Ahojte! Kamarát sa presťahoval do Dánska a velmi sa mu tam páči, no ja sa neviem rozhodnúť, či tam ísť alebo nie. Viete mi nietko poradiť? tu je video ako sa tam nažíva:
opustiť rodisko (rodinu, priateľov a pod.) a vybrať si krajinu sú dve rozdielne veci. Ja som rodisko opustil (spolu s rodinou) bez najmenších problémov. Dánsko je krásna krajina, vysoká životná úroveň ale osobne by som sa tam nepresťahoval - hlavne kvôli soc. politike (čo sa týka rodiny) podobnej tej v UK, snáď možno ešte horšej...
Dánsko je krásna krajina, krásni ľudia, vysoká životná úroveň, ale ... neviem ... ja keby som sa mal rozhodovať kam sa presťahovať, asi by to bol môj prvý výber, lenže ... prídeš tam a čo? na to, aby si mohol byť ako takým plnohodnotnejším obyvateľom musíš vedieť dánsky, v úradnom styku a podobne, to sa dá veď na škole, lenže treba si uvedomiť, že dánsko je veľmi drahá krajina, veľmi drahá... neviem ani aké máš vzdelanie, ani plány, nič ... choď tam na nejaký čas a sám uvidíš a potom sa rozhodni ....
@dumbledore v Dansku nepotrebujes vediet dansky absolutne, este aj servirky na teba automaticky hovoria anglicky a stari ludia vedia plynule tiez, miestni skakaju z anglictiny na dancinu a tak, minimalna mzda na hodinu je 14eur ..uzivi sa tam kazdy
@dumbledore ja som teda taku skusenost vobec nemala... a co som sa pytala pristahovalcov tiez nemali problemy s tymto, tak neviem..co tebe robilo problemy?
Chod. Vyskusaj. Ak sa ti tam nebude pacit, zbalis si kufor a vratis sa. Nic sa nedeje. Hlavne sa odvaz, zivot je kratky, aby sme ho nezili naplno alebo sa bali robit, zazit rozlicne veci. Pozri, aj tak raz zomries, tak neber zivot tak vazne...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov