Čaute, do mája by som sa potreboval naučiť nejaké základy nemčiny + taliančiny. Ani jeden z týchto jazykov sa neučím a potreboval by som aspoň niečo aby som mohol ísť na prax a aby sa nestalo že nebudem vedieť ani jedno slovo. Čo by ste mi poradili, aký s
ja som sa najlepsie nacuila z pesniciek, potom z pisania si s cudzincami, alebo som sledovala nem.programy s AJ titulkami a v skole som sa zase naucila celu gramatiku a tieto veci
@lenuska175 ved to sa bojím že pri mojej lenivosti to budem stale odkladať a potom bude neskoro, tak dufam že sa mi podarí dokopať sa ktomu, najlepšie hneď.. a poznam vela nemčinarov ale skor by som chcel aj niečo napr čo si môžem doma zapnuť a učiť sa podla toho hocikedy.
ked nevieš ani slovko, tak asi začni najsamprv s nejakým kurzom, alebo aspon si kukni trochu gramatiky, nejake take zaklady aby si sa mal o čo oprieť, ked budeš pozerať tie filmy, alebo čítať knižky..
"Inak, mne dosť pomáha, keď si stále spievam nahlas rôzne karaoke pesničky, je to dobré na výslovnosť "
inak ja si zase rozprávam pre seba všeličo, či už nahlas, alebo aspon v mysli si robím rôzne konverzácie
Ale rozmýšlal som, že toto môže byť skutočne velmi dobrý spôsob, ako sa naučiť dobre konverzovať. že sa bude človek rozprávať sám so sebou. podla mna je to rovnako efektívne, ako reálna konverzácia, akurát tam nemáš nikoho, kto by ti opravoval výslovnosť. ale čo sa týkak samotnej schopnosti rozprávať, tak si myslím, že je to fakt prakticky také isté.
"A veľa čítať. Články, rozprávky, poviedky, titulky, recepty, čokoľvek Čím viac čítač, tým viac slovenej zásoby sa na teba nalepí."
Presne. Čo najviac byť v kontakte s jazykom. Na nemčinu si zmeniť aj mobil, aj jazyk v programoch, hrách, aj úplne všetko, čo sa vôbec dá Ja si pamätám, že som takto samého seba týral a všetko som si kedysi dával do angličtiny, ked som jej ešte velmi dobre nerozumel...a fakt mi to pomohlo
@patofbc úžasná Tento nadšený status som napísal v lete, pár týždnov po tom, ako som spoznal, aké je Duolingo úžasné
Pred pár dňami som ale našiel vďaka xxx úžasnú vec - Duolingo ( » duolingo.com/... ). Jazyk sa tam učí veľmi hravou, efektívnou a súťaživou formou. Moji známi na facebooku boli v Duolingo už o dosť dalej, tak som dal sam sebe úlohu, že ich musím poraziť. Ked som to povedal im, tak aj oni súťažili. Ale ja som súťažil viac. A tak som od včera, od pol jednej rána, až do tretej poobede dnes v podstate okrem spánku stále na tomto pracoval. A nakoniec sa mi podarilo ich poraziť! (A samozrejme sa popri tom naučiť dosť nemčiny).
Viete si vôbec predstaviť, že by takto nejako dokázali motivovať k učeniu jazyka štátne školy? Už chápete, prečo stále hovorím, že štátne školstvo je zločinom proti vzdelaniu a školy sú prežitkom z minulosti a už tu dávno nemali čo hladať?
A ešte jedna vec. Dulingo je nielenže zadarmo, ale dokonca pri jeho používaní prekladáte web! Takže nielenže sa učíte, ale dokonca pomáhate druhým. Kamenná štátna škola je oproti tomu ako z doby kamennej. Neefektívne, NESKUTOCNE drahé a POVINNÉ vzdelanie
@patofbc BTW: Duolingu sa venujem dodnes. Výhodou aj nevýhodou je to, že tomu môžeš venovať tolko času, kolko len chceš. Keby som tak tomu venoval tolko času, ako sa jazyku venuje v škole, tak by moja nemčina dnes bola niekde uplne inde venoval som tomu menej času, preto je zatial horšia, ale naozaj mi to pomohlo. A získaš z neho vedomosti podla toho, kolko času do toho investuješ.
VELMI teda odporúčam sa tomu venovať. Ale samozrejme, aj iným veciam tu spomenutým.
@asceticjunkie ale čudoval by si sa, no tie karaoke sú super vec keď som doučovala kamošu, tak si nevedela ani za nič zapamätať čo znamená sloveso "call". Tak som ju donútila si po sebe púšťať pesničku od Madonny, kde spieva "When you call my name", až sa to naučila a doteraz si to pamätá
@asceticjunkie fakt je to super dnes som začal naučil som sa zatial len 7 slovičok ale zajtra cez den pokračujem teraz večer to je už blbé lebo treba počuť aj výslovnosť atd a to by som zobudil surodencov budem sa snažiť každý deň tam chodiť
@patofbc vau, to teda velmi, velmi rád počujem, alebo teda čítam ideálne je to cvičiť pravidelne, aj keby len pár minút, ale aby si každý den to cvičil
a nemusíš používať ani mikrofon, da sa to v nastaveniach vypnúť ja som to vypol hned na začiatku
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
A hlavne sa k tomu dokopať skôr, ako začne byť neskoro.
Nemčinu by ťa nemohol doučiť niekto v okolí? Alebo zo školy, alebo tak?
A skôr sa naučím asi taliančinu že?
Inak, mne dosť pomáha, keď si stále spievam nahlas rôzne karaoke pesničky, je to dobré na výslovnosť
A veľa čítať. Články, rozprávky, poviedky, titulky, recepty, čokoľvek Čím viac čítač, tým viac slovenej zásoby sa na teba nalepí.
Ale že pre začiatočníkov je dobré si spievať pesničky pre deti, také jednoduché s počítaním, farbami, dni v týždni atď... alebo Schnee Schnee Schnappi
držím palce
"Inak, mne dosť pomáha, keď si stále spievam nahlas rôzne karaoke pesničky, je to dobré na výslovnosť "
inak ja si zase rozprávam pre seba všeličo, či už nahlas, alebo aspon v mysli si robím rôzne konverzácie
Ale rozmýšlal som, že toto môže byť skutočne velmi dobrý spôsob, ako sa naučiť dobre konverzovať. že sa bude človek rozprávať sám so sebou. podla mna je to rovnako efektívne, ako reálna konverzácia, akurát tam nemáš nikoho, kto by ti opravoval výslovnosť. ale čo sa týkak samotnej schopnosti rozprávať, tak si myslím, že je to fakt prakticky také isté.
"A veľa čítať. Články, rozprávky, poviedky, titulky, recepty, čokoľvek Čím viac čítač, tým viac slovenej zásoby sa na teba nalepí."
Presne. Čo najviac byť v kontakte s jazykom. Na nemčinu si zmeniť aj mobil, aj jazyk v programoch, hrách, aj úplne všetko, čo sa vôbec dá Ja si pamätám, že som takto samého seba týral a všetko som si kedysi dával do angličtiny, ked som jej ešte velmi dobre nerozumel...a fakt mi to pomohlo
Pred pár dňami som ale našiel vďaka xxx úžasnú vec - Duolingo ( » duolingo.com/... ). Jazyk sa tam učí veľmi hravou, efektívnou a súťaživou formou. Moji známi na facebooku boli v Duolingo už o dosť dalej, tak som dal sam sebe úlohu, že ich musím poraziť. Ked som to povedal im, tak aj oni súťažili. Ale ja som súťažil viac. A tak som od včera, od pol jednej rána, až do tretej poobede dnes v podstate okrem spánku stále na tomto pracoval. A nakoniec sa mi podarilo ich poraziť! (A samozrejme sa popri tom naučiť dosť nemčiny).
Viete si vôbec predstaviť, že by takto nejako dokázali motivovať k učeniu jazyka štátne školy? Už chápete, prečo stále hovorím, že štátne školstvo je zločinom proti vzdelaniu a školy sú prežitkom z minulosti a už tu dávno nemali čo hladať?
A ešte jedna vec. Dulingo je nielenže zadarmo, ale dokonca pri jeho používaní prekladáte web! Takže nielenže sa učíte, ale dokonca pomáhate druhým. Kamenná štátna škola je oproti tomu ako z doby kamennej. Neefektívne, NESKUTOCNE drahé a POVINNÉ vzdelanie
VELMI teda odporúčam sa tomu venovať. Ale samozrejme, aj iným veciam tu spomenutým.
a nemusíš používať ani mikrofon, da sa to v nastaveniach vypnúť ja som to vypol hned na začiatku