Veľmi často sa mi stáva, že ma vytočia úplné maličkosti, drobnosti a potom bud vybuchnem a vykričím, čo si myslím, alebo, a to sa stáva častejšie, sa uzavrem do seba, odmietam niečo povedať a
ja neviem, mna hluposti a hlupi ludia nevedia vytocit.
vedia ma vytocit niekedy hlupe nazory ludi, ktorych poznam a viem, ze nie su hlupi. ale to ma zas nevytocia tak, ze sa urazim alebo mam potrebu sa s nimi bavit, to sa solvuje tym uplne hore co som napisal
a ventilovat zlost v sebe, no na to treba prist, ze co ta upokojuje, hudba, buchanie do stien, co ja viem
na mna take hefty ludia radsej neskusaju..dakedy chytim amok z nejakych veci co ma vytocia,ale mal..(dpc).. som ruzovu lopticku a tak som sa ukludnil..
skus si zohnat nejaku lopticku alebo nieco (nerozbitne) a tak sa ukludnit
@6 !!! presne... toto je len zloba, hnev... to proste neplačuj vôbec... lebo to je nič... potlačený nakopený hned to už je galiba... a dokáže ale kurva znepríjemniť život...
a keď príde na rad nejaká udalosť ktorá ťa rozčúli, nechceš tam začať vrieskať ako hysterka tak si napr. trhaj papier... aj tým sa tá zlosť vie dostať preč... najjednoduchšie je zhlboka dýchať... a uplne najúčinnejší je rýchli autogénny tréning ale to zrejme nevieš
a každá psychologička odporučí šport ako tenis, squash aby si človek proste treskol... a na koniec a v skrat @8
@wayne tak toto neviem, či by mi pomohlo, ono dosť často sa mi to stáva pri frajerovi a keby sa len postavím a začnem mlátiť do steny, už by som asi žiadneho nemala..
nikdy nepotlacuj zlost!...len sa to v tebe nakumuluje, a vacsinou v najnevhodnejsom momente vybuchnes, preto kludne daj najavo, ze ta nieco/niekto stve, ale kulturnym sposobom, ak to nepomoze, vyjadri to najavo ako neandertalec, kludne .....inak @8
aj ja mam podobne problemy, ale uz sa s tym snazim bojovat. stale ked som nahnevana, v strese alebo inom neprijemnom rozpolozeni, tak si poviem, ze nejde o zivot. a pokial nejde o zivot, nejde o nic. vsetko sa da vyriesit aj rozumne..
@stenatko v šuflíku mám už asi 2 mesiace cigarety, čo som zobrala frajerovi, ale ked mne nechutia :/ možno by mi pomohli, ale nechcem si zbytočne do seba pchať hocijaké škodliviny..
@nobile tak nemyslela som zase, že aby som to v sebe potlačila a potom by v najnevhodnejšom čase zo mna vybuchla.. asi som sa zle vyjadrilo, skor som myslela take niečo ako zabraniť tomu aby vznikla vobec
@overexcitedgirl ja som kultivovaný človek, človek ktorý sa vie ovládať...ale raz alebo dvakrát za rok to jednoducho nevydržím a keďže dotyčnú osobu by som umlátil na smrť volím úder do steny...ty ako dievča kľudne bi frajera - ak ťa vyprovokuje mal by vedieť ustáť následky...
@lawey s tým potlačením som sa trochu zle vyjadrila, je to vysvetlené v @16 ... a ten šport, to môže byť dobré, lenže ja mám len také chvílky a to by som skor potrebovala niečo, aby som sa ukludnila práve v tej dobe, aj ked nestojím na ihrisku alebo skor, aby som sa vobec nenaštvala..
@nattalie určite menej bolestivé ako keby som mal tie údery venovať človeku ktorý ich spôsobil... ale to sa deje fakt zriedka, v opačnom prípade by som mal už z pravej ruky - tuším sa tomu hovorí - pahýľ...
@overexcitedgirl veľakrát, keď som fakt nasraná, idem sa napríklad vyvetrať na balkón (zapálim si, ale ja fajčím bežne, aj keď som začínala práve pri nervoch) a rozmýšľam, prečo som sa nasrala, či má zmysel sa o tom ďalej baviť/hádať. Ak áno, tak už trochu kľudnejšia sa vrátim späť a s dotyčnou osobou sa snažím baviť v kľude. Ak to nejde, tak sa aj pohádam, a čo. Potláčať zlosť je najväčšia blbosť.
Ak si na tom balkóne uvedomím, že bola vina na mojej strane, tak sa ospravedlním. Ak zistím, že chyba nebola na mojej strane, ale zareagovala som prehnane, ospravedlním sa za svoju reakciu, ale vysvetlím aj, prečo som sa nasrala, a že to bolo oprávnené, potom by podľa správnosti, malo naseldovať ospravedlnenie z druhej strany. Ak zistím, že chyba nebola na mojej strane, ale je to blbosť, o ktorej sa neoplatí hádať, ani baviť, tak ma to po chvíli prejde.
Ale akékoľvek rady sú zbytočné, musíš sa naučiť narábať so sebou ty sama. Každý z nás je jedinečný a každému pomáha niečo iné. Každopádne ti neuškodí naučiť sa analyzovať sama seba v takýchto situáciách. Zamyslieť sa, prečo si sa nahnevala, či to bolo právom, či stojí za to to riešiť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
ja neviem, mna hluposti a hlupi ludia nevedia vytocit.
vedia ma vytocit niekedy hlupe nazory ludi, ktorych poznam a viem, ze nie su hlupi. ale to ma zas nevytocia tak, ze sa urazim alebo mam potrebu sa s nimi bavit, to sa solvuje tym uplne hore co som napisal
a ventilovat zlost v sebe, no na to treba prist, ze co ta upokojuje, hudba, buchanie do stien, co ja viem
skus si zohnat nejaku lopticku alebo nieco (nerozbitne) a tak sa ukludnit
a keď príde na rad nejaká udalosť ktorá ťa rozčúli, nechceš tam začať vrieskať ako hysterka tak si napr. trhaj papier... aj tým sa tá zlosť vie dostať preč... najjednoduchšie je zhlboka dýchať... a uplne najúčinnejší je rýchli autogénny tréning ale to zrejme nevieš
a každá psychologička odporučí šport ako tenis, squash aby si človek proste treskol... a na koniec a v skrat @8
Neviem, mňa vždy tak... upokoja, ak mám nervy.
Ale to je nezdravá forma :/ Ale nič iné ti poradiť neviem.
a on ma ani príliš neprovokuje, ja sa skor vyprovokujem sama a to tak, že on za to v 90% pripadov nemože..
a riešim to zatvorením sa do izby, sluchátkami a otvoreným oknom (a predtým búchaním do paplóna a vankúša, ale to je na nič)
ked som na priváte alebo v škole, tak ma absolútne nič netrápi a som maximálne v poho
nádych výdych, život ide dalej
@nattalie určite menej bolestivé ako keby som mal tie údery venovať človeku ktorý ich spôsobil... ale to sa deje fakt zriedka, v opačnom prípade by som mal už z pravej ruky - tuším sa tomu hovorí - pahýľ...
Ak si na tom balkóne uvedomím, že bola vina na mojej strane, tak sa ospravedlním. Ak zistím, že chyba nebola na mojej strane, ale zareagovala som prehnane, ospravedlním sa za svoju reakciu, ale vysvetlím aj, prečo som sa nasrala, a že to bolo oprávnené, potom by podľa správnosti, malo naseldovať ospravedlnenie z druhej strany. Ak zistím, že chyba nebola na mojej strane, ale je to blbosť, o ktorej sa neoplatí hádať, ani baviť, tak ma to po chvíli prejde.
Ale akékoľvek rady sú zbytočné, musíš sa naučiť narábať so sebou ty sama. Každý z nás je jedinečný a každému pomáha niečo iné. Každopádne ti neuškodí naučiť sa analyzovať sama seba v takýchto situáciách. Zamyslieť sa, prečo si sa nahnevala, či to bolo právom, či stojí za to to riešiť.