@teny555 mozno rozoberat nie, ale za zmienku to stoji. ty si myslis, ze tebe sa to nemoze stat? ved to sa moze prihodit hocikomu a hocikedy, ani nevies ako. kolko je takych pripadov, ze niekto mlady umrie... a nemyslim, ze jeho priatelia na birdzi by to mali uplne na haku
alebo proste ak sa clovek dlhsie ako par hodin, maximalne den neprihlasi, moze mu tomas automaticky na fotku hodit cierny pasik a do profilu dat bold pismom, velkost 200 ze: THIS USER IS DEAD...
jezis toto je inak hnusna anketa co ja viem asi by to moj chalan napisal.. ZADARMINO STATUS Tuba zomrela...a vy by ste mu nikto aj tak neverili lebo tuba neumiera
mohol by sa zvoliť jeden admin a po smrti ho mŕtvi navštívia. napr. napíšu na zrkadlo svoje meno a myslím, že už môžu aj heslo a ten admin im to na webke upraví do "death modu"
ale inak si myslím, že ak si človek na internete nebuduje priateľstvá, ktoré by boli nejako prepojené s realitou, tak je smrť internetová (zrušenie konta, náhly odchod...) úplne totožná s tou skutočnou. človek jednoducho zmizne.
uz som pred par tyzdnami niekomu slubil, ze pribudne nastavovacia stranka "Co v pripade mojej smrti" a tam tento problem nejak vyriesime - uzivatel sa bude moct rozhodnut ci:
po prve:
a) chce po svojej smrti zafixovat ucet a ponechat jeho tvorbu pre buduce generacie
b) ci chce zmazat ucet po svojej smrti
po druhe:
a) ci chce aby jeho priatelia na birdzi (pripadne aj ostatni uzivatelia) boli informovani o jeho smrti
b) ci nechce, aby niekto bol o smrti informovany
po tretie:
ako sa da overit jeho smrt, tam budu nejake moznosti a z nich si zasrktne...
@fxx a v praxi momentalne sa birdz NIJAK nedozvie ze uzivatel zomrie, ale chod na LUBOVOLNU STRANKU na nete, a nikde nenajdes instrukcie ako postupovat v pripade smrti uzivatela...
resp. je nejaka stranka americka, ktora (je to platena sluzba, neviem ci tam nie je nejaky rocny poplatok) bude v pripade tvojej smrti vybavovat tvoju online smrt, nieco ako pohrebna sluzba, ze si tam zadas hesla do svojich kont na roznych weboch a pokyny - co robit v pripade smrti typu:
no ja som nepísala príspevok v zmysle, že porovnávam túto diskusiu s ostatnými, tak neviem teraz som zmätená...
čo sa týka nepríjemnej súčasti života, s tým súhlasím... z tejto diskusie vidím živý príklad "chorobnej závislosti" na internetovom živote, pre ktorú už človek nemá kontrolu nad hodnotami, ktoré má a ktoré pestujú jeho reálny život, jeho charakter...; reálny život nám bol od prírody daný, touto technickou dobou je utlačovaný, a preto sa čoraz častejšie hovorí, že v budúcnosti bude pomaly každý druhý človek potrebovať psychológa a nebude to práve z prepychu, či "módny výstrelok" prichádzajúci od Američanov - azda najväčších konzumentov sveta
Prečo? Internetový život nepovažujem za život. Pre mňa je internet stále len komunikačný prostriedok ktorý používam pri žití reálneho života.
Možno to znie morbídne alebo čo, ale vo svojom reálnom živote mám aj ľudí, ktorých žiaľ nestretávam tak často a je dosť možné, že keby sa im niečo stalo, tak by som to zistila až po dlhej dobe, kedy by som ich zrazu dlhodobo nevedela skontaktovať... A nevedela by som čo sa stalo... Presťahoval/a sa? Zmenil/a si číslo? Adresu? A nemal by mi to kto povedať pretože som s ním/ňou nemala spoločných známych, alebo ak aj áno, tak sú všetci rovnako neinformovaný ako ja...
minule ma to trapilo ohladom facebooku, ako sa to zisti, kto mu zrusi konto, ked si heslo zoberie do hrobu co bude s jeho zvieratkom na Pet Society, zomrie tiez ? a podobne sialene myslienky
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
51 komentov
ale zdá sa mi,že tam cez komenty sa to dalo vyčítať,že je mŕtva..
ale admini to asi moc nevnímajú..
ale inak si myslím, že ak si človek na internete nebuduje priateľstvá, ktoré by boli nejako prepojené s realitou, tak je smrť internetová (zrušenie konta, náhly odchod...) úplne totožná s tou skutočnou. človek jednoducho zmizne.
@Fireweed dobry napad
@fireweed to je prilis komplikovane
uz som pred par tyzdnami niekomu slubil, ze pribudne nastavovacia stranka "Co v pripade mojej smrti" a tam tento problem nejak vyriesime - uzivatel sa bude moct rozhodnut ci:
po prve:
a) chce po svojej smrti zafixovat ucet a ponechat jeho tvorbu pre buduce generacie
b) ci chce zmazat ucet po svojej smrti
po druhe:
a) ci chce aby jeho priatelia na birdzi (pripadne aj ostatni uzivatelia) boli informovani o jeho smrti
b) ci nechce, aby niekto bol o smrti informovany
po tretie:
ako sa da overit jeho smrt, tam budu nejake moznosti a z nich si zasrktne...
t.a.
- dajte heslo mojim rodicom/nedajte heslo
- dajte moje blogy ako dedictvo synovi
- informujte mojich priatelov tymto textom...
a pod
a tomas, si ma sklamal, takýmito nechcem nazvať čo sa zaoberať vecami??? tak to je sila!
riešiť smrť... a ešte na nete... kam speje tento svet... a ešte na serveri pre mladých...
A je to súčasť života... Nepríjemná, ale je...
čo sa týka nepríjemnej súčasti života, s tým súhlasím... z tejto diskusie vidím živý príklad "chorobnej závislosti" na internetovom živote, pre ktorú už človek nemá kontrolu nad hodnotami, ktoré má a ktoré pestujú jeho reálny život, jeho charakter...; reálny život nám bol od prírody daný, touto technickou dobou je utlačovaný, a preto sa čoraz častejšie hovorí, že v budúcnosti bude pomaly každý druhý človek potrebovať psychológa a nebude to práve z prepychu, či "módny výstrelok" prichádzajúci od Američanov - azda najväčších konzumentov sveta
Možno to znie morbídne alebo čo, ale vo svojom reálnom živote mám aj ľudí, ktorých žiaľ nestretávam tak často a je dosť možné, že keby sa im niečo stalo, tak by som to zistila až po dlhej dobe, kedy by som ich zrazu dlhodobo nevedela skontaktovať... A nevedela by som čo sa stalo... Presťahoval/a sa? Zmenil/a si číslo? Adresu? A nemal by mi to kto povedať pretože som s ním/ňou nemala spoločných známych, alebo ak aj áno, tak sú všetci rovnako neinformovaný ako ja...
rezervujem si: "V pomoci druhým žil som, nevedomosť ničil som a verne svojich čitateľov ľúbil som, to jediná moja vina, okrem tej žiadna iná."
no panter, keď nijak inak, tak s vtipom, s tou pomocou druhým dvíham palec
Teda pribudla smrť, to nebude až taká veľká zmena ...