Mám pocit, že len málokto sa normálne objedná na tú stanicu tech. kontroly a každý dáva auto nejakému "vybavovačovi" za nejakú odmenu. Takže ako to robíte vy? Objednáte sa? Spravia to na počkanie?, Za koľko to prípadne niekto pre vás vybavuje?
Vieš čo, ja som šla na STK normálne pretože som vedela, že moje auto je vo vynikajúcom stave a nemá dôvod neprejsť kontrolou... Môj chlap ktorý pracuje s autami to skontroloval a povedal, že všetko OK.
Samozrejme to ale OK nebolo pretože cez tie kontroly prechádzajú aj posledné črepy ( za spomínané pivo a neviem čo všetko ) tak potrebujú tak niekoho aj potopiť nech to nie je divné a bola som to ja. Neviem ani čo to bolo, už si to nepamätám ale musela som to dať opraviť a ísť na STK ešte raz.
Na budúce keď pôjdem šupnem mu 20 €, (taký je vraj u nás zvyk ) a mam to za 5 minút hotové a žiadne starosti. Môžem jebať.
Ano cca 20e je taxa. Ako?-to ti nepoviem kedze mi to tiez vybavuju blizke osoby. Ja uz len pridem tam, poviem ze som bol objednany na tu a tu hodinu a na urcite meno. Ak je tvoje auto v perfektnom stave, tak prejdes aj bez dvacky. No poväcsine sa stále nieco nájde tak odporucam si to vybavit. Hlavné veci bez ktorých neprejdes sú: Stav karoserie, podvozku, výfuku, brzd. svetiel. To kontrolujú stále. Emisie sa kontrolujú lambdou vo výfuku. Pokial máš dobrý katalyzátor tak mal by si prejsť. Autá od 2001 vyššie alebo tak nejak sú napojené aj na diagnostiku, kde mu ukáže všetko, čiže v tedy je lepšie si chyby pred STK vymazať. Pokiaľ kat nemáš a máš nové auto tak neprejdeš. Jedine žeby to robil tak ako mne. Lambda do iného auta. Ale to robí len pri starých autách, neviem či aj pri nových sa to takto dá. Pre pretekárov- športový rám v aute=neprejdeš. Kolesá by mali byť zapísané v papieroch. Alebo nech aspon niesu nápadné. Ne ze na golfika dáš 20palcové a povieš ze tak si kupil.
akoze ked niekto zavezie auto lebo druhy nema cas za par eur, je to ok, ale ak davaju osvedcenia len tym, co zaplatia tak je to korupcia vidim ze je to asi celkom biznis
jj ja som asi jediny clovek na svete co sa normalne objednal, prisiel a nikoho neuplacal s tym ze pokial viem vsetci znami aj rodina za tu "vybavenu" platia 90€-100€.. no hlavne ked tam nieco maju dojebane aj tak si to casom musia dat spravit.
Ja som hentam platila 50€, stk mi nedali ofc s tym ze mam roztrhnutu manzetu poloosi nejaku - za opravu som dala asi 15€, za opakovanu stk 10€. Takze na konci ma to stalo 75€ a mala som opravene auto..
A nemusela som sa absolutne strapnovat tym ze budem niekoho uplacat
@h8u Ja som tiež nikoho neuplácala! ibaže som neprešla pre nejakú neexistujúcu chybu a potom ma to v konečnom dôsledku vyšlo viac ako kebyže mu šupnem hneď 20 €
@pravnik@H8u Tak skús prejsť s 30 rocným autom na ktorom je všetko pomenené. Je funkčné, brzdí, trúbi atď. Ale za to že je tam namiesto 4-valcového 1.8 motora 6válec 2.5 ; podvozok je taký tuhý, že sa skoro nehýbe, interier je vyhádzaný, katalyzátor to nemá, kolesá a pneumatiky sú oveľa inšie ako v papieroch.
Tu nejde o podplácanie a strápnovanie, ale o našich spi**ných zákonoch a pravidlách. V amerike ti stačia papiere a vin číslo, nič viac. Ani čelné sklo nemusíš mať. A kontrolujú len či to jazdí a či sa to nerozpadne na ceste.
@passarinho to podla mna korupciu neospravedlnuje... mozno keby STKAcky boli poctive a nepustali auta co nemaju pustat vytvoril by sa verejny tlak na zrusenie prisnych pravidiel... obchadzanie zakonov vsak nic neriesi, len sa tu vytvara nezdravy korupcny system kde niekto zaraba tam kde by nemal a nezdanuje to
trosku sa to tu zvrhlo na to debatu o uplatkoch za to, aby auto preslo kontrolou...mna povodne zaujimal iba sposob akym sa to vybavuje - ci osobne, telefonicky objednat, alebo cez "vybavovaca"... i ked je mi jasne, ze "vybavit" castokrat znamena aj prehliadnut nedostatky...
Vybavené aby som išiel na istotu, priplácal som nakoniec len +10€ lebo milý ujko povedal že to mám ako nové a nieje z ničím problém. Aspoň som nemusel čakať ani sa objednávať. Kamoš išiel legálne a neprešiel pre vypálenú žiarovku v obrysovke. Otcovi zas povedali imaginarnu chybu s tým nech hneď dá 20€ a môže ísť. Takto fungujú slovenské stk.
Emisné ani nehovorím staršie auto na tom môže byť horšie ale prejde ľahšie lebo má v papieroch inú normu. Dieselové autá zas na emisnej dosť ničia...
100€ das ak mas srot a mas konexie s mechanikmi
ak je tam fakt zavažna chyba tak už dnes asi nepomože ani tá stovka mimo
lebo ani oni čo to podpisuju nie su samovrahovia - kamikadze
vedia zazmurit oko aj dve nad malichernostami ale zasadne veci nie
ja som prešiel aj ked z vyfuku lietali doslova sadze ale na chate som si po stk menil sam katalyzator a sviecky ,olej ale inak je auto v poriadku len motor už doživa a generalka sa neoplati .Rozmyslal som ze ci sam zvladnem vymenit piestne kruzky ale po vzliadnuti videa som to vzdal ,
Chodim na STK tak, ze sa normalne objednam, a auto je v takom obycajnom stave v akom prave je. Ked neprejdem ziaden problem, povedia co je vadne, skocim do servisu, dam to spravit a idem druhy krat. Tie STKcky su predsa od toho aby si mal aku taku istotu ze auto je v dobrom stave. Ak ho das vybavovacovi, tak mozno po znamosti prejde cez tu STKcku aj zo zlym autom ale potom sa nediv ak Ta auto zradi na ceste a niekde sa naburas. Ten poplatok za dalsiu STK kontrolu nie je zas az tak vysoky. Vybavovac ma zmysel u "pretekarov" co si upravuju auta tak ze by oficialne cez ziadnu STK nepresli.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
Samozrejme to ale OK nebolo pretože cez tie kontroly prechádzajú aj posledné črepy ( za spomínané pivo a neviem čo všetko ) tak potrebujú tak niekoho aj potopiť nech to nie je divné a bola som to ja. Neviem ani čo to bolo, už si to nepamätám ale musela som to dať opraviť a ísť na STK ešte raz.
Na budúce keď pôjdem šupnem mu 20 €, (taký je vraj u nás zvyk ) a mam to za 5 minút hotové a žiadne starosti. Môžem jebať.
Ja som hentam platila 50€, stk mi nedali ofc s tym ze mam roztrhnutu manzetu poloosi nejaku - za opravu som dala asi 15€, za opakovanu stk 10€. Takze na konci ma to stalo 75€ a mala som opravene auto..
A nemusela som sa absolutne strapnovat tym ze budem niekoho uplacat
Tu nejde o podplácanie a strápnovanie, ale o našich spi**ných zákonoch a pravidlách. V amerike ti stačia papiere a vin číslo, nič viac. Ani čelné sklo nemusíš mať. A kontrolujú len či to jazdí a či sa to nerozpadne na ceste.
Emisné ani nehovorím staršie auto na tom môže byť horšie ale prejde ľahšie lebo má v papieroch inú normu. Dieselové autá zas na emisnej dosť ničia...
ak je tam fakt zavažna chyba tak už dnes asi nepomože ani tá stovka mimo
lebo ani oni čo to podpisuju nie su samovrahovia - kamikadze
vedia zazmurit oko aj dve nad malichernostami ale zasadne veci nie
ja som prešiel aj ked z vyfuku lietali doslova sadze ale na chate som si po stk menil sam katalyzator a sviecky ,olej ale inak je auto v poriadku len motor už doživa a generalka sa neoplati .Rozmyslal som ze ci sam zvladnem vymenit piestne kruzky ale po vzliadnuti videa som to vzdal ,