Caute ludia nedavno som rozmyslal ze by som sa naucil hrat na nejaky novy nastroj. Hravam 6 rokov na bicie a potrebujem zmenu. Rozhodol som sa pre banjo. Mam ale taky problem ze neviem ako zacat. Hudobna skola kde ucia na banjo asi neexistuje a ja neviem
začni rovno s banjom, však čo alebo ak máš v okolí niekoho s banjom, tak si to u neho skúšaj a uvidíš, či ťa to baví a či sa ti to oplatí kupovať. Ale príde mi zbytočné kupovať si akustiku kvôli tomu, aby si sa potom učil hrať na banjo, už je aj tak neskoro na virtuozity v takom veku
To na tom vidku neni banjo ale ukulele. Vek ktory tu mam je len preto lebo vsade pouzivam tuto prezivku a na jednom fore kde je potrebne mat 18 rokov ma vyhodili len koli tomu ze tu na birdz som mal vek 15 (co je moj skutocny cek) takze taky stary ete niesom. Uz som drzal banjo v ruke kamarat pracuje v muzikery takze som skusal viac nastrojov ale po bicich mam naladicku na nieco pohodove ziadne trieskanie
A ja nemam problem si kupit akustiku moj problem je v tom ze neviem ako sa mam naucit hrat na banjo. Skusal som to podla vidiek ale je ich malo a su v nahovno kvalite nevidno dobre prsty preto som rozmyslal ze by som chodil na gitaru, ta sa dost podoba benju a urcite by sa mi potom ucilo lahsie na banjo. Ale to neviem isto preto som sa vas chcel spytat tak ak niekto ma skusenosti s banjom tak mi poradte
Ved jasne v prvomrade si musim kupit banjo ale ide o to ze ja som nikdy nehral na nejakom strunovom nastroji a pocul som ze zacinat s banjom je vraj skur**ne tazke tak sa vas pytam na nazor
@som123 sorry, ale mne sa zdá, že som neskoro začala hrať (v 14-15), pretože keby začnem hrať vtedy, keď väčšina ľudí (7-8 rokov), tak už som dávno mohla hrať fakt dobre a mohla by som už riešiť nejakú kapelu, lebo by som mala istotu a techniku.. a keď je človek dospelý tak nemá toľko času, čo mladý človek/dieťa.. ale každý má iný názor, ja som tiež kedysi hovorila, že nikdy nie je neskoro, ale vlastná skúsenosť mi trochu zložila ružové okuliare. pokiaľ ten chalan nemá absolútne žiadnu skúsenosť s hudobným nástrojom, tak mu prajem veľa šťastia a trpezlivosti
@coloredbrain áno, chápem, že je to tvoj osobný názor...ale to že si nevieš predstaviť, že by si sa vedela naučiť ešte hrať dobre, tak neznamená, že to musí platiť aj na iných.
kto naozaj chce, tak sa tomu venuje a neplatia žiadne výhovorky, že nie je čas
okrem toho, že viem o viacerých dobrých hudobníkoch, ktorí začali hrať neskôršie, tak je to vec odhodlania
ľudia často hovoria, že sa niečo nedá a keď príde niekto, kto ukáže že sa mýlili, otvárajú ústa dokorán?
hlavne toto je vec, ktorá vôbec nie je až taká náročná ako sa zdá....aj keby si chcel len tak pre radosť, tak nieje dôvod písať, že nech sa na to vykašle a je to neskoro či čo
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
s gitarou, alebo s banjom, či začneš to je jedno...hlavne že sa budeš snažiť
@coloredbrain sa zobuď vôbec to nie je neskoro v takom veku začať, kľudne môže byť dobrý hudobník ak bude chcieť
kto naozaj chce, tak sa tomu venuje a neplatia žiadne výhovorky, že nie je čas
okrem toho, že viem o viacerých dobrých hudobníkoch, ktorí začali hrať neskôršie, tak je to vec odhodlania
ľudia často hovoria, že sa niečo nedá a keď príde niekto, kto ukáže že sa mýlili, otvárajú ústa dokorán?
hlavne toto je vec, ktorá vôbec nie je až taká náročná ako sa zdá....aj keby si chcel len tak pre radosť, tak nieje dôvod písať, že nech sa na to vykašle a je to neskoro či čo