Som chalan, 14 rokov, 40kg a 156cm..chcel by som sa opýtať ako mám pribrať či by mi pomohly nejaké doplnky stravy napríklad gainer alebo niečo také, poprípade či potom aj niečo vyrastiem, pretože moji kamaráti sú skoro všetci odomňa vyšší cca 1,70 a viac
Neviem či nejaký doplnok dokáže dopomôcť k tvojmu rastu, ale v tvojom veku by som sa toho až tak nebál. Určite ešte podrastieš. Čo sa týka priberania to je celkom jednoduché, minimálne jednoduchšie ako chudnutie. Stačí ti sa pravidelne stravovať, znamená, minimálne 6 x do dňa. Nezabudni hlavne pred spaním!! Odporučil by som ti sušené bielka, originálna potrava pred spánkom. A samozrejme dodržiavať pitný režim, lebo to je pri naberaní obrovský základ. Ale piť pravidelne a dostatočne, nie len keď si smädný .. Zameraj sa hlavne na kalórie, bielkoviny, sacharidy. A potom sa v posilovni vyblázni. Tiež som tak rástol, a zaoberal sa podobným problémom, takže ťa chápem. Už ma to ale prešlo ..Držím palce každopádne
156 na 14 rokov, to si celkom prcek. chod radsej na endokrinologiu a tam ti zistia, ci nemas nejaku poruchu hormonov a tak.. kamos tak vyrastol za tri roky na 1.8m
Fu, fu fúúú, no gainer jedine že popri tom budeš aj cvičiť, lebo inak to pôjde všetko do tuku a v raste ti to nepomôže vôbec. Hore ti už poradili. A počkaj ešte rôčik a od 15tich smelo začni cvičiť so závažiami.
Na to pribratie mi dala doktorka nutridrik Fortini, celkom pomohol. Je ich viacero druhov, mal by si zajst tiez ku dr, najlepsie k svojej detskej a ona povie co dalej.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
Začni cvičiť a samozrejme Gainer môže pomôcť, snaž sa zvýšiť hladinu TST