Aký je Váš zaručený spôsob naučiť sa cudziu reč? Čo Vám pomáha? Aký máte grif? Pomáha psychovolkmen alebo kurzy? Stačí angličtina v škole a vlastná drina? Tak píšte...
Zaklady urcite v skole...ale diky roznym hram a takymto veciam viem 100x viac ako keby som sa ucil len v skole..a ze hry su len vymyvanie mozgov ..najviac som sa asi naucil pri MMORPG hre runescape..hral som ju asi 3roky a mal som kazdodenny kontakt s dzidzincami(dorozumievanie po AJ)..taze tak..
Najlepsia je prax - filmy, hry, cestovanie, dorozumievanie s priatelmi anglicka, skratka konverzacia v anglickom jazyku. Ale samozrejme ti treba aj teoriu na ovladanie slov, gramatiky, slovosledu....
anglina mi vzdy nejak isla aj bez ucenia ale odporucala by som citat anglicke casopisy, knihy, pozerat filmy, trocha pocuvat aj text pesniciek. proste aby sa ti to dostalo do oci a usi
ide to dosť samo ... v podstate ani sa ju moc neučím, ale naozaj veľmi pomáha pozeranie staníc kde sa rozpráva po anglicky (preto som bol nasratý, že zaviedli CZ MTV) a pozeranie filmov po anglicky ...
mne velmi pomohlo ked som si vecer pred spanim spominala aky som mala den, tak som sa snazila si to povedat po anglicky a po nemecky..no a takto som to opakovala castejsie a pomohlo to.
Velmi mi vsak pomohlo aj to ked ku nam do skoly prisla jedna baba na vymenny pobyt..no a zo zaciatku som sa s nou dohovarala len po anglicky takže som bola nutena viac menej sa s nou bavit len po anglicky.
Je dobre citat knihy, casaky, rozne veci na internete, prekladat sa texty pesniciek a mozno aj dobry kurz nie je od veci, hrat hry atd atd..
Je velmi vela moznosti, len jazyk do hlavy nenaskace za mesiac.
nejak to nerieism spontalne chytim knihu a ucim slovicka ale tak mozno pomaha aj počúvanie anglickyhovoriacej hudby, čítanie si ich textov (ale bez prekladača...tak sa človek nauči slovka aj podla kontextu ) a slodovanie filmov po anglicky z anglickými titulkami
No ja chodím na bilingválny gympel, tam máme lektorov, s ktorými len po anglicky sa dá, takže konverzácia je jedna vec. S anglinou sa stretávam denne pomaly častejšie než so slovenčinou, filmy v originálnom znení, kopa seriálov, stránky, škola, hudba a texty piesní a hlavne knihy... Chcela som ísť na polroka preč, napríklad do USA alebo do Británie, ale no, nevydalo, ale ináč aj to ohromne pomáha... Avšak treba aj chuť učiť sa to, mať k tomu nejaký vzťah, mňa osobne to hrozne baví a čo môžem, tak beriem radšej v angline ako slovenčine
@26 naucis sa slovnu zasobu, slabu gramatiku a to je vsetko. Keby sa ta Anglican nieco spyta, asi by si len hladel nanho
Ja som sa anglinu nnikdy neucil, proste mi to ide same (mozno aj vrodene talenty po otcovi a jeho otcovi atd...). Ale uplne najlepsie je pozerat filmy a serialy, s anglickymi titulkami (neskor bez). Pocujete vyslovnost, sloovnu zasobu, spravnu gramatiku, intonaciu. Popri tom co najviac komunikovat a hlavne ustne v anglictine (kludne aj s kamaratmi vonku). Do polroka takto ovladate anglictinu temer plynule
Určite tá v škole nestačí, teda aspoň mne rozhodne nie, učím sa ju druhý rok myslím že ako tak by som sa vedela dohovoriť , aj viac keďže všetko čo som sa doposial naučila som vedela už stráášne dávno
ide mi to samé čo prečítam to viem, vačšinou na prvýkrát, maximálne na druhý
Filmy, hudba...snažiť sa všetko pozerať s titulkami, neskôr bez nich...pri hudbe sa sústrediť na slová, vyhľadať si čo človek nepozná, a čítať veci v angličtine...
Odkedy na škole študujem japončinu, som prekvapená, koľko blbostí sa na mňa nalepilo z anime a hudby
@7 takže ja om bol zbytočný hej ??? no to si ma potešila
No tka ja som sa to učil od druhej triedy na základke no brat v nej bol veľmi dobrý tak som drel aby som sa mu vyrovna(hmm debilná súťaživosť ) no postupne som si prekladal texty pesničiek a už to šlo
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
ale jazyk treba hlavne pestovat, cize kukaj anglicku telku a pri kazdej prilezitosti ju pouzivaj. ked nevies slovicko, zisti si ho
tak ja som sa anglicky naučila(ten kus čo viem) vďaka hrám, filmom s titulkamy a hudbe
alebo MMORPG
precitam si text pesnicky, potom jej preklad a potom si spievam stale dookola pesnicku
stiahnem serialy s titulkami a pozeram.. hlavne tam,kde je hovorova anglictina = HIMYM ♥
a citam rozne clanky po anglicky planujem prejst uz aj na nejake knihy
Velmi mi vsak pomohlo aj to ked ku nam do skoly prisla jedna baba na vymenny pobyt..no a zo zaciatku som sa s nou dohovarala len po anglicky takže som bola nutena viac menej sa s nou bavit len po anglicky.
Je dobre citat knihy, casaky, rozne veci na internete, prekladat sa texty pesniciek a mozno aj dobry kurz nie je od veci, hrat hry atd atd..
Je velmi vela moznosti, len jazyk do hlavy nenaskace za mesiac.
Samozrejme nie za krátku dobu, takú angličtinu sa "učím" 9 rokov čo je si myslím že dosť... Takže by bolo blbé, keby som v tej hlave niečo nemala
Ale myslím si, že ju viem dosť dobre a to len stačí, že ma to baví + počúvať na hodinách...
a podobne to skúsim asi aj z neminou a ruštinou
slovnik.cz (napr.)
urbandictionary.com
englishpage.com
atd atd...a prirodzene konverzacia na vyuzitie nadobudnutych znalosti
je toho vela, avsak investovanie snahy sa urcite vrati..nieco sa vzdy nalepi good luck
by si sa cudoval co vsetko sa da z takeho oblivionu, call of duty ci path naucit...
Ja som sa anglinu nnikdy neucil, proste mi to ide same (mozno aj vrodene talenty po otcovi a jeho otcovi atd...). Ale uplne najlepsie je pozerat filmy a serialy, s anglickymi titulkami (neskor bez). Pocujete vyslovnost, sloovnu zasobu, spravnu gramatiku, intonaciu. Popri tom co najviac komunikovat a hlavne ustne v anglictine (kludne aj s kamaratmi vonku). Do polroka takto ovladate anglictinu temer plynule
ide mi to samé čo prečítam to viem, vačšinou na prvýkrát, maximálne na druhý
Odkedy na škole študujem japončinu, som prekvapená, koľko blbostí sa na mňa nalepilo z anime a hudby
No tka ja som sa to učil od druhej triedy na základke no brat v nej bol veľmi dobrý tak som drel aby som sa mu vyrovna(hmm debilná súťaživosť ) no postupne som si prekladal texty pesničiek a už to šlo