Zdravím Vás detská, Pokúšam sa prestať fajčiť... asi po 5 rokoch intenzívneho fajčenia... Je tu niekto taký, čo sa o to pokúsil tiež ? Akým spôsobom ?
Pozorovali ste aj zmenu zdravotného stavu ? (alebo je to len mýtus)
Ak sa to niekomu podarilo, ale
Neviem, lebo pre mna to nebolo nic tazke zahasit a uz si nezapalit. Uz skoro 4mesiace ani jedna ciga. Na druhej strane, ja mam horsiu zavislost a budem s nou bojovat asi cely zivot, niekedy uspesnejsie, niekedy menej. Ale uz je to na dobrej ceste.
Myslíš typy rád ?
Akože - dobrá rada, zlá rada
Alebo typy prestania ?
- zo dňa na deň
- dlhodobé prestávanie
ale je isto aj viacej hľadísk - napríklad typy podľa spôsobu:
- vylúčenie nikotínu
- nikotínové náplaste
- znižovanie počtu vyfajčených cigariet.
Toto sú TYPY.
ja som prestala postupne, ale kamoska napriklad zo dna na den.
ja som to urobila tak, ze som asi kazde tri dni ubrala cigaretu, az kym som sa nedostala na nulu. najtazsie je porusit tie zabehane zvyky ako ist si zapalit napriklad rano, po jedle, cez nejaku prestavku v skole/praci, ale potom to uz slo prirodzene.
co sa tyka "vedlajsich ucinkov", prve tyzdne boli psychicky narocne, kym sa moje telo zas naucilo vyrovnavat hladiny stresovych hormonov. mala som hrozne vykyvy nalad (hlavne som bola nervozna a casto plakala), pritom mi fajcenie ako take nechybalo, nemala som chut alebo co. plus sa mi trosku zlepsil apetit, kedze miesto chute na cigaretu chodila chut na jedlo. toto su vsak individualne veci, ktore ta mozu a nemusia postihnut... dolezite je sa snazit nemysliet na cigarety a ak aj chut dostanes, zamestnaj hlavu niecim inym.
kamoska co prestala narazovo pred mesiacom sa mi ani moc na nic nestazovala, aj ked je tiez trosku taka depresivnejsia a mysim si, ze z toho... ale to sa vyrovna casom... fajcenie jej uz smrdi tak sa k tomu nevrati si myslim...
@melancholik hej presne to je aj moj najvacsi problem.. prestal by som v pohode ( aj som sekol zo dna na den ) ale pokial mam okolo seba ludi ktory fajcia a to je asi 90% kamratov znamych a ostatnych s kym chodim von tak je to takmer nemozne alebo velmi tazke..
skús e-cigarety, čo sa týka príjmu nikotínu, tak sa nezmení nič, ale
1. nie je to nezdravé
2. môžeš fajčiť na ovela viac miestach ako predtým (v podstate kdekolvek, aj vnútri)
3. ušetríš kopec peňazí.
ja som nikdy nefajčil pravidelne, len z pôžitku, v priemere pár cigariet denne...a potom som prešiel na e-cigarety a tie sa mi páčili v tom, že mi ten nikotín dajú aj bez poškodzovania zdravia a lacnejšie. ale fajčiť e-cigarety ma bavilo menej ako normálne cigarety, takže som sa postupne na to vykašlal...* takýto luxus samozrejme nemusí mať niekto, kto je na nikotíne závislý, ale ostatné výhody zostávajú.
* - neskôr som znova začal fajčiť a aktuálne fajčím tak cca 5-10 cigariet týždenne a ani to nie každý deň...zvyčajne len cez víkendy, keď mám veľa času a príde mi to na rozum. v práci mi to ani nenapadne, aj keď fajčiť by som mohol aj tu.
Ja som sa rozhodla prestať zo dňa na deň. Spočiatku to bolo ozaj haard. Nutkanie zvlášť po káve bolo extra silné. Kamoska mi dala niquitin náplaste a tie mi potrebu zapáliť si postupne stlmili. Pila som kvantum vody a cvicila yogu takze sa moja vaha nezzvysila naopak som spevnila.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
musis si najst nejaku sekeru
vela stastia
Akože - dobrá rada, zlá rada
Alebo typy prestania ?
- zo dňa na deň
- dlhodobé prestávanie
ale je isto aj viacej hľadísk - napríklad typy podľa spôsobu:
- vylúčenie nikotínu
- nikotínové náplaste
- znižovanie počtu vyfajčených cigariet.
Toto sú TYPY.
ja som to urobila tak, ze som asi kazde tri dni ubrala cigaretu, az kym som sa nedostala na nulu. najtazsie je porusit tie zabehane zvyky ako ist si zapalit napriklad rano, po jedle, cez nejaku prestavku v skole/praci, ale potom to uz slo prirodzene.
co sa tyka "vedlajsich ucinkov", prve tyzdne boli psychicky narocne, kym sa moje telo zas naucilo vyrovnavat hladiny stresovych hormonov. mala som hrozne vykyvy nalad (hlavne som bola nervozna a casto plakala), pritom mi fajcenie ako take nechybalo, nemala som chut alebo co. plus sa mi trosku zlepsil apetit, kedze miesto chute na cigaretu chodila chut na jedlo. toto su vsak individualne veci, ktore ta mozu a nemusia postihnut... dolezite je sa snazit nemysliet na cigarety a ak aj chut dostanes, zamestnaj hlavu niecim inym.
kamoska co prestala narazovo pred mesiacom sa mi ani moc na nic nestazovala, aj ked je tiez trosku taka depresivnejsia a mysim si, ze z toho... ale to sa vyrovna casom... fajcenie jej uz smrdi tak sa k tomu nevrati si myslim...
1. nie je to nezdravé
2. môžeš fajčiť na ovela viac miestach ako predtým (v podstate kdekolvek, aj vnútri)
3. ušetríš kopec peňazí.
ja som nikdy nefajčil pravidelne, len z pôžitku, v priemere pár cigariet denne...a potom som prešiel na e-cigarety a tie sa mi páčili v tom, že mi ten nikotín dajú aj bez poškodzovania zdravia a lacnejšie. ale fajčiť e-cigarety ma bavilo menej ako normálne cigarety, takže som sa postupne na to vykašlal...* takýto luxus samozrejme nemusí mať niekto, kto je na nikotíne závislý, ale ostatné výhody zostávajú.
* - neskôr som znova začal fajčiť a aktuálne fajčím tak cca 5-10 cigariet týždenne a ani to nie každý deň...zvyčajne len cez víkendy, keď mám veľa času a príde mi to na rozum. v práci mi to ani nenapadne, aj keď fajčiť by som mohol aj tu.