Ako mozem ziskat amerciek statne obcianstvo/zit tam natrvalo bez ombedzeni?
V USA nemam nikoho..Je neaka moznost ako by som mohla zit v USA bez obmedzeni a po case by mi udelili obcianstvo?A ak by som ziskala pracovne viza a napriklad by som odisla z prace ako by to bolo dalej?
No už len v USA by som chcel získať štátne občianstvo (ach) . A niektorý diel tuším v 4. sérii How i met your mother je o tom ako Robin získavala štátne občianstvo. Tak tam dostaneš nejaké tipy &triky. Ja si pamätám, že keď sa za niekoho vydáš. Alebo môže získať dvojité občianstvo, keď napíšeš testy o USA
co je na usa take skvele ? ... ale vazne .. naco ti bude americke obcianstvo? nic nepoveim kebyze chces zit v amerike .. to pochopim pretoze kopa ludi si mysli ze je to nieco extra .. ale toto .. fuuu xP ...
@12 ja si radsej necham slovenske ako keby som mal mat nejake Indicke, anfghanistanske alebo nejake africke ... takze niekedy si mozes pobozkat ruku s predu aj zo zadu ze si slovenka
v US mam tam plno kamosov a stale sa ma vypytuju ci by sa im neplatilo prijst pracovat do europy, fest picuju na ameriku a cely ten system, presne ako my slovaci picujeme na ten nas ... uz som zil v tolkych krajinach a vsade kde sa pohnem tak ludia len picuju, zatial najslepsie asi bolo v emiratoch , ale tam ludia zasa picuju na Indov ktorých je tam neurekom takze to mas tak no ..
americkym obcianstvom ziskam napriklad moznosti ako american tj zit neobedzene tam,nemusiet dokladat papiere ake mam zavazky k slovensku atd..a preco by to malo byt nieco extra?amerika nieje nic extra ale slovensko je daleko pod priemerom
@carbonevo nie som vôbec hrdá na to že som slovenka, táto krajina sa môže popýšiť len peknou prírodou ale to je tak všetko. Možno až raz vylezieš ďalej ako za hranice svojho mesta pochopíš aký obraz má slovensko a slováci vo svete.. Bolo už XY fór, kde som dissovala slovensko, dnes už na to nemám náladu, chuť, ani energiu lebo je toho až príliš veľa, čo by som ti chcela spomenúť..
Ale ak si ty hrdý na to že si slovák tak ti to neberiem.
@24 keď ešte aj pamiatky si necháme vyhorieť kvôli tomu že túto krajinu nezrujnovali žiadne prírodné katastrofy ale banda vychcaných hajzlov v parlamente...ach...škoda reči (ach)
Ja si nemozem stazovat, zijem v Bratislave a tu je vsetko, pamiatky, obchodne centra, zabava, atrakcie atd. preto som rad ze zijem na Slovensku, mne tu nic nechyba, ale zit v nejakej Hrinovej alebo v nejakej prdeli na vychode tak sa okamzite stahujem. Btw vychod je hanba slovenska, mali by sme ho dat zadarmo ukrajine.
Slecna je asi z vychodu . Vychodniari su obycajni prizivnici, nekulturni ludia, vulgarni, spinavi, mentalitou vyslovene vychodna europa (kazdy druhy robos v BA je z vychodu) ale aspon vychodniarky su dobre na to jedine... (a ze ich je v Bratislave hodne)
@klaudiqaaa vies ja ani nie som uplny slovak .. ale to je jedno, nejdem to riesit ... nie je pekne ked posudzujes ludi o ktorych nic nevies .. uz len keby si precitala ten prispevok ktory som napisal pod tym co som tebe pisal by si pochopila nie som clovek ktory sedi na nejakej posratej zapadlej dedine a rozdava narodniarske reci ...
@swe si priklad kktov vdaka ktorym je slovensko tam kde je ...
@gratz Priemerný plat Američana je 6000 dolárov. Za stravu, nájomné, elektrinu, plyn a vodu, kultúru, benzín a ostatné nevyhnutné náklady vydá mesačne približne 4000 dolárov. Čo urobí s tými 2 000 dolármi, o to sa vláda nestará. Priemerný plat Nemca je 4000 mariek. Za stravu, nájomné, elektrinu, plyn a vodu, kultúru, benzín a ostatné nevyhnutné náklady vydá mesačne približne 2500 mariek. Čo urobí s tými 1500 markami, o to sa vláda nestará. Priemerný plat Slováka je 9000 korún. Za stravu, nájomné, elektrinu, plyn a vodu, kultúru, benzín a ostatné nevyhnutné náklady vydá mesačne približne 11000 korún. Kde zoberie tých 2 000 korún, o to sa vláda nestará.... A preto sa vo veľa krajinách aj kradne..
@flysser v USA mám pomerne DOSŤ veľkú časť rodiny pracujúcu v najrôznejších odvetviach v rôznych častiach USA. Priemerný plat američana je !!!600!!! a nie 6000. S pozdravom
@gratz tu nejde presne o tie cisla, ale o to ktory stat je na tom lepsie. a ja mam tiez rodinu co zila dlhu dobu v usa, a tvrdia ze je tam vsetko lepsie ako tu. a usa ma kazdy taky plat ako sa snazi
@katka11144 jedina moznost az si uz u nas v statoch tak ist do manzelstva s amikom...mozno su ine cesticky ale tie nie su trvacne a toto je jedine zarucene osvedcene a pravdepodobne jedine co ty moze prejst a aj to je tak ze ked si ho vezmes po pol roku mozes s pravnikom ziadat o povolenie o pracu..a zaroven o zelenu karu...na zelenu musis absolvovat pohovor na emigracke aj s manzelom...ony budu skumat ci je vztah realny..ak ziskas zelenu si za vodou...bez pravnikou musis byt vo zvezku 2 roky a potom mas pravo poziadat o zelenu..no pohovor treba tak ci tak cize treba si to nacvicit..pravnik vezme asi taK 1000 dolacov za urchlenie..
@tommyhot nie je... lebo zober si... 50 percent ludí sa tak či tak vráti domov ale aj keby nie...proste umrtie, choroba v rodine.... to nie je ako ísť do VB a každý rok v pohode sa dovaliť....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
46 komentov
A dobre si to rozmysli.
v US mam tam plno kamosov a stale sa ma vypytuju ci by sa im neplatilo prijst pracovat do europy, fest picuju na ameriku a cely ten system, presne ako my slovaci picujeme na ten nas ... uz som zil v tolkych krajinach a vsade kde sa pohnem tak ludia len picuju, zatial najslepsie asi bolo v emiratoch , ale tam ludia zasa picuju na Indov ktorých je tam neurekom takze to mas tak no ..
Ale ak si ty hrdý na to že si slovák tak ti to neberiem.
ja sa ti ani nečudujem prečo nemáš fotku, za takú kokotinu by som sa aj ja hanbila priznať svoju identitu
čas ísť spať.
@swe si priklad kktov vdaka ktorym je slovensko tam kde je ...
Takže asi tak
Ved spiatocna letenka stoji cca tisicku a si doma za +-27 hodin... Ja by som to tak tragicky nevidel...
ale ozaj už len si zarobiť na letenku tam a rozlet v danej krajine