Čo ja viem , ukáž mu nejake videá alebo obrázky ako dopadli tí čo drogujú/drogovali aby sa nejako naplašil alebo mu povec ako to ide do penazí a že si zato môže kúpiť kopu inych veci ... viac ma toho nenapadá , chvala bohu som nemusel nikoho presviedčat aby prestal ale hlavne on sám sa musí uvedomit .
Môjmu kamošovi dala jeho baba seba, za to, že prestal fajčiť A pomohlo to, už nefajčí Tak ak s ním ešte nespíš, môžeš sa s ním skúsiť nejako dohodnúť Počul som už o viacerých prípadoch, kde toto zabralo
musis sa snim o tom pozhovarat ina rada neexistuje ked si to sam neuvedomi co robi nie je to dobre potom by si mala pokial ma normal rodicov pokecat s nima o tom...to ale až uplne v krajnom pripade ked uvidis že je na tom fakt zle
poslal by som ti fotku strýka no mylsím že potom by s tým neprestal
takže neviem skús ho od spoločnosti v ktorej sa je držať čo najďalejnencahť ho samého a byť s ním koľko sa dá nech na drogy nemá čas a daj mu najavo že drogy alebo ty inú možnosť asi nevidím no nepodarí sa to vžddy a každej no neobviňuj sa ak to nezvládneš a nechc zázraky hneˇ)d ako začneš nie je to vôbec ľahké ani v najmenšom ....
Skús sa s ním porozprávať no za žiadnu cenu mu nevnucuj svoj názor a nenúť ho prestať, pretože potom to bude robiť z časti aj naschvál. Skús sa mu občas hlboho pozrieť do očí a povedať mu , že kým bol čistý mala si ho o niečo radšej, jeho názory, úsmev a pohľad. Tráv s nim viac času, aby vedel, že ti na nom záleží. Skús vymysliet niečo zaujimave.. nejaky šport alebo hru , ktorá by ho zaujala... alebo sa len tak chodte prejst a ukazuj mu všetky krásy sveta... drž ho pevne za ruku aby vedel, že si s ním.. a skús ho neskor poprosit.. prepač ale viac ti poradiť neviem.. ale skus.. mozno zaberie..
buď pri ňom a maj ho rada takého aký je no súhlas s ním v tom čo robí.jemu možno dôjde že robí hlúposti a keď uvidí,že si pri ňom tak s tým skončí už len kôli tebe.nič iné asi neurobíš ak on sám nechce
chodíš s pikerom? vedela si to keď si sa do toho púšťala? ak áno, si prijebaná. ak nie, si riadne prijebaná lebo si to nezistila prv ako si si s ním začala. ak začal počas vzťahu, si prijebaná lebo si tomu nezabránila hrozbou rozchodu. čiže jebnutá si tak či tak.
no ale k veci. máš 16. predpokladám, že keďže chlapec je už piker, tak bude starší ako ty. čiže nejaké kecy o zničenom živote sotva padnú na úrodnú pôdu. s feťákom sa v tejto veci nedá inak, ako cez ultimáta. takže nech si vyberie teba alebo piknes. ale pekne s kľudom, nezvyšuj hlas, to je ďalšie pravidlo pri komunikácii s feťákom. a keďže si prijebaná, tak ti rovno poviem že asi si vyberie to pikenko. tak sa z toho neposkladaj, lebo jeho to veľmi srať nebude.
tss.....chcem mu pomoct a nie nechat ho v tom aby si dojebal zivot....milujem ho a viem ze mu na mne zalezi...vidim snahu ze chce prestat ale ja mu chcem pomoct....otazka bola polozena ako mu mam pomoct a nie ci som jebnuta ze s nim chodim....ja sa z nim ani rozist nechcem ....to by si nepochopil ak by si citil nico take ako ja k nemu...asi tak a hned nemusis nadavat ze som jebnuta....myslim ze je na mne ci z nim chodim alebo nie...myslim ze mam svoj rozum
@blondinka23 hlavne musi chciet on prestat, nie ty. Ked chce vsetko sa da a nech nikto nevravi, ze nie. Ak je to piko a uz je silno zavisli, tak prvy mesiac bude najtazsi. Potom to uz bude len lepsie. Hlavne je aby si NIKDY nedal tu drogu na ktorej bol zavisli, ziadne take "len na oslavu" ap. picoviny. Proste nesmie s tou drogou prist do styku a uz vobec nie s horsou (H-cko napr). Liecebna, no neviem, napr. H-cko sa lieci liekmi na ktorych je vyssia zavyslost ako na nom samotnom, takze radsej nie.
Ak sa podari prejst do stadia "cistoty" a bude zly abstak, tak vraj weed pomaha. Ale to je skor tiez pri tom H-cku, pri piku moze vsak tiez zabrat.
blondinka, keby sa jednalo o akukolvek drogu, tak ok, ale piko meni hodnoty, on bude mat postupom casu (ak uz nema teraz) uplne v p. nejaku lasku, prenho bude len piko. to co napisal takzvany v @18 je pravda, aj ked je to _jemne_ pejorativne napisane, ale je to tak. moze sa ti to zdat krute ale piko je take. bud od neho odid hned alebo mu mozes dat este na vyber, ale priprav sa ze si vyberie p. aj ked ti mozno povie ze teba, ale za tvvojim chrbtom bude davat dalej...
bozemoj ,ja mam ten isty problem ako ty !!!!uplne rovnaky ,az na to ,ze ja s nim este nechodim ..ale ako vidim ako nebudem ...ale teda k tebe ...viem ,ze je to tazke ,ale jemu nemozes pomoct ,ak on nema velmi pevnu volu tak tym ,ze mu budes dohovarat sa nic nezmeni ,on si bude robit podla seba a nadalej brat drogy.Proste snaz sa len byt pri nom v tych "zlych " situaciach ,nic ine ,a snaz sa mu zakazdym vysvetlovat a otvarat oci ,kedy to len bude mozne ,ze je to svinstvo a ze sa tym zabija .A ak ta naozaj miluje a chce s tym skutocne prestat a uz sam od seba nemoze tak liecenie zarucene pomoze.Ale v ziadnom pripade ho neopustaj ,stoj stale pri nom !!!!!nech by sa dialo cokolvek a pomahaj mu ,nie s hnevom ale s laskou a citlivo mu vysvetluj a bud velmi trpezliva .Ale DAVAJ SI VELKY POZOR,ABY SI S TYM TY NEZACALA!!!!!!!!!to je riziko ,a ak vies ,ze ta to laka tak ho radsej opusti ,ale ak nie ,tak ostan pri nom a pomahaj mu ako len vies ...to je moja rada -----/ja mu uz nemozem nijako pomoct ,tak ty nezahod sancu /
nikdy nEprestANe...hOCIjakE odstrasujucE pripady..niC..nezabEriE...jE To JEHo zivOt a niktO sa mu dO neho nEmozE starat.a ma pici pOCUvaT ostatnych lUdí ktOrí nechApu cO tOe pre nEho....tak tOe ci niE?......myslím si ze co sa tíka tohtO niktO neprestanE..ked tak mOzno na mesiac dva..mozno rOk.ale aj tak si este daaaaa ....takzE tak..porad mu liecEnie jasne..tam nech sa zoznami s dalsimi dealERMI to budE UPLNe pOpICI nwm nO.. ak si tO NEjebE do kablA tak tOe este pOhodE a ak to neberiE KAZDí dEn tak uplnE PoHOde... ked us sa neviE POSTAVIt bez toho tOe zlE..ale ak leN Toto tak pOhodE...ak pikO beriE us dlhsiu dOBu tak mi ver ze us mu nEPOMOzes.. tak zacni brat aj tY mOJA RAda ......
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
newiem kdo z nim vcera fajcil mariuhanu
DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
haaa
takže neviem skús ho od spoločnosti v ktorej sa je držať čo najďalejnencahť ho samého a byť s ním koľko sa dá nech na drogy nemá čas a daj mu najavo že drogy alebo ty inú možnosť asi nevidím no nepodarí sa to vžddy a každej no neobviňuj sa ak to nezvládneš a nechc zázraky hneˇ)d ako začneš nie je to vôbec ľahké ani v najmenšom ....
chodíš s pikerom? vedela si to keď si sa do toho púšťala? ak áno, si prijebaná. ak nie, si riadne prijebaná lebo si to nezistila prv ako si si s ním začala. ak začal počas vzťahu, si prijebaná lebo si tomu nezabránila hrozbou rozchodu. čiže jebnutá si tak či tak.
no ale k veci. máš 16. predpokladám, že keďže chlapec je už piker, tak bude starší ako ty. čiže nejaké kecy o zničenom živote sotva padnú na úrodnú pôdu. s feťákom sa v tejto veci nedá inak, ako cez ultimáta. takže nech si vyberie teba alebo piknes. ale pekne s kľudom, nezvyšuj hlas, to je ďalšie pravidlo pri komunikácii s feťákom. a keďže si prijebaná, tak ti rovno poviem že asi si vyberie to pikenko. tak sa z toho neposkladaj, lebo jeho to veľmi srať nebude.
Ak sa podari prejst do stadia "cistoty" a bude zly abstak, tak vraj weed pomaha. Ale to je skor tiez pri tom H-cku, pri piku moze vsak tiez zabrat.
vieš že mu na tebe záleží, ale pikuje aj keď vie ako ti tým ubližuje
ak si pod hrozbou rozchodu vyberie drogu a nie teba, je jasné že nie si na prvom mieste
tvoj cit nie je opätovaný (kričíš do tmy)
ďalej si uvedom, aké nekompletné informácie si podala a čakala si pri tom solídnu odpoveď
asi ti to moc nepáli