tomu treba rozumiet, treba na to aj nastroj aby si to zazila v praxi a vedela si to predstavit, nie su to len nejake znaky.. co som ja chodila do ZUS tak kopa ludi to bola sice nabiflena, ale velmi male percento naozaj rozumelo intervalom, kvintakordom, septakordom, harmoniam.. sama podla mna nemas sancu naozaj, to chce ZUSku a ani ta nepomoze kazdemu..
mozes sa naucit podla tabu hrat na gitare.. ale to neznamena rozumiet hudbe
@flussica no ved to =/ ja som intervaly uplne milovala a ostatni si pri tom vyratavali stupnice aby vedeli ci tam dat krizik, becko alebo nic.. to je o tom, ze ti ludia nerozumeju, len su nauceni naspamat.. ja som pri tom nikdy nepouzila stupnicu..
@hoperpohroma Ja za niektoré veci Ťa len bezmedzne obdivujem . Ty bývaš blízko, že? Koľko berieš za doučovanie intervalov? Len tak teoreticky, do budúcna ...
@flussica obdivujes? ja neviem ci ja by som to dokazala naucit, vzdy som mala obrovsku hudobnu predstavivost a vraj absolutny sluch.. a ja som tie intervaly robila tym sposobom ze som si predstavovala ako ich hram na husliach, aky ton chcem docielit (casto som si ich pri tom spievala/piskala) a ten som zapisala do osnovy.. a nikdy som nebola chybna neviem ci sa toto da naucit
Osobne si myslím, že noty sa naučí človek kľudne aj sám. a to už pár rokov hrám na gitare. Chodil som síce dva roky do zušky na klasickú gitaru, ale to nebola zrovna moja parketa. každopádne úplne základné noty sú fets jednoduché a chce to fakt to len pochopiť a potom na sebe makať.
no to sa da dosť jednoducho stači si najsť zakladnú stupnci a od tej to potom rozvyjať je strašne jednoduche. A poltoní sa učia asi najlašie ked si k tej stupnici domyslíž rozloženie kvavýrovích klaves....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
mozes sa naucit podla tabu hrat na gitare.. ale to neznamena rozumiet hudbe