Ahojte, takže ak máte nejaký typ ako sa neprežierať tak sem s ním
Skúšala som už úplne všetko, pitie citrónovej vody, jesť zdravé veci, bielkoviny a zeleninu, žuvačky, tabletky... Cvičím každý deň takže sa až tak nebojím že priberiem ale skôr ma trápi
inak nad tým aj ja uvažujem dlhšiu dobu
mne pomáha keď nevychádzam zo svojej izby, lebo ak vyjdem automaticky cesta vedie do kuchyne a zase dačo jem
alebo ak som do niečoho tak vžitá že ma to baví veľa hodín tak zabudnem jesť
inak vážne asi nič nepomáha
Otoc hlavou mierne dolava potom mierne doprava. Toto cvicenie opakuj vzdy ked ti nieko ponukne jedlo . Sorac s tymto ti fakt nepomozem . Ale drzim ti palce aby si sa cez to nejako prebojovala .
Je to veľmi jednoduché!
Počúvaj..... 1. Nevezmi to ruky jedlo
2. S hubou priamo z taniera mezer.
3. Nedávaj to zradlo do úst!
4. Neprehltni ho!
Keby si niečomu nechápala tak nápis...
@jessiqa skús si jednoducho povedať, že toto nesmieš, že toto je pre teba ako droga, že ti to nič pozitívne nedá...
ani takýmto dohovorom s vlastnou vôľou by to nešlo?
myslel som si že priemerne inteligentný človek dokáže nabrať inšpiráciu - manuálna práca zdravé a pravidelné stravovanie - sexom sa najviac kalórií odbúra
proste nejedz tvle. To si casom zvyknes ak vydrzis. Jes aby si zila a nie zijes aby si jedla. Alebo sa s tym zmier casom sa to zhorsi ztlstnes a potom coraz viac, znizis si kvalitu zivota. Je to len tvoj vyber.
Mne sa to podarilo tak, že vždy ked som zjedla niečo nezdravé, šla som to vyvrátiť. A keďže som nechcela grcať ustavične a pokaziť si žalúdok, presvedčila som svoje telo, že všetko nezdravé je hnusné a nechutí mi to. A teraz už vôbec nemám potrebu ani chuť niečo také jesť
@jessiqa inak ty si dobrá že zvracať nie lebo to nieje najzdravšie riešenie ale to že sa prežieraš sladkým (čo je kurevsky nezdravé ak to preháňaš) ti nevadí just.. LOL
mne vždy pomôže keď chytím neovládateľnú chuť na sladké (lebo tiež som riadny závislák) keď si predstavím nejakú vážne obéznu ženu, alebo si predstavím sama seba so špekami... keďže mám dobrú predstavivosť, celkom to zaberá keď si pri tom poviem že tak fakt nechcem vyzerať a radšej sa idem naplniť vodou ale keď hovoríš že ti nepomáha hovoriť že na to treba pevnú vôľu, neviem či to bez nej bude fungovať
ja neviem klamať, ja to tak cítim a preto ti to prajem, ty však máš vždy možnosť sa rozhodnúť, či si ho pripustíš k telu a začneš zdravo žiť, alebo sa budeš cpať tými dobrôtkami a zostaneš na veky na ocot
ja mam pocit ze to beries prilis tak... fyzicky alebo ako to povedat. nerozmyslala si ze to moze mat povod v hlave, mozno prilis stresy, alebo nejake problemy doma, s frajerom,, kludne aj nieco dlhodobejsie...
ja to mám tak že čím som viac na čerstvom vzduchu tým som menej hladná ale keď sedím doma tak by som stále len niečo natláčala takže rada - choď domov iba v nutnom prípade a von si neber peniaze
@dragonfly1 toto je fakt dobrá rada, lebo vidím že keď som doma tak jem najviac a nenosím si peniaze, ani do školy.... iba keď som doma a poviem si že si idem kúpiť niečo sladké
@jessiqa len potom keď prídeš domov nesmieš mať prvú cestu k chladničke. treba byt buď unavený že ani nevidíš alebo si uvariť hektolitre čaju ktoré ťa zasýtia kým nepôjdeš spať
Ja keď mám chuť na niečo nezdravé tak zvyknem si na nete pozrieť nejaké nechutné obrázky a hneď ma to prejde Alebo sa napijem veľa vody alebo čaju. Keď už ani to nepomôže tak zvyknem si nakrájať dve jablká a tie ma zasýtia na dlho. Síce aj tie majú cukor ale tak vždy lepšie ako zožrať celú čokoládu napríklad
@jessiqa - každé jedno jedlo ktorým sa prejedáš veľa napovie o tom prečo napríklad spomenutý syr : paradoxne i ked sa zdá že od sladkosti ma ďaleko, odborníci sa zhodujú na tom že prvotným bažením po mlieku je v skutočnosti túžba po sladkej laktóze (mliečny cukor) ktorý obsahuje. mliečne výrobky majú ešte inú vlastnosť ak by si sa zamerala na ich chemické zloženie a to doslova antidepresívne, ktoré su "voľne dostupne" jedna s akých látok napr Cholin, tyramin (ukludnuje, stimuluje)
zmrzlina cereálie a sladkosti vo všeobecnosti taktiež neskutočne pôsobia priam na elementárnej urovni našich doslova potrieb ale konkretne - prečo prave to a nie ine....skryté mechanizmy našeho tela prečo vlastne siahneme po určitom jedle - čo v nas dane jedlo sposobuje, ake pocity, naladu, čo nam doda... prečo po nom tužime a nasledne sa ho človek nechcene preje ...
Odporučam knihu od Doreen Virtue, Ph.D - V zajetí jídla... odhaluje podstatu možných mechanizmov prečo ake jedlo, prečo prave na neho mame chut, poukazuje na jeho doslova konkretne učinky v navaznosti na psychiku a rieši sposob ako sa v ktorom tom ohlade zmenit a nasledne kontrolovať.... popravde, mna to fascinovalo lebo - to čo človek konzumuje, kolko - s toho sa da krásne zistit prečo - na emočnej/psyche urovni...a....len mi to opäť potvrdilo že nič nieje len tak bez zmyslu, všetko ma svoju podstatu, záväznosť - všetko na niečo poukazuje :-S
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
44 komentov
mne pomáha keď nevychádzam zo svojej izby, lebo ak vyjdem automaticky cesta vedie do kuchyne a zase dačo jem
alebo ak som do niečoho tak vžitá že ma to baví veľa hodín tak zabudnem jesť
inak vážne asi nič nepomáha
heh, dosť bolo srandy...
misky, keď sa nafutrujú idu na vecko všetko vygrcajú a napiju sa 2 lit,. studenej vody.....skús
@hovnovhlave kiežby to aj mne išlo automaticky
Počúvaj..... 1. Nevezmi to ruky jedlo
2. S hubou priamo z taniera mezer.
3. Nedávaj to zradlo do úst!
4. Neprehltni ho!
Keby si niečomu nechápala tak nápis...
heh, práve preto ťa to omrzi a tým pádom si budeš dávať pozor na tie sladkosti
ani takýmto dohovorom s vlastnou vôľou by to nešlo?
potom jednoznacne nizkotucny tvaroch. Travi priblizne 8 hodin...
napriklad aj take bryndzove halusky su dost syte a nebudes chciet nic jest
a tak daj si do googla "syte jedla" a ides
@hovnovhlave nešlo to ani dohovorom s bratom keď som mu povedala nech mi vždy vynadá, príp. zoberie jedlo, schoval mi cereálie ale našla som ich
Ak nechceš byť ako Gluttony z FMA
tak sa preber daj si hoci aj gumičku na ruku a vždy keď pôjdeš do kuchyne ta natiahni tu gumičku a si ňou riadne pripeč po ruke...
no tak ten musi mať za výdrž, mala by si sa ho držať :-S
ja neviem klamať, ja to tak cítim a preto ti to prajem, ty však máš vždy možnosť sa rozhodnúť, či si ho pripustíš k telu a začneš zdravo žiť, alebo sa budeš cpať tými dobrôtkami a zostaneš na veky na ocot
z orieškou a arašidového oleja sa kvalitne priberá
zmrzlina cereálie a sladkosti vo všeobecnosti taktiež neskutočne pôsobia priam na elementárnej urovni našich doslova potrieb ale konkretne - prečo prave to a nie ine....skryté mechanizmy našeho tela prečo vlastne siahneme po určitom jedle - čo v nas dane jedlo sposobuje, ake pocity, naladu, čo nam doda... prečo po nom tužime a nasledne sa ho človek nechcene preje ...
Odporučam knihu od Doreen Virtue, Ph.D - V zajetí jídla... odhaluje podstatu možných mechanizmov prečo ake jedlo, prečo prave na neho mame chut, poukazuje na jeho doslova konkretne učinky v navaznosti na psychiku a rieši sposob ako sa v ktorom tom ohlade zmenit a nasledne kontrolovať.... popravde, mna to fascinovalo lebo - to čo človek konzumuje, kolko - s toho sa da krásne zistit prečo - na emočnej/psyche urovni...a....len mi to opäť potvrdilo že nič nieje len tak bez zmyslu, všetko ma svoju podstatu, záväznosť - všetko na niečo poukazuje :-S
@bludiacisvetom dik, prave prislo fest zle aj mne