určite prasacia, včera sme sa o tom s jedným profesorom na katedre bavili, je to aj v pravidlách slovenského pravopisu, prídavné mená odvodené od zvierat majú koncovku -cia, resp. -ia, napr. kuracia, rybacia, morčacia, mačacia, husacia...
samozrejme existujú aj výnimky, na ktoré si v našej ľúbozvučnej slovenčine musíme zvyknúť...a podľa mňa by to mala byť mexická chrípka a hotovo!!!
je to sprostosť, áno píšu o bez diakritiky a dokonca to je aj správne podľa jazykovedcov. ale už ste počuli prasací chlievik miesto prasačí? ovce, mravce, dravce sú rovnaké ako prasce podľa vzoru. A je Ovčia ohrada, Mravčia kolónia....
VRAJ prasacia, ale dľa mňa je to nehorázna kravina (navyše mi to aj podčiarkuje červenou) a znie to hrozne debilne, tak na to kašlem a pre mňa je to JEDINE prasačia. To už debili nevedia čo vymýšľať.
inac slovencinarka povedala, ze ked sa meni ten slovovy zaklad, tak sa to meni na č. a spoluziak ju zabil tym, ze je "zajačia labka" a tam sa nic nemeni xD. tak si vyberte... v slovenskom absurdistáne xD
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
samozrejme existujú aj výnimky, na ktoré si v našej ľúbozvučnej slovenčine musíme zvyknúť...a podľa mňa by to mala byť mexická chrípka a hotovo!!!
A inak dnes už vraveli prasačia na exprese.
zrušme chrípku..a nebude žiadna jazykovedná dylema
novy kssj (2003) uvadza len prasaciu; stary ten velky slovnik (1958-63) uvadza obidva. IMHO obidva.
@krutafunebracka @35 To už debili nevedia čo vymýšľať.
inac slovencinarka povedala, ze ked sa meni ten slovovy zaklad, tak sa to meni na č. a spoluziak ju zabil tym, ze je "zajačia labka" a tam sa nic nemeni xD. tak si vyberte... v slovenskom absurdistáne xD