Čavte, mám 172 cm a len 60kg,potreboval by som pribrať aspoň 7kg. Jesť si myslím,že jem...niekedy menej,inokedy viac, často jem práveže neskoro večer, kedy sa dá vraj najlepšie pribrať,no nič. Chcem začať cvičiť,tak by som rád bol,kebyže mi napíšete,aké c
ked neberies zer,zer tak nepriberies. Je taka zakonnitost, ze ludia, ktori chcu pribrat si myslia jak vela jedia a vacsinou to je pri najlepsom 2500kcal ( obvykle odost menej ) a ludia, ktori su tlsti a chcu schudnut a hovoria jak nic nejedia, tak jedia minimalne 3000kcal...
mám ten istý problém skúšal som aj gainer,pangamín a ešte volláky lieky a nepomohlo.. a prajem pevné nervy keď budeš čítať rady "odborníkov" že máš viacej jesť
@dee99 odbornikov? no ty si strasne velky odbornik ked tabletky žerieš aby si pribral . to je istotne lepsia rada akože maju viacej jest ti poviem.
a vy co chcete pribrat je to jednoduche...žerte žerte žerte a žerte hlavne v noci slopte pivo nepohnite sa za cely mesiac od pocitača a vysledok sa dostavy ked nie tak potom je problem niekde inde .
Neviem, či by si chcela za týždeň schudnúť rapídne 4 kilá. Pernamentne sa cítim unavená a slabá, som bledá a jem fakt veľa. Až si zo mňa robia srandu v rodine, že kam mi to ide. Moje veci na mne začínajú visieť... nohy sa mi podlamujú keď chodím!!
@solty1 áno pretože sa mi nedá pribrať? a k tvojej rade prežieram sa hlavne na večer,pivo pijem takmer každý deň a nešportujem vôbec (dokonca ani na telesnú nechodím) a nemôžem pribrať
@solty1 vobec to nie je jednoduche, ale uz podla tvojho postoja vidno ze o tom nic nevies...zalezi aky ma clovek metabolizmus, ektomorfny typ postavy urcite nepriberie tak jednoducho...z mojej skusenosti vyplyva ze takyto clovek cim viac zral, tak tym viac akurat tak s prepacenim sral, ked to tu uz musim takto napisat pretoze polka sveta to stale akosi nie je schopna pochopit...a sedenie na riti za kompom takymto ludom tiez nepomaha....
skor to cvicenie inak je dobry napad, naberes svaly a celkovo bude clovek posobit mohutnejsie
Bola som a chodím na kontroly raz ročne na štítnu žľazu ale ževraj je všetko zatiaľ v norme, pred tým som brala nejaké lieky aj som z nich pribrala ale to bolo, keď som mala 12 cca. :/ Teraz som síce nebola som mala teraz ísť ale pôjdem.
@lenuli ja som v 14 rokoch 180cm a 60kg tjn. celkom auschwitz a teraz mam 95kg. A ziskal som to len tak, ze som zacal ozaj poriadne jest, cvicit a bol trpezlivy....
Ak niekto nebude priberat ani pri 4000-5000kcal na den, tak to uz by som hladal nejaky problem napr. parazita alebo nejaky metabolicky problem.
@elkiller ak narazas na mna nehovorim ze sa neda, ale nie kazdemu sa to dari LEN zvysenim stravy a sedenim za kompom, tak ako aj pri tucnych ludoch, niekomu staci cvicit par minut denne a pojde to pomalicky, niekto musi makat cele hodiny aby sa dostavil k podobnemu vysledku
@lenuli to nie je o zvyseni stravy. To je umenie ako, kolko a kedy jest.
Niekto ti povie ze je vela... No zasmejme sa. Spytas sa ho co je a povie ti ze zere cipsy a pije kolu, na vceru si da hranolky..
TO s tym cvicenim si tiez mysli vela ludi, ano su tam rozdiely, ale nie take ako sa povrava.. Lebo aj to je cele o strave. a ludia chapu dolezitost stravy a pritom aj tak jedia sracky a cuduju sa preco to nejde.
@elkiller no ved v poriadku, ale co plati na jedneho, nemusi automaticky na druheho. Niekomu ide priberanie prirodzene a staci mu na to len zrat a nehybat sa. No ak ma niekto oboch rodicov chudych, a po tolkych rokoch este stale, je tam nieco aj geneticky dane a takemu cloveku vacsinou nepomoze to iste co podobnym odbornikom ako v @10 , pripadne po rokoch praktizovania sa stane ze bude uplne ovisnuty a to tiez asi nebol uplne zelany efekt
@lenuli ale zaklad je stale vela jest, to ze rady ako nezdravo, sediet a sracky to jasne, ze su zbytocne. Kedze celkovo naco priberat tuk nechapem ale na birdzi zjavne tuk maju velmi v laske.
@intheshadowofforests lebo mas prilis nizky kaloricky prijem a potom sa telo dostane do stavu hladovania a ani za boha nebude chciet pustit nic, co vyslovene nemusi...
Idete o to, ze take fora vznikaju preto, lebo vacsina ludi ma doslova nulove informacie o strave a aspon o zakladnych procesoch v tele a kedze kazdy si chce k tomu nieco povedat, tak vznikaju strasne sproste myty....
@bress pozri ja mam tiez tento problem. myslim si ze hadzat do seba kopu sladkeho len aby som dosiahol 4000-5000kcal/denne je viac nezdrave ako byt chudy. na druhu stranu si fakt neviem predstavit taky denny listok potravin co by som mal zjest aby som dosiahol prijem viac ako 4000kcal a pritom nemusel jest denne 10vajec na tvrdo a kuracie prsia ktore doslova neznasam. tak ak chces tak porad, ale napis nejaky priklad tej vyvazenej a vyzivnej stravy lebo zatial som sa vzdy stretol len s ludmi co pisu zer,zer,zer a ked sa pytam co tak kuracie prsia,vajcia,tvaroh..tak zase na hlavu niesom aby som jedol stale dokola len 5veci
@djadaniels no ja jem dookola len par veci a ked naberam kludne idem nad 4000 kcal. Proste maso( kuracie, hovadzie, ryby), vajca, tvaroh, syry nizkotucne,cottige, cestoviny, ryza, zemiaky, celozrne pecivo ,vlocky, ovocie, zelenina. Neviem velmi co ine by si chcel jest....
Akoze z fastoodu nabrat 4000kcal by bolo jednoduche, to sa ani poriadne nenajes ale naco jest hovna
@lenuli ale aj ektomorfovia vedia stále pribrať jednoducho ako facka.
Ja sa ale nečudujem že mladí nepriberú ani za boha aj keď tvrdia že jedia všetko možné.
Pretože: Nejedia zdravé tuky, jedia málo zeleniny, jedia veľmi zriedka aj keď si myslia že jedia 6 krát denne, pijú málo vody, dlho a nepravideľne spia, atď atď.
Ráno vstanú, s božou pomocou do seba dajú nejaké šupácke raňajky, potom idú do školy, kde 70% z nich ani nemá desiatu, potom školská jedáleň - čo radšej ani netreba komentovať, potom prídu domov a už jedia len bordel a myslia i že jedia vela.
Si zober taký víkend, dajú si večeru o 18-19:00 a tým to hasne, na druhý deň vstávajú o 10-11 a dajú si zas šupácke raňajky a víkend tvorí 30% času týždňa - sú v tejto dobe 15 hodín bez jedla a bez vody.. šak takým štýlom nie je šanca pribrať... a potom vznikajú také tie oné že ja som ektomorf tak priberám ťažšie
bress to úplne vystihol, človek si myslí že je vela a myslí si že je typ ktorý nikdy nepriberie no keď sa pozriem na to jedlo, je to troma slovami: FUCKING JUNK FOOD.
@elkiller ok tebe to pride jednoduche, nepoznam tvoju dennu rutinu, ale pre mnohych mladych ludi to jednoduche nie je, zial aj z tych dovodov, ktore si popisal, ale to je zas len vysledkom dnesnej spolocnosti... mnohi mladi ludia jednoducho ani nemaju inu moznost ako stravovat sa v skolskej jedalni, urobit si rychle ranajky...je to uponahlana doba, nie kazdy ma cas si denno denne vyvarat, a ked sa pozries na dnesnych studentov tak castokrat nie je problem len chybajuci cas ale aj financie, take super rady ako tu boli, ze zozrat 3 pizze za den, 2 steaky na veceru....nedoplatila by som sa
no na druhej strane, ak je tu stale kopa ludi ktori su pri sebe a jedia tu istu skolsku stravu a podobne supacke ranajky, tak z toho je jasne, ze nie len strava tu zohrava ulohu, ale kazdy ma aj nejake predpoklady a odlisny metabolizmus
ok, dám tam aj alternatívy nech to nevyzerá jednotvárne
denne dokážeš mať len 3 tráviace vrcholy, takže jesť 4 a viac velkých jedál denne je pičovina - toto sa s tebou môže hádať kto chce, viac ako 3 vrcholy denne mať nedokážeš, viac sa dá jedine pomocou anabolíckých steroidov - to používajú asi najviac kulturisti ale prakticky skoro všetci profi športovci, preto len 3 hlavné jedlá, všetko ostatné sa do toho neráta a musia to byť o dosť menšie prcie.
ráno: Vajcia, vločky, mlieko, celozrnný chlieb, med, orechy, ( cháp ako do vličiek s mliekom si dáš orechy + med) + ovocie
Medzi raňajkami a obedom, resp druhým jedlom svačina: Obložený chlieb, bageta (tam skutočne len kvalitná mäsová údenina, kvalitný syr, ryba), orechy, ovocie, puding, kysané mliečne výrobky.
Obed: Mäso - akékoľvek, najvyhovujúcejšie je hovädzie - steaky, druhé naj bravčové, potom v poradí kvality ryby, kura + príloha - ryža, zemiaky, cestoviny + ZELENINA, možná aj polievka.
ďalšia svačina - to isté ako tá prvá.
Večera: zase mäso, ale iné mäsko ako bolo na obed z dôvodu aminokyslín, + príloha + ZELENINA
dá sa jesť aj druhá večera, ale bude to malá porcia, tam sa dajú jesť strukoviny, vajcia, tvaroh, zelenina, orechy.
pred spaním Mlieko.
dôležitá vec, vela vody, každú hodinu 2 DCL, viac nie, lebo sa ti uzavrie žalúdok a začne tráviť na prázdno.
celá veda.
Hlavne nemôžte nechať to telo 15 hodín bez jedla a vody, cez noc.
PS. človek, ktorý sa v noci nebudí na malú, si zarába na vážne zdravotné problémy.
Ľudia vravia ako veľa jedia, lebo im nechutí...ale keby si tu napísal svoje porcie alebo kalórie tak potom ti uverím...plus výdaj... Vieš čo...a tá tvoja váha, akože 172/60 to je nejaké vychudnuté telo? No prepáč ale podľa mňa nemáš prečo stresovať...kašli na to, netreba ti to...a tiež som trocha zmätená, či si chlapec či dievča...ale keď už, tak je to taký problém si sledovať, čo ješ pravidelne a pridať nejaké 1 pravidelné jedlo k tomu a udržať si výdaj na terajšej hranici? Proste disciplína a bude to...keď nie hneď tak časom, ale vydržať...lenže to je trápenie a preto vravím,kašli na to, lebo pri tvojej váhe by si mal byť normálne vyzerajúci človek...
@lenuli ako to je tak, kto chce hlada riesenia, kto nechce tak sa len vyhovara, ze nie je cas ( neviem ci tych 20min na den je ozaj tak vela) a financie mozu byt problem ale to nie je vecne...
@elkiller no ja jem 5 velkych jedal denne a neberiem nic a vsetko su priblizne rovnake...
A ked uz chces rozlisovat maso, tak najlepsia bude asi ryba, divina a bravcove najhorsie.... ale takisto neni zdrave jest stale hovadzie, lebo sa tazko travi. A to, ze vecer ine maso je uplne zbytocne, ved maso ma plne spektrum aminokyselin a to je uplne dostacujuce.
ak maš pocit že si "suchy" a treba ti pribrať fakt, že 8-9-10 ...kg tak netreba jesť ale žrať !
O žrani ma presvedčil naposledy jeden znamy kulturista, keď dokazal na posedenie 10-20 minut do seba dostať 2kg cestovin s kuracim mäsom a zajesť to proteinovymi tyčinkami a nebol ešte naplneny po "okraj" taka desiata v objemovečke len toľko urobte si nazor o tom čo znamena žrať a praktizujte ak chcete pribrať
@bress 20 min za den si najst nie je problem vobec absolutne ziadny, to som nikde ani nenapisala, ale:
ked to uz mam premietnut na konkretny priklad, tak ja napriklad dochadzam za skolou 70km denno denne (a niesom sama), nikdy nemam sancu byt na obed doma, proste nikdy v rozmedzi medzi 11stou a tretou niesom doma, a aj to hovorim este najlepsi pripad, vacsinou od 9 do 17 som mimo, takze tam si nemam kedy navarit ,,vyhovujuci" obed
@bress ale to neni o plnom či neplnom spektre, ale každé mäso má úplne iné aminokyseliny. Keď ješ stále to isté, tak niektorých máš vela a niektoré ti chýbajú. SI pozri to spektrum kuraciny, hovädziny a pozri si spektrum aké vyžaduje sval na rast. Zistíš že kuracine chýbajú niektoré klúčové, hovädzina je úplne najbližšie tomu požiadavku. Bravčovina hneď po ňom. Toto keby vedeli ľudia počítať tak im svaly rastú 2-3 krát lepšie
@bress napríklad v kuracom máš 6.1 lysinu (úplne od brucha som to vytiahol nechce sa mi to hladať) a v hovädzom máš lysinu 8.6 na 100g.
Sval potrebuje 8.8 g na 100 g bielkovín
zase v inej potravine máš Lysinu 10.5 a napr. histidinu tam máš málo, ktorého je napr zas viac v rybe alebo kde.. no a takto sa to snažíš naskladať na tú požadovanú hodnotu.. Keby to takto nakobinoval každý, tak by rástol ako z vody. Kěd ješ stále to isté, určite porastieš ale pôjde to rozhodne o dosť pomalšie.
@lenuli ja si beriem misky, ked idem nekam na dlhsie alebo si neco kupim
@elkiller tak ukaz formu, ked si taky manik... lebo to nespravi takmer ziadny rozdiel, staci, ze mas plne spektrum a nejes presne to iste. A o moje travenie sa neboj to je v uplnom poriadku a aj bude. Keby tie tvoje predstavy robili nejaky rozdiel tak si Majster Slovenska...
@bress hej len je rozdiel ked niekam ides raz za mesiac a ked niekam chodis 5 dni zo 7..chodim do jedalne a aj si nosim jedlo z domu, ale ved napokon to som nacrtla uz v @43 , takze tymto tu koncim adiooos
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
65 komentov
a vy co chcete pribrat je to jednoduche...žerte žerte žerte a žerte hlavne v noci slopte pivo nepohnite sa za cely mesiac od pocitača a vysledok sa dostavy ked nie tak potom je problem niekde inde .
Neviem, či by si chcela za týždeň schudnúť rapídne 4 kilá. Pernamentne sa cítim unavená a slabá, som bledá a jem fakt veľa. Až si zo mňa robia srandu v rodine, že kam mi to ide. Moje veci na mne začínajú visieť... nohy sa mi podlamujú keď chodím!!
@solty1 hej skvelé rady si dal to ti poviem
skor to cvicenie inak je dobry napad, naberes svaly a celkovo bude clovek posobit mohutnejsie
Bola som a chodím na kontroly raz ročne na štítnu žľazu ale ževraj je všetko zatiaľ v norme, pred tým som brala nejaké lieky aj som z nich pribrala ale to bolo, keď som mala 12 cca. :/ Teraz som síce nebola som mala teraz ísť ale pôjdem.
,,ps. dobry tip na zaver ti dam...daj si telku, pocitatac, atd. vsetko do kuchyne.. tam si daj koleckovu stolicku.."
Ak niekto nebude priberat ani pri 4000-5000kcal na den, tak to uz by som hladal nejaky problem napr. parazita alebo nejaky metabolicky problem.
Zdravy clovek priberie kazdy, ked chce....
Tuto sracku vidim uz fakt uplne vsade
a nedarí sa mi furt len 1-2kg dole a nič poprípade sa to vráti na váhu predtým a to prijmem do 1000kcal a 500 min. spálim cvičením
je jedno aký si somatotyp, pribrať sa dá VŽDY, výnimku tvorí asi 0.00001% ľudí na svete ktorí majú vážne choroby. ľudia proste jesť nevedia. Bodka.
Niekto ti povie ze je vela... No zasmejme sa. Spytas sa ho co je a povie ti ze zere cipsy a pije kolu, na vceru si da hranolky..
TO s tym cvicenim si tiez mysli vela ludi, ano su tam rozdiely, ale nie take ako sa povrava.. Lebo aj to je cele o strave. a ludia chapu dolezitost stravy a pritom aj tak jedia sracky a cuduju sa preco to nejde.
Ak si dievca tak nechapem naco chces pribrat.
@intheshadowofforests lebo mas prilis nizky kaloricky prijem a potom sa telo dostane do stavu hladovania a ani za boha nebude chciet pustit nic, co vyslovene nemusi...
Idete o to, ze take fora vznikaju preto, lebo vacsina ludi ma doslova nulove informacie o strave a aspon o zakladnych procesoch v tele a kedze kazdy si chce k tomu nieco povedat, tak vznikaju strasne sproste myty....
Akoze z fastoodu nabrat 4000kcal by bolo jednoduche, to sa ani poriadne nenajes ale naco jest hovna
Tiež som ektomorf a tie "múdre" reči idú skôr od ľudí, ktorí majú opačný typ, takže asi nemajú veľkú predstavu, aká je skutočnosť
Ja sa ale nečudujem že mladí nepriberú ani za boha aj keď tvrdia že jedia všetko možné.
Pretože: Nejedia zdravé tuky, jedia málo zeleniny, jedia veľmi zriedka aj keď si myslia že jedia 6 krát denne, pijú málo vody, dlho a nepravideľne spia, atď atď.
Ráno vstanú, s božou pomocou do seba dajú nejaké šupácke raňajky, potom idú do školy, kde 70% z nich ani nemá desiatu, potom školská jedáleň - čo radšej ani netreba komentovať, potom prídu domov a už jedia len bordel a myslia i že jedia vela.
Si zober taký víkend, dajú si večeru o 18-19:00 a tým to hasne, na druhý deň vstávajú o 10-11 a dajú si zas šupácke raňajky a víkend tvorí 30% času týždňa - sú v tejto dobe 15 hodín bez jedla a bez vody.. šak takým štýlom nie je šanca pribrať... a potom vznikajú také tie oné že ja som ektomorf tak priberám ťažšie
no na druhej strane, ak je tu stale kopa ludi ktori su pri sebe a jedia tu istu skolsku stravu a podobne supacke ranajky, tak z toho je jasne, ze nie len strava tu zohrava ulohu, ale kazdy ma aj nejake predpoklady a odlisny metabolizmus
Steaky sú drahé no, ale viď prvá veta
takže žiadne, že nedá sa..
tak ale napis mi schvalne ako by mal vyzerat taky denny jedalnicek, aj ked ja sa nesnazim nejako pribrat, ale rada si to pozriem
Btw. priberá sa stravou nie cvikmi.
ok, dám tam aj alternatívy nech to nevyzerá jednotvárne
denne dokážeš mať len 3 tráviace vrcholy, takže jesť 4 a viac velkých jedál denne je pičovina - toto sa s tebou môže hádať kto chce, viac ako 3 vrcholy denne mať nedokážeš, viac sa dá jedine pomocou anabolíckých steroidov - to používajú asi najviac kulturisti ale prakticky skoro všetci profi športovci, preto len 3 hlavné jedlá, všetko ostatné sa do toho neráta a musia to byť o dosť menšie prcie.
ráno: Vajcia, vločky, mlieko, celozrnný chlieb, med, orechy, ( cháp ako do vličiek s mliekom si dáš orechy + med) + ovocie
Medzi raňajkami a obedom, resp druhým jedlom svačina: Obložený chlieb, bageta (tam skutočne len kvalitná mäsová údenina, kvalitný syr, ryba), orechy, ovocie, puding, kysané mliečne výrobky.
Obed: Mäso - akékoľvek, najvyhovujúcejšie je hovädzie - steaky, druhé naj bravčové, potom v poradí kvality ryby, kura + príloha - ryža, zemiaky, cestoviny + ZELENINA, možná aj polievka.
ďalšia svačina - to isté ako tá prvá.
Večera: zase mäso, ale iné mäsko ako bolo na obed z dôvodu aminokyslín, + príloha + ZELENINA
dá sa jesť aj druhá večera, ale bude to malá porcia, tam sa dajú jesť strukoviny, vajcia, tvaroh, zelenina, orechy.
pred spaním Mlieko.
dôležitá vec, vela vody, každú hodinu 2 DCL, viac nie, lebo sa ti uzavrie žalúdok a začne tráviť na prázdno.
celá veda.
Hlavne nemôžte nechať to telo 15 hodín bez jedla a vody, cez noc.
PS. človek, ktorý sa v noci nebudí na malú, si zarába na vážne zdravotné problémy.
@elkiller no ja jem 5 velkych jedal denne a neberiem nic a vsetko su priblizne rovnake...
A ked uz chces rozlisovat maso, tak najlepsia bude asi ryba, divina a bravcove najhorsie.... ale takisto neni zdrave jest stale hovadzie, lebo sa tazko travi. A to, ze vecer ine maso je uplne zbytocne, ved maso ma plne spektrum aminokyselin a to je uplne dostacujuce.
O žrani ma presvedčil naposledy jeden znamy kulturista, keď dokazal na posedenie 10-20 minut do seba dostať 2kg cestovin s kuracim mäsom a zajesť to proteinovymi tyčinkami a nebol ešte naplneny po "okraj" taka desiata v objemovečke len toľko urobte si nazor o tom čo znamena žrať a praktizujte ak chcete pribrať
ked to uz mam premietnut na konkretny priklad, tak ja napriklad dochadzam za skolou 70km denno denne (a niesom sama), nikdy nemam sancu byt na obed doma, proste nikdy v rozmedzi medzi 11stou a tretou niesom doma, a aj to hovorim este najlepsi pripad, vacsinou od 9 do 17 som mimo, takze tam si nemam kedy navarit ,,vyhovujuci" obed
btw: obed za 20 min ani nenavaris
a tých 5 jedál, no zarábaš si na slušné sračky s trávením v budúcnosti, kým si mladý tak to nepoznáš, môžeš jesť aj 9 jedál
Sval potrebuje 8.8 g na 100 g bielkovín
zase v inej potravine máš Lysinu 10.5 a napr. histidinu tam máš málo, ktorého je napr zas viac v rybe alebo kde.. no a takto sa to snažíš naskladať na tú požadovanú hodnotu.. Keby to takto nakobinoval každý, tak by rástol ako z vody. Kěd ješ stále to isté, určite porastieš ale pôjde to rozhodne o dosť pomalšie.
@elkiller tak ukaz formu, ked si taky manik... lebo to nespravi takmer ziadny rozdiel, staci, ze mas plne spektrum a nejes presne to iste. A o moje travenie sa neboj to je v uplnom poriadku a aj bude. Keby tie tvoje predstavy robili nejaky rozdiel tak si Majster Slovenska...
@bress ja som skôr fotbalista a šprintrér btw, to nie sú predstavy. Nemôžeš poprieť že sval dačo vyžaduje a že každé mäso má úplne iné aminokyseliny.