Ako mám chápať že ktorá strana hovorí B-E-A-D okrem ladičky?
jak mam chapat ze moja struna na basgitare hovori B E a atd , je nieco ine okrem ladicky , sak ta struna moze byt aj D E A nie B sorry ale ja som total zacatecnik DIKZ za radu
@metalboy10 Basa? Však tá má východiskovo G, D, A, E, tak čo riešiš s B? Len tak, pre zaujímavosť, žijeme na Slovensku, takže nepíšeme B ale H. Ale, samozrejme, naladiť si ju môžeš ako chceš. Zrejme ti na škole hudobná výchova moc neide, čo?
ale proste niekto ak si čo len raz pozrie akordy hned zsiti že tam píšeme mi H a nie B.. B je v americkych textoch alebo iných textoch inak je to uplne rovnaké..
ako som basak ale toto co ty pises, tomu ani trosku nerozumiem, co jake strany ? brnknes na strunu, ladicka ti ukaze ako mas tu strunu naladenu, doladis ju na taky ton, aky chces.. neviem o nejakych stranach struny na base O_o
k téme: B= tón H ktorý má jedno béčko pri sebe , keď si predstavíš notovú osnovu tak je to o pol tóna nižšie , takisto ako môžeš povedať že keď zahráš his 1 tak je to to isté ako keď zahráš b1 pričom B je viac používané(myslím názov teraz) a to aký tón zahráš záleží od toho ktoré struny a kde držíš no nie? ako.. nie som gitarista a už vôbec nie bassák ale toto ešte viem.. + ladiť na BEAD mi príde nezvyčajné ak máš tak naladenú gitaru (SORRY ak to tak má byť , len je to naozaj nezvyčajné) vždy som si myslel že to je G D A E , neviem načo by si chcel mať zbytočne podladenú basu
nechapem otazku ale ta struna je proste taká aká je a ked ladicka ukazuje nieco iné, neznamená ze ladicka nevie rozlíšiť aká je to struna ale ze ta ju mas nenormálne rozladenu..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
O__O
ale proste niekto ak si čo len raz pozrie akordy hned zsiti že tam píšeme mi H a nie B.. B je v americkych textoch alebo iných textoch inak je to uplne rovnaké..
k téme: B= tón H ktorý má jedno béčko pri sebe , keď si predstavíš notovú osnovu tak je to o pol tóna nižšie , takisto ako môžeš povedať že keď zahráš his 1 tak je to to isté ako keď zahráš b1 pričom B je viac používané(myslím názov teraz) a to aký tón zahráš záleží od toho ktoré struny a kde držíš no nie? ako.. nie som gitarista a už vôbec nie bassák ale toto ešte viem.. + ladiť na BEAD mi príde nezvyčajné ak máš tak naladenú gitaru (SORRY ak to tak má byť , len je to naozaj nezvyčajné) vždy som si myslel že to je G D A E , neviem načo by si chcel mať zbytočne podladenú basu
snáď som vystihol všetko dôležité
pekný deň...
inu, mozno ma 5 strunovu basu a tam je ladenie BEADG, alebo ma proste ine ladenie..
@hoperpohroma dík za vysvetlenie