Hlavne musíš prestať chcieť a nájsť si nejaký iný spôsob, čo ti bude spôsobovať radosť a úľavu. A skús si to predstaviť tak, že môžeš prestať sama a nikto sa nedozvie, že si niečo také robila. Ak neprestaneš, hrozí ti, že sa to niekto dozvie a to by si hádam predsa nechcela?
Závislosti sú holt ťažké. Ale mám pre teba dobrú správu - dajú sa vždy prekonať a človek sa z nich dokáže vyliečiť (ak teda chce).
ja teraz neviem, či si robíš srandu, alebo či si myslíš že si EMO a že sa režeš, pričom emáci sa nerežú a hádžeš len obyčajnú pózu a chceš nejako zaujať....
na svete je toľko krásnych vecí a ty sa režeš? prepáč, ale keď sa budeš rezať nič sa nevyrieši... začni chodiť do prírody a mysli na pozitívne veci... alebo sa chceš rezať a žiť s tým, že si psychopat ktorý nevie čo so sebou? ako myslíš ale určite máš vôlu prestať s tým
Predstav si všetky veci, ktoré máš rada, ktoré rada robíš. Predstav si všetky zlé a negatívne veci, ktoré sú na rezaní....a skús to brať objektívne, nie len podľa toho, čo sa ti teraz páči, ale fakt, či to škodí, či je to zlé...A potom to skombinuj. Ktoré sú veci, ktoré máš rada a rezanie im ubližuje? (nehovoriac o tom, že seba máš rada a aj tak si ubližuješ) Na tie sa potom sústreď. O čo prichádzaš? Čo by sa zmenilo? Čo by mohlo byť nové?
@stenatko ona s tým nechce prestať? Nikdy si nedočítam celé zadanie, sorry.
Keď niekto hľadá pomoc, tak je podľa mňa rozhodnutý s tým prestať, a keď to nedokáže sám, (čo je v závislostiach viac než pravdepodobné) tak treba vyhľadať odbornú pomoc, ktorá pomôže ale tiež len vtedy, keď druhá strana adekvátne reaguje a spolupracuje. Toť vsjo. Nikdy ti nikto a nič nepomôže, pokiaľ o tom nebudeš presvedčená a tvoja vôľa bude postihnutá.
Inak, podla mna je zbytocne zaoberat sa s tymto forom. Dievca si len chcelo dokazat, ze je emo. Urcite nie je zavisla! A toto cele je strašne smiešne...
@otvoreneokno pokiaľ má dosť zdravého rozumu, aby sa pýtala, ako sa to dá zmeniť, aby si uvedomovala, že to ide aj bez toho a zaujímala sa o vylepšenie situácie, potom má dosť zdravého rozumu, aby dokázala na niečo pozrieť aj objektívne...mnoho ľudí nevie v prítomnosti iných objektívne súdiť, keďže niekedy dôjde aj na zistenie úpadku vlastnej osoby a nedokážeme si to pred nikým priznať, ledva pred sebou samým...myslím, že ona by to dokázala objektívne posúdiť, každý sme iní....ty by si to nevedelo, ja áno, o iných nevieme...
no máš dosť veľký problém ..už len preto ,že si s tým začala ,to v prvom rade ...v druhom rade v tvojom veku je to možno ešte celkom "normálne " ,potrebuješ sa vyvinúť ...a takto si nejako niečo "dokazuješ " ,ale ver tomu ,že žiletka nie je tá správna vec ,ktorou by si mala čosi riešiť ...
@zajka153 máš pravdu, nehádžme všetkých do jedného vreca.
Ale tiež zastávam názor, že nikdy nevieš, akoby si sa zachovala v danej situácii, pokiaľ si sa v takej nikdy neocitla. Ja som stála pred otázkou závislosti, a dokázala som to, preto neviem, kde si vzala, že na to nie som stavaná.
Ale taktiež mi to trvalo dosť dlhú dobu, kým som sa na to všetko dokázala pozrieť objektívne.
nemyslim si ze je na skodu veci ak sa o vsetkom niekto dozvie. koniec koncov vieme o tom vsetci tu. mozno prave to, ake ponizenie si zazije, ked za nou dojdu jej rodicia s tym ze o vsetkom vedia a ze ju sklamali, tak ju to donuti prestat. niekedy to naozaj funguje ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
57 komentov
Závislosti sú holt ťažké. Ale mám pre teba dobrú správu - dajú sa vždy prekonať a človek sa z nich dokáže vyliečiť (ak teda chce).
Nieje to jednoduché. Ja som bol tiež závislý (síce nie na rezaní), takže viem čo to je.
Ale asi nejsom tá pravá, ktorá by ti mala radiť.
píšeš blog o tom ako si chcela byť EMO a neviem čo...
a asi preto sa "režeš" že?? no tak dúfam, že ťa to prejde... čím skôr, tým lepšie.. a sú aj zaujímavejšie štýly ako emo...
Keď niekto hľadá pomoc, tak je podľa mňa rozhodnutý s tým prestať, a keď to nedokáže sám, (čo je v závislostiach viac než pravdepodobné) tak treba vyhľadať odbornú pomoc, ktorá pomôže ale tiež len vtedy, keď druhá strana adekvátne reaguje a spolupracuje. Toť vsjo. Nikdy ti nikto a nič nepomôže, pokiaľ o tom nebudeš presvedčená a tvoja vôľa bude postihnutá.
Či je to narkoman, závislý na človeku/láske, závislí na takýchto podivných veciach...
Závislosť je podobná rakovine, percento vyliečených je pomerne na rovnakej nízkej úrovni.
Ja chcem tiež prestať zabíjať komáre na stene a neprestávam. Podľa mňa nie je prestať ako prestať.
Ehm. O čom tu vlastne hovoríme?
Tak po prvé: tento problém, ktorý tu slečna rieši, je asi o niečom inom, ako o zabíjaní komárov .
Ako prestať? Chcieť a nebyť na to sám. Nemať predsudky, ale za to silnú dávku odvahy.
» www.birdz.sk/webka/petushiq1...
Bzzzzzzzzzzzz.
"Až potom sa objavila jedna baba ktorá mi povedala že keď mám problém nech sa budem rezať...a mne hneď napadlo že by som sa mohla stať EMO."
pre pana krista boha
toto nevymyslis
Najprv príde jedna,čo nevie,že z nechráneného sexu môže otehotnieť....potom ďalšia čo sa reže a je závislá.. že ma to ešte vôbec prekvapuje...
Mám pre Teba jediný odkaz-> ZOBUĎ SA DIEVČA! a vyhľadaj psychológa...alebo radšej psychiatra...
Ale tiež zastávam názor, že nikdy nevieš, akoby si sa zachovala v danej situácii, pokiaľ si sa v takej nikdy neocitla. Ja som stála pred otázkou závislosti, a dokázala som to, preto neviem, kde si vzala, že na to nie som stavaná.
Ale taktiež mi to trvalo dosť dlhú dobu, kým som sa na to všetko dokázala pozrieť objektívne.
nemyslim si ze je na skodu veci ak sa o vsetkom niekto dozvie. koniec koncov vieme o tom vsetci tu. mozno prave to, ake ponizenie si zazije, ked za nou dojdu jej rodicia s tym ze o vsetkom vedia a ze ju sklamali, tak ju to donuti prestat. niekedy to naozaj funguje ...
Ale byt zavisla na rezani sa ? To fakt nepochopim , asi si uplne prijebana
Príp. ak to niekto myslí vážne, tak treba vyhľadať odbornú pomoc......
Ja osobne by som to nikdy neurobil, na to som príliš veľký flegmatik...