Zdar. Mala by som otázku na tých, ktorí boli na jazykových/výmenných pobytoch. Akú úroveň angličtiny by som približne musela mať, aby som na tom pobyte prežila?
sak ale je to len stredna, aj ked teraz sa ti to tak teraz nezda, teraz je to tvoj cely zivot, ale treba si to uvedomit tam sa uz nejak pozbieras, aj ked mozno prvy mesiac dva to bude horsie, ale stoji to zato. Ja som tak dosla na vysku do rakuska (cely zivot som sa ucila anglinu, nemcinu tak ze fakt v podstate 2 roky na gympli), a akoze zijem este a ked si zoberiem aky hlupi spoluziaci sli do ameriky, no nemozes byt na tom moc horsie
@lenuli no to neviem, či som na tom horšie. Vieš, ja sa skôr bojím toho, že tam budem ten mesiac, dva revať, pretože nebudem mať tušenia, o čom okolo mňa točia.
@nechapavec ved sla by si predpokladam az v novom skolskom roku..to mas este viac ako polroka, chod!! za ten polroka sa mozes este dost doucit, zacni pozerat serialy anglicke s anglickymi titulkami ja som takto zacinala, a vypisovala som si nove slovicka, a stacila jedna seria a pokrok bol uz dost badatelny
@nechapavec a na akej úrovi je tvoja anglina? najdôležitejšia vec je rozumieť ľuďom okolo a postupne sa aj tvoja angličtina zlepší. americká angličtina je oveľa jednoduchšia na porozumenie pre začiatočníkov a je jedno kde v USA to je. Američania vo všeobecnosti rozprávajú dosť pomaly (zhruba tak ako my) pričom Briti rozprávajú oveľa rýchlejšie a Američania majú rovnakú melódiu vety ako my (rozprávajú v jednej línii) pričom Briti vyslovujú vety v určitej melódii (trochu ako keď spievaš pesničku).
@sqash na akej úrovni? Uf. Keby som ja len vedela. Som práve v prvom ročníku na bilingválnom gymnáziu. A nebudem sa tváriť, že tam patrím medzi tých horších, ale zas ide o to, že celá naša trieda je v podstate na dosť chabej úrovni, takže tak. :/ A ak sa na to pýtam lektora, tak mi povie len: "Go!" Lenže on si ako američan nevie predstaviť, čo je to nevedieť po anglicky.
neviem na akej úrovni ovládaš angličtinu, ale určite si neželaj rozprávať s obyčajným anglickým černochom, jeho jazyková úroveň je úbohá... neviem, kto hovorí horšie, či ja alebo on asi on bola som vo VB zo školy na jazykový pobyt/výlet ... bývali sme v černošskej rodine (v Londýne) a hovorili teda otrasne... a nevedeli o tom, že Slovensko je v Európe... nikdy o ňom nepočuli... zaujímavé ... ani Česko ani Poľsko ani nič nepočuli... úplne izolovaní od sveta...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov