koľko máte veršov? my sme mali vyše 90 (čo bolo asi najviac zo všetkých podľa toho, čo som sa to pýtala iných deviatakov).. a učila som sa to postupne a snažila som sa tomu pochopiť a potom si to nejako spolu spájať stále som si to hovorila a opakovala nahlas a nakoniec som mala 1
Aj my sa to máme učiť! sakra, ale sa mi nechceeee :/
ale najrýchlejšie sa to podľa mňa naučíš, že si budeš čítať dookola tých prvých 5 či koľko veršov - tie sa naučíť, potom ďalších dajmetomu 5 veršov a tak... a hlavne si to stále čítaj, pôjde ti to rýchlejšie - ani nezbadáš a budeš ju vedieť naspamäť!
Ja som z toho dostal 1 ,sice horko ťažko,ale...skús sa to učiť po častiach,resp.strofy si rozdel napr.po 5 veršov a postupne si to spájaj.....a vol nebyť,ako byť otrokom!!! hm...vyvoláva u mňa nostalgiu
Bud si ho pusti na Youtube a počúvaj stále dookola, alebo si to stále prepisuj perom na papier, aj tak sa veľmi dobre pamätá, keď si niečo prepisuješ, ale musíš mať pri tom kľud, bez hudby.. tak sa to ľahšie dostáva do hlavy
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
43 komentov
ale najrýchlejšie sa to podľa mňa naučíš, že si budeš čítať dookola tých prvých 5 či koľko veršov - tie sa naučíť, potom ďalších dajmetomu 5 veršov a tak... a hlavne si to stále čítaj, pôjde ti to rýchlejšie - ani nezbadáš a budeš ju vedieť naspamäť!
(aspoň u mňa to tak funguje)
my asi 10
a len som si k tomu sadla a naučila sa, ale asi nejako ako @14
@dievcatko13 hej, hej vyše 90 sme mali prísnu slovenčinárku všetci mali tak okolo 20-40, len my pomaly celú báseň
jedina vec, co sme sa kedy ucili naspamat bola ranena breza
tak po prve, vypni komp..
Po druhe.. Mne to pomahalo tak, ze som sa ucila vers po versi, potom som si dvakrat povedala napr. 5 versov.. Tak mi to islo docela rychlo..
raz som sa mal naučiť učivo z dejepisu a naučilo som sa ho cca od nadpisu až po koniec doslovne a mal som 3takže tak.
tiahli na ondatry
je*em hrob Kleopatry
asi tak to bolo
Zleteli orly...
Po
aby isi k carovi ,,,
a potom
Moho hoj morho detvo mojho rodu kto ....