Zaujmalo bi ma ako ste prestali fajcit a co vam ktomu pomohlo.Ja nefajcim uz 25 hodin a zapalil bi som si iba jednu malicku.Ako sa ja poznam potej jednej bi som sfajcil este 30 takze ak ma niekto nejake skusenosti prosim napiste co vam pomohlo
postupne zhruba kazde 4 dni som znizila davku o jednu cigaretu, az som si jedno rano zapalila poslednu, odcestovala do Krakova, sadla na lietadlo a vdaka zmene prostredia mi uz ani nenapadlo si znovu zapalit.
ale prve tyzdne som bola strasna bestia na vsetkych. na druhej strane o dovod viac znova nezacat, lebo nepriatelov mam dost
no som uz tak v poho, ze mi nevadi si prilezitostne (fakt prilezitostne - raz za mesiac ked je daka akcia) zapalit a na druhy den mi to nechyba...
Raz sa mi podarilo zo dna na den a nefajcila som tri roky skoro. Potom som zas zacala a neviem sa toho zbavit, mama na balkone fajci furt tak mam chute z toho. Obcas sa odmlcim na pat dni a potom si dam zas. Chcela by som uplne prestat ale vzdy ked mam stres, tak dostanem nutkanie si zapalit.
ja take volačo riešiť nemusim. som prilezitostny fajčiar a aj ked si nezapalim mesiac-dva tak vobec mi to nechyba. myslim si, ze ak chceš prestať fajčiť, tak sa to dá, tá závislosť je len v tvojej hlave.
Prednedávnom som skúšal prestať. Týžden-dva som nefajčil a potom som sa odmenil jednou cigaretou. Ako je to teraz s mojím fajčením si asi vieš predstaviť
Ale ak chceš seriózne prestať, tak v tom prípade ti pomôže iba jedna jediná vec, a to pevná vôla, ktorú ti prajem
Ale na druhej, nikdy nie je na škodu mať pri sebe aspon dve cigy, pretože rovnako ako napríklad taký alkohol dopomáhajú k vytváraniu vzťahov. Vlastná skúsenosť
@overseer to ako treba chápať to, že dopomáhajú k vytváraniu vzťahov?
dievča X: ,,Ahoj, nemáš cígu prosím ťa?"
overseer: ,,Jasné že mám" (potmehútsky úsmev)
dievča X:,, ahmmmm...to je ale kvalitná značka cigariet (pripáliš jej)...och bože, to je chuť, to je chuť...no myslím že dnes nezostane len pri fajčení cigariet" (vlhký rozkrok)
ani som nezacala
skus si najst niekoho/nieco pre koho/co sa toho vzdas, ktory/ktore je podstatnejsie nez cigarety
napr. jeden kamarat sa toho vzdal kvoli priatelke a to bol predtym silny fajciar a teraz je bez toho uz 8 mesiacov, cize sa to da
Chcela som prestať.
Pár týždňov som to skúšala a šlo to fajn, ale ešte vždy som si napr. zapálila v krčme, resp. nefajčila som zámerne, len som nevedela moc povedať nie.
Ale aj to sa časom lepšilo, v priebehu dvoch mesiacov som si zapálila tak 9x a myslím, že aj bez tej šťastnej náhody by som nakoniec fajčiť prestala.
A tá šťastná náhoda je, že mi vybrali krčné mandle keďže som pár dní po tom nevedela ani piť, fajčiť sa mi fakt nedalo. Zdravotný stav mi to nedovoľoval 2 týždne a po nich mi to už ani nechýbalo
@14 lol to čo je, ja som za život nevyfajčila ani jednu krabičku a to mi z toho nie je zle.
a inak prestaneš len s pevnou vôľou, musíš to chcieť, inak sa nedá
No ja som prestal fajcit, vydrzalo mi to asi rok.... a potom prisla jedna blba dovolenka a uz som v tom lietal zas... tak nejake moje skusenosti:
1) Odstran vsetky popolniky z domu, zapalovace a jasne ze aj cigy... nie ze si nechas doma nejaku cigu "keby nahodou"
2) Pi vela vody
3) Zuvaj zuvacky a umyvaj si zuby castejsie
4) Ja som si nechal u lekara predpisat liek Champix.... fest dobre potlaci abstak... mam overene, len stoji neakych 50 € jedno balenie a budes potrebovat tak 2 - 3
5) Stale nieco rob - na zahrade, upratuj ... proste zamestnavaj mysel, aby ti nechodila na rozum ciga
6) Sportuj - napr. chod na bike, to vie velmi dobre zahnat chut na cigu
7) Ked uz prestanes, tak hlavne si nikdy nepovedz, ze vsak ked si teraz das jednu, tak sa nestanes znova zavyslim.... hovadina.... ja som nefajcil rok, nechybalo mi to, ani mi na rozum ciga neprisla... a raz som sa na dovolenke v "dobrej nalade" trosku pofajcil a uz mi to zostalo.... proste ak raz prestanes, tak uz nepokusaj stastie...
8) Na nejaky cas prestan chodit do barov, kde sa fajci a nezdrziavaj sa s ludmi, ktori fajcia... nech ta to nelaka...
U mna boli prve 2-3 ti najtazsie, pretoze to mi stale po rozume chodil ciga..... potom asi este 2 - 3 tyzdne to bolo take, ze som si hovil, ze by som si dal ale vydrzal som.... no a potom sa to uz dalo a prestalo mi to chybat..... asi po 2 mesiacoch mi mohol niekto aj do tvara fukat dym a nic to so mnou nerobilo....
@lordxor akoze suhlasim s tym, ze clovek musi hlavu zamestnat... a v lepsom pripade aj telo, proste, nemat cas mysliet na to, ze chce fajcit... ale zvysok je skor o pevnej voli... kto ju nema zacne znova aj keby nikto okolo neho nefajcil a vsetky cigarety a zapalovace v okruhu 50 metrov zmiznu... ja ked som prestala fajcit ma volali, ponukali, na stole mi lezali krabicky od cigariet, keby som chcela, mohla som si dat... hovno, nedala som si... az po 5 mesiacoch som si prvykrat zapalila, lebo som bola nervozna... ale nezacala som znova... a uz ani nezacnem.
@antifunebracka naposledy som pred 3 mesiacmi, odvtedy ani sluk, takze...
a trvalo to dobu 8 rokov tie krabicky, cize myslim, ze lepsie nez vacsina tych co fajcili...
Tak, že som si po tých minulých dvoch večer v bare radšej krabičku nekúpila a s nikým, kto by si balil svoje vlastné som nebola. Inak by som bola na zlej ceste, skôr sa snažím uvoľniť sa cvičením.
nefajcila som v zivote (akoze za poslednych 8 rokov odkedy fajcim), raz len tak som sa rozhodla este na strednej a vydrzala som asi 4 dni ale bolo to hrozne. potom ked som cestovala a nemala som prachy, bola som v parizi bez koruny a bez cigariet, vydrzala som dva dni potom som si ako socka vypytala na stanici od niekoho a potom ked som bola v lete v nemocnici a nemohla rozpravat ani hltat ani nic, tak asi 4-5 dni, ale to som sa citila fyzicky tak strasne, ze som nevnimala ktoru z tych bolesti sposobuje nefajcenie
teda asi som ti nepomohla, len som sa chcela postazovat a vyjadrit ti podporu ze to ocividne neni lahke
ja som chcela prestať zo dňa na deň sama od seba.. ale stačilo, že som čakala na zastávke a našla som si vo vrecku zapaľovač, a išla som si kúpiť..
a potom prišiel frajer a surovo mi to zakázal a keďže mi na ňom záleží a viem, že to myslel dobre, tak som si dala ešte jednu rozlúčkovú, zahodila plný balík a už vyše 4 týždňoch som komplet čistá
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
ale prve tyzdne som bola strasna bestia na vsetkych. na druhej strane o dovod viac znova nezacat, lebo nepriatelov mam dost
no som uz tak v poho, ze mi nevadi si prilezitostne (fakt prilezitostne - raz za mesiac ked je daka akcia) zapalit a na druhy den mi to nechyba...
je to o tvojej voli
a s pristupom ze ked si dam jednu, dam si aj tridsat dalsich daleko nezajdes
Ale ak chceš seriózne prestať, tak v tom prípade ti pomôže iba jedna jediná vec, a to pevná vôla, ktorú ti prajem
Ale na druhej, nikdy nie je na škodu mať pri sebe aspon dve cigy, pretože rovnako ako napríklad taký alkohol dopomáhajú k vytváraniu vzťahov. Vlastná skúsenosť
dievča X: ,,Ahoj, nemáš cígu prosím ťa?"
overseer: ,,Jasné že mám" (potmehútsky úsmev)
dievča X:,, ahmmmm...to je ale kvalitná značka cigariet (pripáliš jej)...och bože, to je chuť, to je chuť...no myslím že dnes nezostane len pri fajčení cigariet" (vlhký rozkrok)
...takto nejako to treba chápať?
skus si najst niekoho/nieco pre koho/co sa toho vzdas, ktory/ktore je podstatnejsie nez cigarety
napr. jeden kamarat sa toho vzdal kvoli priatelke a to bol predtym silny fajciar a teraz je bez toho uz 8 mesiacov, cize sa to da
Pár týždňov som to skúšala a šlo to fajn, ale ešte vždy som si napr. zapálila v krčme, resp. nefajčila som zámerne, len som nevedela moc povedať nie.
Ale aj to sa časom lepšilo, v priebehu dvoch mesiacov som si zapálila tak 9x a myslím, že aj bez tej šťastnej náhody by som nakoniec fajčiť prestala.
A tá šťastná náhoda je, že mi vybrali krčné mandle keďže som pár dní po tom nevedela ani piť, fajčiť sa mi fakt nedalo. Zdravotný stav mi to nedovoľoval 2 týždne a po nich mi to už ani nechýbalo
Good luck .
a inak prestaneš len s pevnou vôľou, musíš to chcieť, inak sa nedá
1) Odstran vsetky popolniky z domu, zapalovace a jasne ze aj cigy... nie ze si nechas doma nejaku cigu "keby nahodou"
2) Pi vela vody
3) Zuvaj zuvacky a umyvaj si zuby castejsie
4) Ja som si nechal u lekara predpisat liek Champix.... fest dobre potlaci abstak... mam overene, len stoji neakych 50 € jedno balenie a budes potrebovat tak 2 - 3
5) Stale nieco rob - na zahrade, upratuj ... proste zamestnavaj mysel, aby ti nechodila na rozum ciga
6) Sportuj - napr. chod na bike, to vie velmi dobre zahnat chut na cigu
7) Ked uz prestanes, tak hlavne si nikdy nepovedz, ze vsak ked si teraz das jednu, tak sa nestanes znova zavyslim.... hovadina.... ja som nefajcil rok, nechybalo mi to, ani mi na rozum ciga neprisla... a raz som sa na dovolenke v "dobrej nalade" trosku pofajcil a uz mi to zostalo.... proste ak raz prestanes, tak uz nepokusaj stastie...
8) Na nejaky cas prestan chodit do barov, kde sa fajci a nezdrziavaj sa s ludmi, ktori fajcia... nech ta to nelaka...
U mna boli prve 2-3 ti najtazsie, pretoze to mi stale po rozume chodil ciga..... potom asi este 2 - 3 tyzdne to bolo take, ze som si hovil, ze by som si dal ale vydrzal som.... no a potom sa to uz dalo a prestalo mi to chybat..... asi po 2 mesiacoch mi mohol niekto aj do tvara fukat dym a nic to so mnou nerobilo....
a najdi si babu/chalana
7 rokov nefakcim
a trvalo to dobu 8 rokov tie krabicky, cize myslim, ze lepsie nez vacsina tych co fajcili...
teda asi som ti nepomohla, len som sa chcela postazovat a vyjadrit ti podporu ze to ocividne neni lahke
Drzte mi palce
a potom prišiel frajer a surovo mi to zakázal a keďže mi na ňom záleží a viem, že to myslel dobre, tak som si dala ešte jednu rozlúčkovú, zahodila plný balík a už vyše 4 týždňoch som komplet čistá