Ahojte chcela by som sa dostať nejak na strednú herečku alebo dačo take.Od malička ma to bavilo a viacej ľudí mi povedali že mám talent. Veselý by ste mi poradiť ako mám pokračovať ?
No, ja som robila herečku na Habakukoch (Donovaly) tak skús tam, v letnej sezóne. Rozhodne ťa to posunie ďalej, získaš prax, nové známosti a podobne. Všetko fajn, až na ten konkurz
Z počutia - môžeš skusiť VSMU. Výhoda na talentových skuskach bude ak budes mat skusenosti s divadlom- prihlas sa niekam, alebo ak budes mat za sebou konzervatorium. S mne neznamych dovodov budes musiet absolvovat talentove skusky, kde od teba budu vyzadovat aj ine zrucnosti ako napr hra na nastroji. Plus vraj dost pomahaju znalosti, na Slovensku sa predpoklada ze ked je rodic herec, automaticky je v tom dobre aj jeho dieta. Vysledok takychto skol potom mozes vidiet v televiznej tvorbe. Takze prihlas sa do miestneho divadla a vela stastia o par rokov.
barky trepe chujne podla mna... VSMU sice skusit mozes, ale vacsiu sancu sa mas dostat na AU... zvlast ak teda nemas nejake zvucne meno. Ale ani zvucne meno nie je zaruka kvality. Poznam Latinaka lebo je tiez hrinovcan a myslim ze jeho brat sa tam snazil dostat asi dva krat a nic... samozrejme nastroj alebo nejaka aktivita okolo herectva je vzdy vitana, ale tiez to nie je zaruka... a taktiez, rozhodni sa velmi dobre ci chces byt herecka, aby si nemala moc vysoke ocakavania, lebo realita ti moze dat slusnu facku... ono herectvo sa vzdy da robit aj v nejakom ochotnickom divadle a moze sa z teba nakoniec stat dobra herecka aj napriek tomu ze nemas skolu. Tam moze byt priklad napriklad Batthyany
@motorbreath chujne co? Vsak to ci ti znamost pomoze je diskutabilne a vzdy to bude jedna babka povedala, to ze zvucne meno nieje zaruka kvalita som potvrdil aj ja. A k tomu nastroju a spevu. Sucastou skusky je aj interpretacia piesne. Neviem podla mna sa to ze nevies spievat nevylucuje s tym ze si dobry herec. aj ked v muzikali si asi nezahras. A do divadla som ju poslal aj ja. Takze sa ukludni.
Ak chceš ísť týmto smerom už na strednej, tak treba skúsiť konzervatórium. Inak sa angažuj už teraz v nejakom divadelnom spolku (kľudne si ho s kamarátmi založ a budeš si to sama riadiť), navštevuj divadelné festivaly (je ich kopec u nás a v ČR), popozeraj si kurzy venované herectvu/divadlu..
Talent majú aj ľudia, ktorých na VŠMU alebo AU nevezmú, pretože ak si len tak doma improvizuješ pred zrkadlom, tak ťa môže na talentovkách prekvapiť napríkald požiadavka aby si zahral modrú farbu, alebo sáčok vo vetre.. Preto je dobré ísť buď na ZUŠku (a pokojne tam môžeš ísť aj 14ročná, dokonca je to podľa mňa úplne super vek), alebo nájsť nejaký divadelný súbor, spolok, potom určite navštevovať divadelné predstavenia, čo ti dosť môže pomôcť no alebo potom tá konzerva a tak..
Naštuduj si aj nejakú zaujímavú literatúru, hlavne Shakespeara, ale tiež teoriu tvorby, drámy, divadla. Posielam ti aj link na zľavové kupony, nájdi si tam kníhkupectvo bux, teraz majú veľmi dobré akcie: » www.kuponyzdarma.sk/...
Nesúhlasím so všetkým čo je tu popísané, boli roky keď sa školy tešili každému študentovi, ale prichádzajú ročníky, ktoré nemali jednoduché sa dostať do škôlok a školí, lebo ich zrazu bolo veľa.
V ZUŠ-kách pripravujú žiakov na konzervatória a vysoké umelecké školy /VŠMU, AU, atď./ už približne od 5.ročníka ZŠ. Príprava trvá niekoľko rokov, lebo zvládnuť techniku spevu, nástroj, základy dramatického odboru, teória, to chce denný tréning a nedá sa to za rok ani za dva, a záujem o umelecké školy /stredné a vysoké/ stále rastie. Nestačí čo ti povedia známy, nároky sú oveľa vyššie. Niekomu sa môže zdať brat Latináka šikovnejší, ale tam sú úplne iné veci a úplne iný level na náročnosť ktoré rozhodujú.
A meno si vytváraš aj sama. Treba na sebe pracovať, zúčastňovať sa súťaží, a brať to tak, že čím tvrdšia kritika tým lepšie. Ľudia ktorí vyberajú na školy nie sú celé dni len na prijímačkách, ale reálne vo svete umenia žijú a sledujú čo sa deje. Keď sa zamyslíš, tak prídeš na to, že aj v televízii zbadáš úplne nové tváre a mená, ktoré nemajú tatka herca, len dôležité je na sebe pracovať, mať šťastie že sa ti naskytne nejaká dobrá príležitosť pri ktorej môžeš zaujať. Tiež treba počítať s tým, že vyučovanie na konzervatoriu nekončí o 14,00 ako vo väčšine stredných škôl, ale že tam kľudne môžeš byť aj od 7,00 do 20,00. Tento svet nie je taký jednoduchý ako vyzerá, nestačí mať len talent, treba aby ten talent bol už rozvinutý. Na konzervatoriu ani VŠMU už nie je čas doúčať niekoho to, čo sa má naučiť v ZUŠ. Takže pokiaľ to niekto cíti tak, že chce ísť týmto smerom, mal by začať v ZUŠ a potom uvidí, či dokáže zvládať to každodenné tempo .
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
Nesúhlasím so všetkým čo je tu popísané, boli roky keď sa školy tešili každému študentovi, ale prichádzajú ročníky, ktoré nemali jednoduché sa dostať do škôlok a školí, lebo ich zrazu bolo veľa.
V ZUŠ-kách pripravujú žiakov na konzervatória a vysoké umelecké školy /VŠMU, AU, atď./ už približne od 5.ročníka ZŠ. Príprava trvá niekoľko rokov, lebo zvládnuť techniku spevu, nástroj, základy dramatického odboru, teória, to chce denný tréning a nedá sa to za rok ani za dva, a záujem o umelecké školy /stredné a vysoké/ stále rastie. Nestačí čo ti povedia známy, nároky sú oveľa vyššie. Niekomu sa môže zdať brat Latináka šikovnejší, ale tam sú úplne iné veci a úplne iný level na náročnosť ktoré rozhodujú.
A meno si vytváraš aj sama. Treba na sebe pracovať, zúčastňovať sa súťaží, a brať to tak, že čím tvrdšia kritika tým lepšie. Ľudia ktorí vyberajú na školy nie sú celé dni len na prijímačkách, ale reálne vo svete umenia žijú a sledujú čo sa deje. Keď sa zamyslíš, tak prídeš na to, že aj v televízii zbadáš úplne nové tváre a mená, ktoré nemajú tatka herca, len dôležité je na sebe pracovať, mať šťastie že sa ti naskytne nejaká dobrá príležitosť pri ktorej môžeš zaujať. Tiež treba počítať s tým, že vyučovanie na konzervatoriu nekončí o 14,00 ako vo väčšine stredných škôl, ale že tam kľudne môžeš byť aj od 7,00 do 20,00. Tento svet nie je taký jednoduchý ako vyzerá, nestačí mať len talent, treba aby ten talent bol už rozvinutý. Na konzervatoriu ani VŠMU už nie je čas doúčať niekoho to, čo sa má naučiť v ZUŠ. Takže pokiaľ to niekto cíti tak, že chce ísť týmto smerom, mal by začať v ZUŠ a potom uvidí, či dokáže zvládať to každodenné tempo .