Ako ste prežívali "odchod" vášho domáceho zvieratka?
Ahojte mám psíka. Ma už 10 rokov a začal mať problemy s nohami celkovo velmi zoslabol.Bojim sa onho. . Stale si myslim, ze som prenho nespravil dostatok i ked s nim chodim kazdy den von a hram sa s ním. Ako ste to prezivali?
naposledy nám umrel havko pred dvoma rokmi v lete a no jasné plakali sme všetci, ale vedeli sme, že sme pre ňu urobili všetko, chodili sme po doktoroch, platili operácie ani cent nikto neľutuje a nebola to stovka ani dve.. ale tak každý raz musí odísť, bolo nám smutno nehorázne, ale tak po čase sa s tým človek zmieri a pomohlo, že sme zaobstarali nového píska
poviem ti uprimne. v sobotu rano pred dverami tesne lezal umrety moj pes. slovensky čuvač. len moja chlapska hrdost mi nedovolila plakat nad psom, ktory bol devet rokov sucast rodiny. inac mi bolo hrozne. takže asi tak
@1 tak hej po doktoroch je samozrejmosť, ale nemala si pocit, že si preňho mohla spraviť ovela viac? Ja mam stale taký pocit a neviem prečo. Za cely jeho život sa mu každy den venujem na 100% aby nebol sám kedže nemáme dvoch psikov a stále ma hryzie svedomie, že som nespravil dostatok. Chapeš ma?
nemala som ten pocit, vedela som proste, že sme spravili všetko celá rodina od babky, maminy až po mňa.. nemáš mať prečo výčitky, len si uvedom, koľko si s ním trávila času, aké ste pekné chvíľe prežili.. nemá ťa prečo hrýzť svedomie
prveho mi nechcel dať a druheho som darovala do ineho domova (po tom čo skoro zomrel, keď sa rozhodol utiecť hladať ma... a prebudilo ma to zo sobectva)
a zvladala som to všeliako... prvok seba obviňovania a preberania viny inych na seba bol v mojom živote dosť silný, ale pracovala/ujem na tom silno tak sa to zvladlo .)
nedavno nam zomrel psik a nebolo to nič prijemne..ale mala uz 13,5 roka - dožila sa pekne a celý život bola zdravá dá sa povedať..pomaly odišla, nič nejedla posledné týždňe, zoslabla, stale len spala a nakonieč už ani piť nechcela. pod krikmi tak divne ležala..už sme vedeli že asi zomiera..do rána zaspala a už tu nie je..bol to zlaty psik ale viacmenej sme to čakali - nebol to taký strašný šok..ale vždy je to smutné a hrozné. Už o deň sme si zaobstarali dalsieho psa - vlčiaka a pomohlo to...
Museli sme predať psíka, ktoreho som mala strašne rada pretože moja babka psy nema rada a bolo mi za nim strašne smutno a ešte aj stale je a to už budu asi 3 roky. a neviem kde je a čo s nim je a to je pre mna ešte horšie.
Ale teraz mame noveho psika a toho si už nedám ani za svet.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
a zvladala som to všeliako... prvok seba obviňovania a preberania viny inych na seba bol v mojom živote dosť silný, ale pracovala/ujem na tom silno tak sa to zvladlo .)
Ale teraz mame noveho psika a toho si už nedám ani za svet.