Da sa v dnesnej dobe nejako branit proti agresivnym kokotom? Mne sa zatial nic vazne nestalo aj ked nejake potycky som uz par krat zazil vtedy ked som to najmenej cakal. Ako byt pripraveny na takychto ludi? Zohnat si zbran? Co by sa stalo keby u mna nasli nelegalne drzanu zbran? Alebo keby na kniekoho vytiahnem zbran? a ked odidem tak na mna zavola policiu?
Preto som vždy ten čo nosí fľašu vonku večer, keď niekto vyrýva tak si odpijem, pochválim mu bundu alebo ďačo a ponúknem mu pitie, nikdy nebol problém.
Nikto nebude ku tebe agresívny len tak bez dôvodu, takže skús prehodnotiť aj svoje vystupovanie
takto no...ja som v obdobi strednej sa pohyboval klasicky v nasom meste (ktore nieje obzvlast vecer a niekedy aj cez den najlepsie.na tom) - skor to tak byvalo,teraz dal mesto do poriadku nas novy primator posledne roky a uz je to mierne o.dost...ide.o to ze som nosil boxer von nikdy som ale nemal prilezitost ho pouzit,bola to iba poistka...
u mna je klucove ze som zo zivota vypustil: - rizikove.miesta, rizikovy cas+rizikove miesta, teda na pochybne tlupy narazam strasne.malo + sa pochybnym ludom aj.aktivne vyhybam...vacsinou si vyberam oblasti ktore neobsahuju ludi alebo naopak.obsahuju az prilis vela ludi...
vela ludi mi inak povedalo aj ze sa obliekam strasne neviditelno,nevyrazne takze posobim prirsvitne na ludi a vacsinou je to tak a je to efektivne...naposledy som mal fyzicko-agresivny stret na zakladnej skole...odvtedy nic takze myslim ze moja strategia funguje...
@xxar3s Zbraň nemusí byť iba pištoľ. Ja konkrétne nosím pri sebe nožík (nie som nejaký maniak naozaj, ale len tak pre istotu tiež). Pokiaľ viem, kým je čepeľ do 5cm ani policajti ti za to nič nemôžu (ten môj má 7,5 ale nikto o ňom nevie takže v pohode). Nemusíš ju ani použiť- takéto agresívne hovädá sa často hrajú na machrov iba naoko. Keď vytiahneš nožík na nich, minimálne polovica sa poserie a utečie. V najhoršom keby si ho musel použiť v sebaobrane- nemusíš predsa bodnúť do krku ani žiadneho podobne zraniteľného miesta. Keď ho zasiahneš do ruky/dlane, nebude schopný ňou hýbať a pravdepodobne to tiež vzdá.
Dúfam že ma teraz nebude mať nikto za psychopata, ja to mám tiež len na sebaobranu
Ak je to 1 idiot, vacsinou vies povedat jeho kamaratom, nech si ho nejak postrazia. Ak je tych ludi viac, ziadna zbran ti nepomoze, len to nejak ukludnit a odist. Vseobecne je hlupost to eskalovat, lebo akurat dostanes na hubu
Mam z vlastnej ruky z niekolkodielnej veselohry "ako sa Filip odnaucil odvravat agresivnym kretenom" xD
mna napadli traja kvoli tomu ze som im odmietol dat cigaretu. boli traja a skoncil som v kome. doteraz sa nic nevyriesilo a to som jedneho z nich identifikoval. tri roky sa riesi ci to bolo vytrznictvo alebo tazke ublizenie na zdravi a furt co sa riesilio bolo ci som im povedal "nedam cigaretu" vo forme oznamovacej vety, alebo "nedam cigaretu!" vo forme zvolania. jeden z nich je v podmienke na dva roky a ma pokutu 800 Eur. ak to nesplati tak ide do basy.
dnešné zákony sú v tomto na hlavu...radšej sa s nikým nebiť, vykecať sa, alebo ujsť...ale v kritickej situácií ti nepomôže žiadna rada...tam to je o inštinkte a pude sebazáchovy...no poprípade nos pri sebe slzák, alebo tak...
z vlastnej skúsenosti ti môžem povedať len to, že ak došlo k nejakému konfliktu, nikomu som nikdy nenaložil, maximálne ho spacifikoval, alebo dal do nejakej páky...nie je to frajerina ak niekoho zmlátiš, lebo to môže skončiť neprimeranou obranou a papa...nehovoriac o tom, ak sa zistí, že sa venuješ nejakému bojovému športu...ale zbytočne je robiť nejaké konkrétne závery, lebo táto téma je fakt diskutabilná...všetko záleží od situácie a spomínaného inštinktu človeka
Sprav si zbrojny a mas po starostiach, ked ta niekto bude srat, ma po chlebe a tvoje konanie bude posudene ako krajna nudza, takze vsetko v poho... Uz nech mam 21, aby som si ho mohol spravit
no vyhybat sa podnikom so zlou povestou a najlepsie nechodit vecer do mesta... zbran sa moze proti tebe obratit (nôz) a za nedovolene ozbrojovanie ti tiez nieco hrozi...
@xxar3s ACH TY človek existuje paralyzér ale aj plynová pištoľ (aj na občiansky preukaz alebo silnejšia na zbrojny pas ) nikoho to nezabije len to dobre silno omráči človek "postrelený" na 5 minút oslepne alebo bude tak omráčený že nebude chodiť . Možno slzák ale ten je dosť nepraktický a nikdo sa ho nezľakne
v mojom okoli su bitky v podnikoch normalne, nie vsak moc caste, stretol som par agresorov s velkym egom, co neboli ani opiti, ale kricali a bili do steny a posobili nervozne. Inokedy taki, co pozorne cakali na prilezitost kedy sa obratis a chytili ta odzadu pod krk, ci cela partia na jedneho. Asi som to tu uz hovoril. Siel som vlakom k rodine sam, v kabinke nikto, vo vagone tiez. Nastupili piati mladi cigani... A ako zo uz byva zvykom snazil sa ma jeden vyprovokovat potom ako sa hned so mnou rozpravali a vypytovali. Ja som nanho podobnym gestom nevysiel. Predstavte si, ze aj keby toho sopla zlozim, vrhli by sa po mne styria a tak zacal kricat, udrel a chvilu stal v bojovej poze, absolutne som mu nedal dovod. Myslim, ze sa ho dotklo, ked som si robil srandu, ze jeho kamarat ma nezvucny hruby hlas a nerozumiem mu, naco on si zacal robit srandu z mojho. Nuz mal som mu chut pritat, ale nie som bitkar a zrovna tak pekny den som nechcel prist k modrinam. Bolo to troska trapne, vyhybam sa podobnym jedincom, ale vazne niektori sa strasne radi biju bez dovodu. Nuz nic nie je jednoduche. Este spomeniem jeden. Bol som este sopel, vyskakoval do mna neznamy chlapec, kopal ako zmyslov zbaveny, reflexivne som ho potkol a chytil na zemi za krk, uz som mu chcel jebnut po gebuli, rozplakal sa, to bolo dost trapne. Nechal som ho ist, ale videl som potom ako skakal aj do druhych. Samozrejme ako krpci sme si nemohli velmi ublizit. Druhy den si ma nasli jeho kamarati, bol som akurat s kamosom, pred jeho vchodom, on vosiel, mna zastavili von, ze co to mam v ruke, neodpovedal som, mal som cukriky, a jebol mi jeden do brucha a usli. No bolo zo divne, ziadna nahoda, ze den predtym ma chcel niekto iny zbit. To som mal mozno desat a vela som behal po vonku. Pamatam si ako sme s kamosom chodili za jednou patnastrocnou krasnou babou. To boli casy, hehe.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
Nikto nebude ku tebe agresívny len tak bez dôvodu, takže skús prehodnotiť aj svoje vystupovanie
no teda bezdovodne nie, ale bet dovodu od teba urcite ano
u mna je klucove ze som zo zivota vypustil: - rizikove.miesta, rizikovy cas+rizikove miesta, teda na pochybne tlupy narazam strasne.malo + sa pochybnym ludom aj.aktivne vyhybam...vacsinou si vyberam oblasti ktore neobsahuju ludi alebo naopak.obsahuju az prilis vela ludi...
vela ludi mi inak povedalo aj ze sa obliekam strasne neviditelno,nevyrazne takze posobim prirsvitne na ludi a vacsinou je to tak a je to efektivne...naposledy som mal fyzicko-agresivny stret na zakladnej skole...odvtedy nic takze myslim ze moja strategia funguje...
Dúfam že ma teraz nebude mať nikto za psychopata, ja to mám tiež len na sebaobranu
Mam z vlastnej ruky z niekolkodielnej veselohry "ako sa Filip odnaucil odvravat agresivnym kretenom" xD
@2 strašnú sprostosť si napísal, ak nejaký zakomplexovaný idiot sa chce pobiť tak si niekoho nájde a ty nemusíš ani nič spraviť.
z vlastnej skúsenosti ti môžem povedať len to, že ak došlo k nejakému konfliktu, nikomu som nikdy nenaložil, maximálne ho spacifikoval, alebo dal do nejakej páky...nie je to frajerina ak niekoho zmlátiš, lebo to môže skončiť neprimeranou obranou a papa...nehovoriac o tom, ak sa zistí, že sa venuješ nejakému bojovému športu...ale zbytočne je robiť nejaké konkrétne závery, lebo táto téma je fakt diskutabilná...všetko záleží od situácie a spomínaného inštinktu človeka