(plus ak je to fakt malé decko, tak dám nejaký odstrašujúci príklad, čo by sa stalo, ak by to nespravilo, že teta si potom bude myslieť, že je zlé alebo jej klame)
to treba učiť? to som nevedela. som si istá že mňa to nikot neučil, proste ked so mnou nikto hovorí tak je automatické že sa naňho pozriem (aj ked nie dlho)
ináč ja nemám rada očné kontakty a ani psy nie ,ale to nikoho nezaujíma takže už som ticho.
V tom je problém, že píšem seminárnu prácu o ADHD a chlapca, ktorého diagnostikujem, tak nevie dodržať očný kontakt, nedokáže riešiť úlohy so zrakovým vnímaním a dodržať očný kontakt. Je to dieťa trojročné. A treba, aby dieťa sa naučilo, že sa to patrí, že sa má pozerať do očí.
Skus pozret eeg biofeedback. A tiez, ak chces aby sa chytil na ocny kontakt, treba mu povedat co sa ide robit, zastavit ho (ak treba aj fyzicky), byt tvarou blizko k nemu, ukazat na oci a prihovarat sa mu.
@chicalavativa - neviem, nie som na toto absolútne odborník, ale keď to tak strašne vadí, tak trebárs skús to zobrať tou hrou, že kto dlhšie vydrží nemrknúť s tým, že ti nesmie ani uhnúť pohľadom.. samozrejme ho motivuj nejakou čokoládou, alebo čím alebo môžte hrať na nejaký časový limit, a keď vydrží sa tak dlho pozerať, nech čosi za to dostane, atď. už vymysli detaily, je to predsa len tvoja práca a tiež mám možno trocha ten problém, ale napravujem to vôľou
@ragdoll príliš dlhý očný kontakt považujú mačky a psy za výzvu k súboju alebo také niečo..a ja neviem prečo, ale mne to pri ľudoch príde podobné...neprestajne zírať do očí..také divné, asi som mačka alebo pes
Podla mňa záleží od dieťaťa a od podania informácie. ak by šlo len o to donútiť ho pozerať sa do očí (technicky) tak by som na to dieťa najprv našiel páku...
napríklad či chce byť ako tajný agent, alebo detektív, alebo kúzelník.
A že jedno z vybraného vždy sleduje oči ľudí s ktorými sa rozpráva tajný agent (lebo vie odhadnúť, či sú dobrí, alebo zlí, podľa toho či sa pozerajú pekne alebo škaredo) detektív vie z očí odhadnúť kto klame (ale musí sa to trénovať, takže by to dieťa malo začať trénovať aby bolo dobrým detektívom) a kúzelník vie cez oči čítať myšlienky. A nech si to dieťa skúša a nech si predstavuje pohľadom do očí, na čo asi ľudia myslia a potom nech sa to snaží zistiť, napríklad, keď niekto povie že je hladný, nech sa mu pozrie do očí a spýta sa či chce pizzu
Je to využitie takého toho podvedomého reflexu, neskôr to dieťa začne robiť samo od seba a zabudne na svoje tajné plány na čo sa chcelo pôvodne vycvičiť.
@mix fuuha, dakujem, kde sa to v tebe našlo? Tak to máš super fantáziu, toto by ma určite nenapadlo. Ďakujem krásne, tak toto ako inteervenciu napíšem, lebo je to dobrý nápad. Pretože je to hrou robené a to deti chcú. Naozaj ešte raz ďakujem
@stredabob ja to nejdem skutočne realizovať na dieťati, ani by som sa neodvážila. Je to len seminárna práca, ktorá obsahuje veľa fantázie Ako to napíšem, tak to aj skončí,čiže v praxi to nevyužívam.
@tryptaminedream nie je biofeedback užitočný práve pre človeka ,,napojeného" na monitorovacie zariadenie? Trojročný chlapec by z vlastného EEG asi neviemaký zážitok nemal.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
(plus ak je to fakt malé decko, tak dám nejaký odstrašujúci príklad, čo by sa stalo, ak by to nespravilo, že teta si potom bude myslieť, že je zlé alebo jej klame)
(a som nevedela, že i toto sa učí )
hanblivé aj tak nepresvedčíš, ale také priemerné............stačí povedať, že je to slušné
ináč ja nemám rada očné kontakty a ani psy nie ,ale to nikoho nezaujíma takže už som ticho.
P.S: máš srandovný nick
napríklad či chce byť ako tajný agent, alebo detektív, alebo kúzelník.
A že jedno z vybraného vždy sleduje oči ľudí s ktorými sa rozpráva tajný agent (lebo vie odhadnúť, či sú dobrí, alebo zlí, podľa toho či sa pozerajú pekne alebo škaredo) detektív vie z očí odhadnúť kto klame (ale musí sa to trénovať, takže by to dieťa malo začať trénovať aby bolo dobrým detektívom) a kúzelník vie cez oči čítať myšlienky. A nech si to dieťa skúša a nech si predstavuje pohľadom do očí, na čo asi ľudia myslia a potom nech sa to snaží zistiť, napríklad, keď niekto povie že je hladný, nech sa mu pozrie do očí a spýta sa či chce pizzu
Je to využitie takého toho podvedomého reflexu, neskôr to dieťa začne robiť samo od seba a zabudne na svoje tajné plány na čo sa chcelo pôvodne vycvičiť.
pomohol som?
@stredabob ja to nejdem skutočne realizovať na dieťati, ani by som sa neodvážila. Je to len seminárna práca, ktorá obsahuje veľa fantázie Ako to napíšem, tak to aj skončí,čiže v praxi to nevyužívam.
ďakujem, pracujem v odbore hotelovej animácie, takže som niečo ako herec, psychológ a učiteľ dokopy... ani jedno poriadne ale z každého niečo