poradíte mi niekto ako mám naučiť psojho psa ,aby mi nekradol veci.Je to 8 mesačný husky a keť je vonku ma dvore a je tam napr.topánky,oblečenie,kôš na smeti. Hneč to schmatne a uteká s tím preč a nepríde ku ani keby som ho volala celý deň.Uteká predo mno
no hlavne ho s tym nenahanaj, lebo on to poklada za velmi vtipnu hru, a proste ho nikdy nechytis
ja som mojho vzdy prilakala nejakym jedlom, a ked to chcel zjest, tak musel vec pustit, vtedy som mu ju zobrala
a inak neviem, ked dospel, prestal to praktikovat
kupovali sme mu aj vselijake hracky, pripadne sme mu davali stare veci na obhryzanie, predsa je to pes, musi mat vzdy daco v papuli
možno keby si sa, v tej chvíli keď má nejakú tvoju vec, pokúsila vymeniť mu ju za nejakú nejakú jeho obľúbenú hračku. a v podstate vždy keby ti niečo zobral, mala by si to riešiť, byť dôsledná a dať mu najavo, že sú to tvoje veci. plus možno mu pokupovať dáke kostičky, hovadiny, ktoré bude môcť kúsať ostošesť.
Toto poznám,sama mám doma troch psou..a poviem ti toto je u psa normálne.Do pol roka sa to nezmení,skús však vymedziť priestor kde sa bude pohybovať..napr tam kde je najčastejšie odstráň všetky predmety ako napr vázy,kôš,...tam kde je v jeho dosahu nemôže nič byť..a na topánky ak máte pred domom tak na to zabudni,lebo on sa s nia bude hrať...Lahni si na zem a pozry sa na váš dom,s pohľadu psa.A odstráň všetko čo nájdeš na zem...Kúp mu hračky najlepšie byvoliu kosť a veellaaa vellaaa iných ododlných hračiek jeho zibkom..prajem pevné nervy
jednoduché, rázne "fuj",
alebo ho nauč povel "pusť to",
keď ti najbližšie niečo šlohne, tak mu ponúkni na výmenu nejakú dobrotu, akonáhle vec pustí povedz zakaždým "pusti",
niekoľko krát to opakuj, neskôr už stačí iba slovná pochvala
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
ja som mojho vzdy prilakala nejakym jedlom, a ked to chcel zjest, tak musel vec pustit, vtedy som mu ju zobrala
a inak neviem, ked dospel, prestal to praktikovat
kupovali sme mu aj vselijake hracky, pripadne sme mu davali stare veci na obhryzanie, predsa je to pes, musi mat vzdy daco v papuli
alebo ho nauč povel "pusť to",
keď ti najbližšie niečo šlohne, tak mu ponúkni na výmenu nejakú dobrotu, akonáhle vec pustí povedz zakaždým "pusti",
niekoľko krát to opakuj, neskôr už stačí iba slovná pochvala