Ahojte,
Chcem sa spýtať či má niekto skúsenosti s tým ako neplatiť ponuty v MHD.
Keď ťa revízor chytí a nedáš mu doklad a ani mu nezaplatíš tých 50€ (či koľko), tak čo môže?
Môže zavolať políciu ale mám právo na to aby nedali moje údaje tretej strane.
Marcello -> aký zákon? Je niekde v zákone dané že môžeš ísť v MHD len s platným listkom? TO myslím je len v podmienkach dopravného podniku príslušného mesta. Policajtov zavolať môžu ale ako som písal hore, máš právo na to aby nedávali tvoje údaje tretím stranám.
[ak sa mýlim tak ma prosím opravte]
Presne tak, myslím, že si práve vynašiel dokonalý zločin. Len sa o tom moc nerozširuj pred ostatnými, lebo o chvíľu tak budú chodiť všetci, nemá to trhlinu.
Aj ku kaderníkovi keď ideš, tak potom nezaplatíš, lebo v zákone nie je nikde napísané, že kaderníkovi sa platí, len kaderníctvo má interný cenník za svoje služby?
Ibaze by si im utiekol. Ked raz zavolaju policajtov, tak od teba udaje skratka dostanu. Pretoze ty vyuzivas nieco, za co mas povinnost si zaplatit.
Bud bud sikovny a nemechaj sa chytit, ale si pokutu skratka zaplat
Policajti ťa identifikujú, lebo oni maju na to pravo. Zaznacia si tvoje udaje, dstum, cas, vec na zaklade coho tam boli tí policajti a následne si podnik od polície bude pýtať konkrètne na ten dátum, čas a vec. Ono je to celé také diskutabilné všetko.... a obrovská teória...
V praxi ani zadržať v buse ťa nemajú právo si môžeš vystúpiť a potom je to o naťahovani, pravnych argumentoch a pod.
@antifunebracka a tu je ten zadrhel: nemajú právo !
Lebo zo zákona ak spravím nejaký zločin, prečin, trestný čin a pod. tak áno majú právo. Ovšem háčik je v tom, že porušenie cestovného poriadku dopravnèho podniku a ich predpisov nie je nič s toho za čo by mal niekto oprávnenie voči mne zasiahnúť resp. zadržať ma lebo som neporušil zákon..
kedysi sa im dalo zdrhúť ale už nemám takú kondičku takže si radšej cvikám kedysi som to robil tak že som si sadol dopredu a pozeral som či nejdu vačšinu som poznal podla ksichtu až potom som si cvikol
@rocafella Ako môže nebyť nezaplatenie za službu prečin? To, že je to nehmotná vec ešte neznamená, že nejde o tovar, ktorý treba uhradiť. Z masáže tiež odídeš bez platenia?
mňa vždy zaujímalo čo by bolo, keby som začal utekať ... že či by bežali zamnou alebo čo ... lebo to by som im utiekol ... Ale to by muselo byť v tých starých MHD električkách alebo autobusoch, pretože vo všetkých nových už sú kamery a tam by ťa mali jak na dlani
@antifunebracka je to komplikované ale je to tak, akonáhle sa ťa dotkne alebo ti zamedzuje vo vystúpení si v nároku na žalobu z obmedzovania osobnej slobody. Nie sú proste oprávnený ťa zadržať.
Je to zamotané len viem, že nie je to v ich právomoci revízori ani tí trtkovci s nimi nemajú žiadnu právomoc, nemôžu od teba žiadan občiansky preukaz. Chápeš prečo by som sa mu mal preukazovať? Ďalšia vec ak vystúpim von a čakáme na políciu už som v práve nemôžu mi nič lebo riešiť ta môžu len v mhdčke.
A už som videl týpka čo s nimi vydrbal sadli si k nemu traja revízori, diskutovali s nim, on sa len usmieval neviem čo riešili, na konečnej si vystúpil s úsmevom ešte niečo im dodal a oni len: pojeb sa ty vyjebanec a nič...
@antifunebracka je to komplikovanè a náš právny systém je deravý
Pravne to nie je nezmysel
Ja ako cestujúci by som mal mať riadne označený platný cestovný lístok ale oni nie sú oprávnení ma zadržať... proste nemajú na to právomoc sa ťa dotknúť.
Vieš to nie je porušenie zákona. Musel by som porušiť zákon...
Teraz ma taký príklad napadol ço sa týka zadržania cudzej osoby, keď vidím, že niekto zle parkuje som oprávnený ho zadržať?
Tých 50€ by mi ozaj nestálo za to aby som mala doťahovacky s revízormi a už vôbec nie policajtmi a ešte aj strácať čas s nejakou výpoveďou na policajnej stanici... Si asi spadol z jahody
@rocafella Ale ja chcem zákon, bo toto je čisto tvoja domnienka Pri parkovaní nie je potrebné nikoho zadržiavať, vieš si odfotiť jeho ŠPZ. Ale zaujíma ma to s tou masážou v @25 - ako to podľa teba je
@lenkaska1 mne by tých 50 euro stálo za to lebo tým kktom to určite nedám...
Na tych 50 euro musím fyzicky pracovať a nepracujem na to aby som dotoval dopravný podnik ktorý je financovaný z peňazí mesta...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
Dáva to zmysel či nie?
správaj sa ako človek a nešpekuluj, lebo čoskoro došpekuluješ!
[ak sa mýlim tak ma prosím opravte]
To by si potom mohol kradnúť hocikde a tešiť sa, že poliši aj keď ťa chytia, tak nikomu nedajú tvoje iniciály
Bud bud sikovny a nemechaj sa chytit, ale si pokutu skratka zaplat
nejazdi..chod pesi
a keď už napr. v BA som tak si za MHD platím
-Dáva ti to zmysel, že to tak funguje alebo môže fungovať
- alebo že je to blbost
V praxi ani zadržať v buse ťa nemajú právo si môžeš vystúpiť a potom je to o naťahovani, pravnych argumentoch a pod.
Lebo zo zákona ak spravím nejaký zločin, prečin, trestný čin a pod. tak áno majú právo. Ovšem háčik je v tom, že porušenie cestovného poriadku dopravnèho podniku a ich predpisov nie je nič s toho za čo by mal niekto oprávnenie voči mne zasiahnúť resp. zadržať ma lebo som neporušil zákon..
Je to zamotané len viem, že nie je to v ich právomoci revízori ani tí trtkovci s nimi nemajú žiadnu právomoc, nemôžu od teba žiadan občiansky preukaz. Chápeš prečo by som sa mu mal preukazovať? Ďalšia vec ak vystúpim von a čakáme na políciu už som v práve nemôžu mi nič lebo riešiť ta môžu len v mhdčke.
A už som videl týpka čo s nimi vydrbal sadli si k nemu traja revízori, diskutovali s nim, on sa len usmieval neviem čo riešili, na konečnej si vystúpil s úsmevom ešte niečo im dodal a oni len: pojeb sa ty vyjebanec a nič...
Pravne to nie je nezmysel
Ja ako cestujúci by som mal mať riadne označený platný cestovný lístok ale oni nie sú oprávnení ma zadržať... proste nemajú na to právomoc sa ťa dotknúť.
Vieš to nie je porušenie zákona. Musel by som porušiť zákon...
Teraz ma taký príklad napadol ço sa týka zadržania cudzej osoby, keď vidím, že niekto zle parkuje som oprávnený ho zadržať?
Na tych 50 euro musím fyzicky pracovať a nepracujem na to aby som dotoval dopravný podnik ktorý je financovaný z peňazí mesta...