Ahoj zaujímalo by ma, ako niečo z alzy zobrať na splátky. To si dám na osobné prebratie v pobočke, prídem tam a dohodnem sa? Alebo ako to funguje? Ďakujem za pomoc.
Keď je problém si na niečo našetriť, o to väčší problém je to kupovať na splátky.
Aby si mohol niečo kúpiť na splátky, musel by si byť plnoletý, takže sám si to kúpiť nemôžeš. Ale bez ohľadu na to to nerob. Keď niečo potrebuješ a máš na to peniaze, tak si to kúp. Ak na to peniaze nemáš a z rozmaru si niečo zoberieš na splátky, môže to dopadnúť veľmi zle.
ak clovek zaraba tolko, aby si vedel usetrit, no zaroven nezaraba tolko, aby to mohol vycashovat naraz, tak preco nie? mozno sa jedna o nejaky fotak drahy ktory by dokazal zacvakat naraz len malokto..
a súhlasím s @20 načo čakať pol roka, keď si človek nejakú menšiu položku môže rozložiť na 6 splátok, a nemusí si od huby trhať, len aby o nejaké to euro nepreplatil...
nemienim s tebou o tom ďalej polemizovať, každý podľa svojich možností. ja by som do splátok na obdobie dlhšie než pol roka nešla, lebo osobný pocit "byť niekomu niečo dlžná" je pre mňa asi to najhoršie, čo sa týka splácania. to s ekonomickou stránkou nemá nič.
keď sa ti raz pokazí chladnička, som potom zvedavá, ako budeš rok čakať, kým si našetríš na novú.
@25 jo a ak si to nepochopil, a pôjdeš ma chytať za slovíčka, chladnička bola myslená ako metafora. chlapec "tú vec" možno potrebuje mať čo najskôr k dispozícii, a ak niekto prachy neserie, tak veľa spôsobov na výber nemá.
ja tiez nie som velmi zastanca splatok, ale berte to tak, ze priplacate za to, ze tu vec mozte mat skor, a to je ferovy obchod. zalezi uz na vas, ci sa vam to oplati, ci tu vec potrebujete (trebars hlavne kvoli biznisu) alebo len ju skratka chcete HNED a uzit si ju cim skor atd...
@zeuslol Myslí, že splátky idú cez inú spoločnosť, neviem či nie Cetelem, tak to bolo naposledy, keď som chcel notebook. No a na ich stránke musíš zadať asi milión informácií a ešte potom ti teta bude volať, ak je niečo nejasné.
A ak chceš niečo na splátky, len si dáš pri kúpe produktu spôsob platby myslím mesačne, alebo také niečo a automaticky ťa hodí na Cetelem stránku.
@tikalok Hmm, skutočne tam majú lepšie ceny (ale nie všetky), asi si tie stránky pridám do záložiek a nabudúce keď budem kupovať niečo do PC, tak sa mrknem aj tam : ) V Alze je napr. možnosť zľavy keď máš Euro 26 kartičku a za nižšie poštovné (1€) to vedia doručiť na pobočku. Každopádne dík : )
@etelnair Však práve tak som našiel Alzu : D Tak dva roky dozadu som si staval PC a aj teraz na vianoce som si kupoval zdroj a skrinku a cez Alzu mi to vždy vyšlo dáko lacnejšie. Čo už : )
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
( )
Vtedy si to duplom neber na splátky.
Keď je problém si na niečo našetriť, o to väčší problém je to kupovať na splátky.
Aby si mohol niečo kúpiť na splátky, musel by si byť plnoletý, takže sám si to kúpiť nemôžeš. Ale bez ohľadu na to to nerob. Keď niečo potrebuješ a máš na to peniaze, tak si to kúp. Ak na to peniaze nemáš a z rozmaru si niečo zoberieš na splátky, môže to dopadnúť veľmi zle.
» www.alza.sk/Publish.asp?idp...
Otec si myslí, že keď si to vezme na splátky tak zarobí viac?
Keď nezarobí toľko, aby si na to mohol našetriť, tak si to, bohužiaľ, jednoducho nemôže dovoliť.
@18 presne tak
ak clovek zaraba tolko, aby si vedel usetrit, no zaroven nezaraba tolko, aby to mohol vycashovat naraz, tak preco nie? mozno sa jedna o nejaky fotak drahy ktory by dokazal zacvakat naraz len malokto..
takže radšej by som pár mesiacov počkal ako kupovať dačo na splátky
preplatok 20% je este nieco, s cim by som sa mozno dokazal zmierit (zavisi od konkretnej veci a od toho, ako moc ju potrebujem)
Tak to potom máme šťastie, že všetci ľudia majú vycibrené ekonomické uvažovanie a všetci exekútori dávno prišli o prácu.
nemienim s tebou o tom ďalej polemizovať, každý podľa svojich možností. ja by som do splátok na obdobie dlhšie než pol roka nešla, lebo osobný pocit "byť niekomu niečo dlžná" je pre mňa asi to najhoršie, čo sa týka splácania. to s ekonomickou stránkou nemá nič.
keď sa ti raz pokazí chladnička, som potom zvedavá, ako budeš rok čakať, kým si našetríš na novú.
@tunidlo to navrhoval hlavne kvoli vyssie odpovedi zakladatela, kde napisal
"zeuslol 14 ročný chalan, Bratislava, dnes 15:51
@tunidlo nn pretože si nato nemám ako našetriť, pretože otec mesačne toľko nezarobí"
takze sice nevravite hluposti, ale trochu od veci
jj, rovnako, ako v podstate hovorí hlúposti každý, čo tu splieta so šetrením, keďže otázka znie "ako kúpiť v alze na splátky".
To je presne tá oblasť, kde majú splátky najviac pozitív.
Všeobecne pôžičky narobia najviac dobra ľuďom, ktorí majú nízky príjem a nemajú na výber iný spôsob.
Potom je možno naozaj na mieste otázka, prečo ešte nejaká exekúcia existuje.
A ak chceš niečo na splátky, len si dáš pri kúpe produktu spôsob platby myslím mesačne, alebo také niečo a automaticky ťa hodí na Cetelem stránku.
Ok, keď budem kupovať pc, dám ti vedieť.