čaute, zaujímalo by ma ako sa učia aj iní ľudia cudzie jazyky, totiž každý má nejakú metódu učenia sa a keby sme sa podelili aj s ostatnými možno sa potom naučíme jazyky lepšie a rýchlejšie ... Začnem ja... učím sa slovíčka (zvyčajne pred písomkou), al
angličtinu som sa neučil od 6/7. ročníka kedy sme brali úplne základy, slovíčka som sa nikdy vživote neučil a stále z nej mám jednotky, po anglicky rozumiem dobre, dohovorím sa...
strašne som zažratá do jedného seriálu a pozerám druhú sériu,ktorá nie je predabovaná tak mi nič iné ani neostáva pokiaľ to chcem pozerať ale už som si na to zvykla ale mojej mame strašne prekáža že je to po anglicky nie že by to ona pozerala =D
noooo ja som antitalent na jazyky, a snažím sa učiť slovíčka, gramatiku, ale nejako mi to neide.... :/ a mám strašný problém s tvorením viet, to je niečo hrozné, a slovosled ..... uchhh
rovnako ako @16 bežne si len tak pre seba niečo hudiem po angl. a keď neviem nejaké slovíčko normálne si ho poviem po slovensky a idem ďalej po anglicky
1. NIKDY v živote som sa neučila a ani sa nebudem učiť "slovíčka" Proste podľa radu, toto je toto atď. Nikdy!
2. Mám talent na jazyky celkovo, takže sa vlastne nemusím učiť nijako
3. A keď to už chceš počuť, angličtinu som sa asi nikdy neučila, len proste zo školy z hodín čo som vedela a z filmov a takých vecí a viem ju dosť dobre si myslím! Nemčina to isté, aj keď s tou na tom tak dobre nie som, keďže ma vôbec nebaví A Japončinu sa učím tak, že počúvam na hodinách a vo vlaku sa vždy s kamarátom rozprávame po japonsky Takže, záver asi bude - počúvaním
@mielikki kiitos die welle je o takom projekte ucitela ktory ma nejaky seminar o autokracii /vola sa to slovensky autokracia?/ a akoze simuluju to v triede a tak trosku sa mu to vymkne z ruk a vlastne si nevedomky vytvori svoje komando a niektori tomu prepadnu az prilis. urcite hodne pozretia si
pokiaľ ide o japončinu - ťažko, veľmi ťažko. gramatiku proste musím mať v uchu, väčšinu gramatických pravidiel si pamätám výlučne z toho, že som na ich funkciu prišla z rozhovorov a cvičení, ktoré som počula na hodinách
a aj keď napríklad študujem anglinu na výške, stále pri čomkoľvek, čo nie je správne na otázku ,,why?" odpovedám ako výmol ,,because it doesn"t sound right"
ale myslím si, že jazyk ide na človeka cez uši, tak prirodzene, bez drvenia
ja sm sa nemecké slovíčka mohla učit aj 3h a aj tak som ich nevedela....anglina mi šla lepšie čo sa týka slovíčok........ale nie som jazykový typ a učenie mi nešlo lahko ano gramatiky:/.....ale ozaj sa lepšie na nas nalepí ten jazyk z filmov a pesničiek
tento maturitný ročník som si uvedomila, že konverzácie. lebo nikdy som sa na jazyky neučila,ale tu sa to na mňa nejak nalepilo hlavne na franine a aj tým že vkuse prekladáme strašne zložité články a musíme potom o nich rozprávať a som prinútená sa to učiť + ma to baví, tak som sa o moc zlepšila aj z angliny. proste keĎ ťa to baví+knihy+hudba+filmy, tak ve to v pohode.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
slovicka pred pisomkou su nanic.. aj casy..
2. Mám talent na jazyky celkovo, takže sa vlastne nemusím učiť nijako
3. A keď to už chceš počuť, angličtinu som sa asi nikdy neučila, len proste zo školy z hodín čo som vedela a z filmov a takých vecí a viem ju dosť dobre si myslím! Nemčina to isté, aj keď s tou na tom tak dobre nie som, keďže ma vôbec nebaví A Japončinu sa učím tak, že počúvam na hodinách a vo vlaku sa vždy s kamarátom rozprávame po japonsky Takže, záver asi bude - počúvaním
@kaylee z fínskych mi napadá len Lieksa! ktorý som už videla asi dva razy a eštre jeden, čo neviem ako sa volá
a tá Welle je o čom?
jáj, o tom som už počula, dakedy si zo študijných dôvodov pozriem
a aj keď napríklad študujem anglinu na výške, stále pri čomkoľvek, čo nie je správne na otázku ,,why?" odpovedám ako výmol ,,because it doesn"t sound right"
ale myslím si, že jazyk ide na človeka cez uši, tak prirodzene, bez drvenia