ahojky..chodim na gytaru no chcem sa naučiť hrať aj na klavír, ale nie len ťukať do kláves, ale aj teoriu a hlavne prax mohli by ste poradiť, kde by sa v TT našla nejaká dobrá škola alebo učiteľ ? alebo aspoň pripadne poradiť nejake linky na nete... di
a mas doma klavir? alebo aspon nieco co ma klavesy okrem klavesnice??? lebo bez toho sa ti bude ucit asi tazko....a to v TT nemate nejaku umelecku skolu?
v Bratislave je tych Hudobnych Skol jak nasranych..ved to nemas vlakom moc daleko..
ale ver mi,toto ti radim dobre,teraz mozno sa ti paci hranie na klaviri,ale po case ta to prestane bavit..hlavne ak si nenajdes dobreho ucitela,co je dost tazkee..takze good luck..
bo ja chodim na klavir 9rokov a poviem ti,nic moc..chodila som k 5ucitelom a ani jeden nebol dobry..chcem odist a radsej budem samouk
cítim sa ako babka, keď si spomeniem na to, ako som sa chcela ja naučiť hrať na klavíri a najmä, koho som chcela, aby ma učil hrať na klavíri bolo to už tak tak tak dáááávno dááávno... vo vzdialenej galaxii...
keyboard urcite nie xP
ked chces klavir tak klavir x)
zaklad je mat doma nastroj xP
potom skoc do najblizsej umeleckej skoly x)
prihlas sa na klavir
a ides
x)
ja som hrala 9 rokof na klavir v ZUS a teraz hram uz 2 roky na gitaru samoukovo....myslim si ze na klavir ti az tak nutne ucitela netreba, ak vies zaklad, teda kde mas aku klavesu tak staci zacal s lahkymi notami a pridavat obtiaznost. na skole budes hrat nudne cvicenia do oblbnutia a nekonecne vela stupnic a prestane ta to bavit....a predpokladam ze ty si chces vyhravat pekne moderne alebo nejako zname pesnicky ze? v tom by som volila skor sukromneho ucitela ale ten je zase drahy.... najlepsie mat nejakeho kamarata zo ZUSky s ktorym sa raz za cas stretnes a povie ti co robis dobre a co zle.... a samozrejme nastroj musi byt
ale ak potrebujes s nicim pomoct, poradit tak kludne napis, mozem ta trosku usmernit, popr. poslat zaciatocnicke noty, co to vysvetlit....
noo, ja som chodila do ZUS 3 roky na klavir... myslim, ze na ziskanie zakladov stacia aj take 2 roky... a potom uz je to len o chceni a snahe,ktoru budes do toho vkladat not je na nete kopu, takze potom uz len vytlacit, sadnut za klavir a ide sa
alemyslim, ze ak si uplny zaciatocnik, tak na ziskanie zakladov ti ta ZUS dost pomoze... nikto uceny z neba nespadol a zo zaciatku tie uspechy nebudu bohvieake, ale ak sa budes chciet zdokonalovat, tak to casom pride
hmm Prihlás sa do Zušky... ked niesi zaciatočnik tak ti ucenie pojde rýchlo...a s dávkou trpezlivosti a disciplíny ziskas aj za rok dobré základy a potom to uz je len o tom ci sa ti chce hrat...lebo klavír je dost tazky nastroj... ak chces vediet improvizovat a hrat si len tak podla ucha tak to chce vela cvicit... ale ak to naozaj chces nevidim ziaden problem...
v hudbe je dolezite milovat ju ... a cvicit cvicit cvicit!
klavir nieje vobec tažký, prihlás sa na keyboard, to je ovela jednoduchšie pre základy a naucia ťa hrať s oboma rukami, a je to určite ZÁBAVNEJŠIE ako na zuš, no oviem ti chodila som tam pol roka a mám dosť, nikdy viac, taká nuda, je to nezáživné a keď ešte dostaneš nejakeho kkta učiteľa čo nemá ani dávku fantázie a kreativity bude ťa drviť každú po.banú notu dodržať presne, koho by to bavilo, na keyboarde sa naučíš improvizovať, hrať podla seba, vymýšlať, tvoriť, hrať sa a mať s toho potešenie...nie ako na zuš omg..a keď budeš mať zýkladay dobrá vec je, napíš si do youtube how to play piano nájdeš tam kopu známych vecí, tak sa nauč podla toho je to fasa a nemusíš sa bezmyslu drviť hlúposti ako na zuš
ahojte umelci.ked takto čitam všetky tie nazory v roznych forach na nete tak som z toho dost zmäteny, lebo jeden piše že tak a druhy tak.Ja nemam čas chodit na ZUŠ a hlavne nemam peniaze nazvyš..dost že som len tak načkrabal 299 eur za klavesy yamaha ypt 413..nie to ešte platit za nejaku školu. Prave sa učim hrat elisu..výhodou týchto klaves je že maš tam funkciu hrania zvlašt pre jednu a druhu ruku alebo oboje..po 3 dnoch skušania už dokažem sice pomali zahrat elisu tak do polky..ale je problem v tom že nemam šajnu o prstoklade na klavir..viem že take dačo existuje.uvedomujem si že mam zlozvyk v prstoklade a preto by som chcel nejaku pomocku ako sa to spravne naučit.pomožte prosim, budem vdačny. Ľubo SNV
noo ludia ste mi teda pomohli xD ja som si akurát keyboard kúpila pod stromček a pomaličky sa učím...ale tak, uvidíme skúsim dákeho súkromného učitela určite, ale neviete zatial poradiť volačo na nete ako by som sa mohla tie najzákladnejšie základy naučiť?
Ako, dosť hlúpostí tu píšete. Mám 16 rokov a na klavíri hrám už niečo vyše 11 rokov, a nie, nezdá sa mi, že by bol klavír rutina. Naozaj sa nestotožňujem s názorom, že klavír je jednoduchý, ľahký a podobné veci, pretože stláčať bezducho klávesy z nôt, to sa vie naučiť každý, ale vložiť do toho srdce, city, jemnosť, nehovoriac o technike, prstoklade, tempa, dynamiky a ostatných podobných záležitostí, to vie iba zopár ľudí. Musím sa priznať, že klavír zvládam dobre, je to moje najväčšie hobby a je to moje druhé JA. Myslím si, že hrám na klavíri veľmi dobre, aby som vedel toto všetko posúdiť.
@betarik30 máš 100%pravdu..ja hrám vyše 12 rokov, teraz chcem skúsiť konzervu..a zatiaľ som nepostrehla, že by to bolo niečo ľahké nudné atď. Jedna vec je ťukať bez zmyslu..a druhá vec je hrať.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
ale ver mi,toto ti radim dobre,teraz mozno sa ti paci hranie na klaviri,ale po case ta to prestane bavit..hlavne ak si nenajdes dobreho ucitela,co je dost tazkee..takze good luck..
bo ja chodim na klavir 9rokov a poviem ti,nic moc..chodila som k 5ucitelom a ani jeden nebol dobry..chcem odist a radsej budem samouk
a na matiku sa mozes vykaslat
ked chces klavir tak klavir x)
zaklad je mat doma nastroj xP
potom skoc do najblizsej umeleckej skoly x)
prihlas sa na klavir
a ides
x)
ale ak potrebujes s nicim pomoct, poradit tak kludne napis, mozem ta trosku usmernit, popr. poslat zaciatocnicke noty, co to vysvetlit....
alemyslim, ze ak si uplny zaciatocnik, tak na ziskanie zakladov ti ta ZUS dost pomoze... nikto uceny z neba nespadol a zo zaciatku tie uspechy nebudu bohvieake, ale ak sa budes chciet zdokonalovat, tak to casom pride
v hudbe je dolezite milovat ju ... a cvicit cvicit cvicit!
dik
Ďobem do kláves a dúfam že mi niečo výjde