kdo trpi ? z tvojich blizkich,/znamich...
( a trpi az tak velmi, nedrasa si to aj sam, zbytocne ?
(resp., ci to neni uz taky ..stereotyp, vychodeny, pohodlny.., atd..
ovsem, ak je to vazne, a ozsj tym trpi a trapi sa, vtedy treba pomoc.t a snazit sa to ovpoliecit to
ked mas depresiu, nie si to ty.
S takym clovekom lahko zamava hocico. Osoba musi zmenit svoj postoj k veciam, je zjavne, ze mu nieco bud z minulosti alebo pritomnosti ublizuje v rozvoji. Ukaz mu sposob co moze na sebe zlepsit, ries co ho trapi a ci to chce zmenit, treba mu vela lasky, plac s nim, ked je smutny, a smej sa, ked ma pekny den, ak mu chces pomoct, musis mu ukazat, ze existuju veci po ktorych zabudne na trapenie, ked sa problemy nedaju riesit
Nevieš mu pomôct..a je to jeho vec. Ok, teraz si možno nepochodila. Ibaže ani on nechápe o čo sa snažíš. Podľa mna je zbytočne pýtať sa ho, co sa stalo-lebo častokrát to ani on sám to nevie. Sprav mu palacinky. S nutellou. A čučoriedkami. To vzdy poteší
V tomto si kazdy vyzaduje individualny pristup, ale... Skus mu povedat tuto jednu jednoduchu vetu, ver mi, robi zazraky. Takze: Neber zivot az tak vazne, aj tak zomries. Povedz mu to a uvidis sama co to s nim spravi, pripadne ak je to s tym clovekom az moc vazne, dam ti svoje cislo a nech mi zavola. Ono je to skvely pocit, ked sa mozes uplne vyrozpravat zo vsetkeho. Som prenho uplne neznamy clovek, nikdy ma nestretne, neuvidi... Tot vse
V prvom rade musi sam chciet dostat sa z toho, az vtedy sa mu da pomoct. Inak bude stale pretrvavat v melancholili, pretoze si (mozno) z nato zvykol a vyhovuje mu to, je lenivy, alebo nedokaze nabrat silu na otvorenie novej kapitoli, a tak sa stale utapa v tej starej. Myslim, ze v minulosti sa mu stalo nieco co ho tak ranilo alebo nieco koli comu sa tak vyrazne zmenilo jeho spravanie. Ked najdes pricinu, omnoho lahsie si urovna nedoriesene veci z minulosti a posunie sa vpred. Bud stale pri nom a venuj mu dlhe rozhovori, rozpravat o problemoch o vsetkom....nech si najde nove zaujmi cim si zaneprazdni mysel...a rady ako "ved mas vsetko co chces " nepomahaju, sam si musi uvedomit svoj problem...uvedomenie je zaklad...
Ver mi sama som mala nieco ako depresiu, a nikto mi nevedel poradit, kadzdi to vnimal tak nijako...ako by to bolo vsetkym ukradnute...a to ma najviac zranovalo, ..najviac by ma vtedy potesilo, keby mi niekto zavola vytiahne ma von a da priestor sa vyrozpravat, hoc len citit to pochopenie...preto moze byt rad, ze ma taku osobu ako ty...skus ho co najviac chapat...
Mna vtedy nikto nepochopil a ani sa mi nesnazili pomoc, vytiahla som sa nejak sama...ale stale tá " melancholy depresivna soul" je stale vo mne, len ju snazim maskovat vselijakymi zaujmamy...no nakoniec ma aj tak vzdy dobehne...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
( a trpi az tak velmi, nedrasa si to aj sam, zbytocne ?
(resp., ci to neni uz taky ..stereotyp, vychodeny, pohodlny.., atd..
ovsem, ak je to vazne, a ozsj tym trpi a trapi sa, vtedy treba pomoc.t a snazit sa to ovpoliecit to
S takym clovekom lahko zamava hocico. Osoba musi zmenit svoj postoj k veciam, je zjavne, ze mu nieco bud z minulosti alebo pritomnosti ublizuje v rozvoji. Ukaz mu sposob co moze na sebe zlepsit, ries co ho trapi a ci to chce zmenit, treba mu vela lasky, plac s nim, ked je smutny, a smej sa, ked ma pekny den, ak mu chces pomoct, musis mu ukazat, ze existuju veci po ktorych zabudne na trapenie, ked sa problemy nedaju riesit
Ver mi sama som mala nieco ako depresiu, a nikto mi nevedel poradit, kadzdi to vnimal tak nijako...ako by to bolo vsetkym ukradnute...a to ma najviac zranovalo, ..najviac by ma vtedy potesilo, keby mi niekto zavola vytiahne ma von a da priestor sa vyrozpravat, hoc len citit to pochopenie...preto moze byt rad, ze ma taku osobu ako ty...skus ho co najviac chapat...
Mna vtedy nikto nepochopil a ani sa mi nesnazili pomoc, vytiahla som sa nejak sama...ale stale tá " melancholy depresivna soul" je stale vo mne, len ju snazim maskovat vselijakymi zaujmamy...no nakoniec ma aj tak vzdy dobehne...