Píšem poviedku a rád by som popísal súboj nechcem to ale popísať štýom Sapkowski (pirueta, otočka) ale nejaký reálny popis súboja ... mám si preštudovať Nemeckú školu šermu alebo kde sa dajú zohnat podrobné opisy?
čítala som pár diel, kde.. ako to vysvetliť.. neboli takéto scény opísané presne, že kto čo ako urobil ale skôr pocitovo.. zvuky, svetlá, celková atmosféra.. a možno to bude viac dráma ako opisovať kto sa kde otočil a koho pod akým uhlom prebodol.. ale toť len môj laický názor
@bibla tak, ale nejako sa to opísať musí nie len že: Ohnal sa mečom a spravil krok vzad. Podarilo sa mu vyhnúť a tasil mečom znova do protiútoku ....
to je také suché a amatérske :/
@padre557 no šak ako mne jedno, ja len hovorím, že keď to bude až príliš profi a presne vystihnuté či to nebude kus nudné.. že treba nájsť kompromis a nehrnúť sa do nejakého presného a pravdivého opisu keď ide o poviedku.
@bibla no ved mne ide práve o ten kompromis len mám práve problém s opisom boja tak aby bol reálny, dobre vystihnutý, že si ho čitateľ vie predstaviť, a nenapísaný nudne
mne napadá teraz Kronika kráľovraha... tam boli pekne opísané súboje a veľmi dramaticky. ... ale to je opäť už skreslené
tak neviem.. potom ostáva už len buď nejaké videá pozrieť, dokumenty, prečítať niečo historické... neviem no
@marjy77 bohove je to. problém je, že debil nedopísal tretiu knihu. a ide ma rozjebať vždy keď si na to spomeniem. prvé dve knihy sú úplne super. ale keď nedopíše tretiu tak neviem... moja sestra mu už písala nejaké výhražné maily ale nepomohlo
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
to je také suché a amatérske :/
tak neviem.. potom ostáva už len buď nejaké videá pozrieť, dokumenty, prečítať niečo historické... neviem no