru, proste máš cez deň free time, organizuješ si to ako chceš, máš prácu popri škole...
Cez skúškové by som to ale vymenil, keď čítam 300 strán skrípt 15 rokov starých tak to je nuda.... bohužiaľ systém...
@antifunebracka s VS sa dostanes aj na benzinku vo Vrakuni,ale bohuzial ja nemam VS tak mi taketo moznosti unikaju a chudak ja musim chodit do zaostalej Azie.
@xy12345 hej, hej....odvody ich výjdu na 200€ mesačne, no keď nazbiera za celý odrobený mesiac mesiac 270 hodín tak mu to výjde na 5000€ a to už je viac než slušné
@fxx sak ja ti to prajem a tesim sa, ale nemusis sa zato vysmievat kazdemu, kto musi pracovat v SR za shitne peniaze v shitnej robote, pretoze napr. zivi rodinu. takato pycha ti nesvedci. inak ako sa da zadrbavat v tescu? ja som furt myslel, ze tam na pokladnu prudia davy ludi a neni tam teda moc priestor na oddych
@antifunebracka tak to sa velmi ospravedlnujem,ak niektory z mojich komentov vyznel ako vysmievanie sa ci vyvsovanie sa,urcite som to nemal v umysle a nerad sa prezentujem takym sposobom. ja chapem ze proste niekto nema velmi na vyber,ale smeroval som skor na vysokoskalov ktori sa strasne vysmievaju ludom bez VS ci maturity
v tescu sa nerobi len na pokladni, v Anglicku je tesco beztak na inom leveli ako na SR,a robil som v sklade
@fxx ale ak mas kontakty aj vysoka pomoze a to akakolvek (aspon tu na skorumpovanom SR- ucitelky multimilionarky ) » hn.hnonline.sk/dag-danis-briga... .....aj ja chcem robit v tesku v UK, v akom meste si robil ?
Vcera som bola na tetovani u holky, co nema ani maturitu, lebo sa musela zacat zivit. Doteraz sa ale zivi tym, co ju bavi - umenim. Tetuje ludi, maluje obrazy ... je sikovna a vidno, ze ju to bavi a naplna a nepotrebuje na to maturitu ...
@feklus nemaam zial vobec, ale ona chodila externe a bolo tam dost dospelych starsich ludi ale pamatam si ako som si vtedy pisala s nejakym chalanom a volal ma von a ja ze nemozem lebo idem babke na promocie. a on sa strasne urazil ze ked nechcem nemusim ale nemam si vymyslat take debiliny ze to neni vtipne
jo a na promocie nas prislo asi 15 polka rodiny a mali sme obrovsky transparent bravo joja a uplne sme oslavovali a ostatni nic xD
poznám takého. je extrémne šikovný, učí sa nové veci a sleduje veci v odbore, ktorý ho zaujíma. fotí, kódi, dizajnuje, má veľa nápadov na projekty a proste robí.
Lebo ten čo ani nezmaturoval sa snaží nájsť si prácu atď....
Ale ten čo má vysokú si myslí že už nič nemusí robiť a všetko sa urobí samo tak nerobí nič
A nakoniec ten čo nezmaturoval je Rytmus a ten čo má vysokú školi robí v Kfc
Ide o to, čo máš v hlave. Či máš podnikavého ducha, či máš vlastné nápady a možnosť ich zrealizovať, či máš dostatočné sebavedomie aby si mohol niečo iné okrem štúdia robiť.
@misko27
...vysvetlím ti to stručne na dvoch príkladoch:
ja: maturitu síce mám, ale výšku nie - z vlastnej voľby.
som programátor a všetko čo v práci používam som sa naučil sám preto lebo ma to baví a zaujíma.
jeden chalan: študuje ITčkársku výšku, a na 100% ju dokončí. robil som pre neho "brigádu", že som mu kódil v jave štvrťročnú prácu do školy.
inak povedané: ja som sa za týždeň naučil základy javy na tom, že som spravil prácu do školy týpkovi čo sa v tej škole učil javu už minimálne tie tri mesiace, a napriek tomu z nej nič nevedel.
chápeš?
nejde o školu, ide o to či máš nejaký smer ktorým sa vieš a chceš sám ťahať. a o to či sa vieš pohybovať vo svete (čo ja síce neviem, ale to je zasa osobitná vec).
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
108 komentov
AK sa venuje grafike tak si viem predstaviť že niekto videl jeho prácu na nete a najali si ho hoci nemal skončenú školu a keď už mu ponúkli dobré pracovné miesto v práci ktorá ho ešte aj baví tak sa na školu proste vyjebal a využil to.
A hádaj koho si vyberie zamestnávatel. Toho čo má 5 ročnu prax alebo toho kto terza vysiel zo školy a ešte mu rit treba utierat?
Preber sa ,ked si myslíš,že ten čo má papier je král a kto nie, je idiot....Dneska vysokú školu ma každý,kto chce a je ochotný si odsediet roky v škole a učit sa poučky. Nie ten kto je inteligentnejší.Kopec kamošov chodí na vysokú a sú tupí jak tágo a vacsina nevie ani základny gramatiky.Tak by ma zaujímalo ako takí ludia mozu byt v 3. semestri na vysokej
a prax sčasti tiež
tieto dristy ako sa bez VS da uplne v pohodicke prezit su bullshity.. prave preto, ze si ju moze spravit skoro kazdy.. sa vyzaduje.
proste papier v niektorych oboroch neznamena v rukach VS nic, dolezite je to co je v hlave a prax
uplne suhlasim s @7
@sheily tak si spravili VS a teraz nerobia za 400 ale za 500 ?
Tu je ta úspešnosť, ak proste je niekto a má nejaký cieľ, za ktorým si ide (napr.vyberie si školu s uplatnením) alebo proste rozhodne sa, že bude niečo viac ako ostatní, tak ten človek ten cieľ aj dosiahne. Pravdepodobné je to ten príklad o ktorom hovoríš.
Poznám jedného, čo z NJ zmaturoval ltt na druhý krát a o mesiac si vybavil sám prácu v Nemecku a dnes hovorí aj píše plynule. A koľko ľudí sa mu smialo a práve tí sedia doma (v krčme) a hovoria, že ako sa môže mať tak dobré nejaký k...t, čo ltt zmaturoval
Poznam zenu, ktora vykonavala svoju pracu 20 rokov, (robila veducu skolskej jedalne), vzdy s nou boli vsetci spokojni, ako primator tak vsetci jej nadriadeni.. ale prislo proste nariadenie, ze v najblizsom konkurze ten post(ktory vyhravala, resp. vyberali si ju stal XY rokov=vysledky)musi obsadit osoba, ktora ma vysokoskolske vzdelania. Hoppaa a nemala kde vyskakovat, hlupa slovenka jedna, co
Ale kludne si zi dalej vo svojej iluzii, kde je normalne vyskakovat na sefa a urcovat si pravidla.. mne je to fuk.
a každopádne najmudrejšie rozhodnutie je odíst odtialto do piče ,lebo tu su ludia len zdieraní a nikdy to už lepšie nebude
Ber to ako radu od cloveka ktory spravil to iste,a o pracu sa velmi obavat nemusim lebo si mozem pracovat kde si poviem,to ze nechcem je uz druha vec.
Ale taka sociálna praca wtf? Ked mi niekto povie,ze chodi na Sociáln prácu tak je pre mna vacsi retard ako keby povedal,ze ma len základnu skolu ukončenu a odvtedy maká. Lebo viem ,že ten clovek isiel na vysoku sa len uliat od roboty a mat titul co najlahsie,nie preto ze by ho to fakt zaujímalo.
A sorrko nezabijem sa zato ze mi to napise nejaky retard na B
a ty si aký odborník do myslí študentov, dokonca všetkých študentov sociálnej práce že si v @29 tak veselo škatuľkuješ? ako krásne vieš že všetci sa tam išli ulievať a že ich to nezaujíma. to že niečo nezaujíma teba, neznamená, že iných tiež. deal with it
pozdravujem do retardovakie
chápeš slovné spojenie "tak je pre mna" ??
To vás na tej sociálnej kokotine neučia čítat s porozumením?
ak chceš, aby ľudia si nemysleli niečo iné ako chceš, ako tuto slečna v @29 (i keď neviem, čo iné...), tak sa snaž tak aj vyjadrovať
nie, nemám vš
@8
Tak tu Vám ani neodporúčam si robiť VŠ.
Prečo?
No lebo v zahraničí vám ju neberú, musíte si tam u nich spraviť školu
Ale keď sa uchádzaš o nejakú lepšiu prácu, je vysoká škola štandard, jednoducho aj personalista keď triedi žiadosti vždy si vyberie radšej uchádzačov s VŠ a z tých si vyberie pracovitého a šikovného, lebo má 2 výhody v jednom. VŠ nahradila maturitu. Každého si overia psychotestami a aj vedomostne + tá VŠ. Procesy výberových konaní v serióznych firmách sú vymakané
Osobne by som sa hanbila ako riedke hovno, keby som nedokazala zmaturovat.
inak, keď vidím seba ako som 5 rokov mala na bilingválnom gymnáziu ukážkové známky a teraz sa bojím o to aby som vôbec prešla prvým semestrom na VŠ.... všetko je možné
skoda ze v realnom zivote to az take neni, respektive o par rokov uz urcite nebude kedze tu vysku vyzaduju stale viac a viac a presne ako tu niekto pisal, moja babka si napr musela robit bakalara v 53 rokoch lebo cely zivot robila na istej pracovnej pozicii a proste sa to zrazu zmenilo a bol potrebny titul.
ale zahliadla som tu vlastne aj nejaky argument ze sak mala povedat ze ona je dobra aj bez vysky, sorry ale nic primitivnejsie som uz dlho nevidela smiley:
Potom to budeš môcť celkom flákať, tak ber to ako plus
Jeden z dôvodov, prečo sa taktiež oplatí ísť na VŠ je ten, že si predĺžiš študentský život, spoznáš nových ľudí a podobne Má to teda aj nejaké výhody..a niečo sa nové aj naučíš
Mohol by som chodiť do práce celý týždeň, ale to by som prišiel o tie dni, že ideš sadnúť do baru, proste máš cez deň free time, organizuješ si to ako chceš, máš prácu popri škole...
Cez skúškové by som to ale vymenil, keď čítam 300 strán skrípt 15 rokov starých tak to je nuda.... bohužiaľ systém...
@eastsidewestside robia na zivnost ?
v tescu sa nerobi len na pokladni, v Anglicku je tesco beztak na inom leveli ako na SR,a robil som v sklade
bliflíš sa poučky,ktoré ti nikdy v živote nebudu potrebné...
vsak ale to je chyba asi v školstve
jo a na promocie nas prislo asi 15 polka rodiny a mali sme obrovsky transparent bravo joja a uplne sme oslavovali a ostatni nic xD
a nikto mu nič nevybavil.
Ale ten čo má vysokú si myslí že už nič nemusí robiť a všetko sa urobí samo tak nerobí nič
A nakoniec ten čo nezmaturoval je Rytmus a ten čo má vysokú školi robí v Kfc
jasne jasne zase generalizacia
všeličo je možné
...vysvetlím ti to stručne na dvoch príkladoch:
ja: maturitu síce mám, ale výšku nie - z vlastnej voľby.
som programátor a všetko čo v práci používam som sa naučil sám preto lebo ma to baví a zaujíma.
jeden chalan: študuje ITčkársku výšku, a na 100% ju dokončí. robil som pre neho "brigádu", že som mu kódil v jave štvrťročnú prácu do školy.
inak povedané: ja som sa za týždeň naučil základy javy na tom, že som spravil prácu do školy týpkovi čo sa v tej škole učil javu už minimálne tie tri mesiace, a napriek tomu z nej nič nevedel.
chápeš?
nejde o školu, ide o to či máš nejaký smer ktorým sa vieš a chceš sám ťahať. a o to či sa vieš pohybovať vo svete (čo ja síce neviem, ale to je zasa osobitná vec).