Takže.Môj problém je taký že od malička som hrozne hanblivá,málo sebavedomá,nesmelá.V škole som bola vždy tá poslušná,tichá.Mala som zopár kamarátok,nebolo ich však veľa.Vždy keď do mňa niekto zapáral nedokázala soms a brániť.Nikto proti mne nič nemohol m
no , alkoholom by som to neriesila kazdy sme nejaky a aj ostych ma iste caro .. mnohi ludia ocenuju prave jemny postup vpred .. clovek neposobi tak hlucne a nutene casom si najdes zlaty stred .. a usmievat sa, ci komunikovat nebude tak zlozite ... aj tu plati , cvik robi majstra ... cize na hanblivost je len jeden liek ... presvedcit sameho seba, ze sa nehanbime ja som bola cely zivot hanbliva, ale nik by to nebol povedal treba sa usmievat, snazit sa divat ludom do oci .. obcas povedat nieco mile .. pripadne sa zapojit do rozhovoru nejakym postrehom .. pomoct s malickostou .. cosi pochvalit .. rozhovory sa nadvazuju jednoducho ... ked su tkane z malickosti ... a postupne sa aj ty dostanes k vacsej sebaistote pri nadvazovani kontaktov v sestnastich je vela ludi neistych .. casom to bude lepsie ale neries svoje zabrany alkoholom drzim palce
Celé to máš v hlave. Bol som rovnaký, treba sa odpútať od takých veci a hlavne nebrať všetko vážne. Trapasou bude mnoho a ver, že to nie je to najhoršie čo môže byť. Je to len o uvedomení sa. Musíš si veriť.
(Tak to celé prebiehalo u mňa, dnes som v pohode, dokonca som sa stretol aj s neznámymi ľuďmi, ktorých som poznal len z netu a bolo to celkom v pohodičke.)
Ale mimochodom, prichádza to aj vekom, avšak to je už rôznorodé...ako u koho.
@6 ma dost velku pravdu, nesnaž sa to nútiť, robiť zo seba stred pozornosti pričom to vôbec nie je nutné. Nájdi si priateľku, s ktorou sa ti bude fajn rozprávať, choďte von, vyprávajte sa a potom si uvedomíš, že to pri nej necítiš, tú trému. Bude to lepšie, s tým som si istý.
mala som ten istý problém..nieje to celkom preč..ale mne v tom pomohli dve skvelé kamarátky..ktoré ma vzali von..alkohol nieje riešením to je pravda aj ked ja som sa tiež osmelila prvý krát mierne pod vplyvom a to som komunikovala len stále..ale tak to nerieš.. musíš veriť..som taká istá a viem aké to je,ale to zvládneš..prekonáš to
@vast dakujem za suhlas tiez si myslim, ze treba zacinat malymi krokmi .. a skusit sa zbavit strachu skrz jednu osobu , ktorej doverujeme .. je asi najlepsie .. cize vytvaranie si okruhu priateliek .. tiez pomoze
ludia, sak co ma berete vazne ale len jej piste, ze alkohol nie je riesenie, ja viem pravdu ja som zacala pit a tak som si nasla novych priatelov a dali sme sa dokopy ako trieda a ja som nabrala sebavedomie
@smajdalf hej, to nevies, ze pri tvoreni tohto nicku som si utierala vodku z klavesnice?
@janet159 zväčša kvôli výzoru. A ja som bola taká, že som radšej sklonila hlavu alebo sa ešte smiala s nimi aby ma nepovažovali za čudáčku...
Ale nerobila som pre to nič výnimočné, proste som si sama povedala DOSŤ, začala som viac rozprávať, presadzovať svoj názor (niekedy až príliš ) a našla som si nových kamošov
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
(Tak to celé prebiehalo u mňa, dnes som v pohode, dokonca som sa stretol aj s neznámymi ľuďmi, ktorých som poznal len z netu a bolo to celkom v pohodičke.)
Ale mimochodom, prichádza to aj vekom, avšak to je už rôznorodé...ako u koho.
@smajdalf hej, to nevies, ze pri tvoreni tohto nicku som si utierala vodku z klavesnice?
@rischo je len ide do penazi
a buď ním.
A časom to príde,neboj
Ale nerobila som pre to nič výnimočné, proste som si sama povedala DOSŤ, začala som viac rozprávať, presadzovať svoj názor (niekedy až príliš ) a našla som si nových kamošov