Táto súťaž je veľmi neobjektívna. Mali by sa stanoviť jednoznačné pravidlá. Za prvé rozdeliť súťaž na vekové kategórie. Je normálne, že inak zahlasujú 13 roční užívatelia a inak zahlasujú 30 roční. Potom to už nie je o tom, kto je krajší, ale aká veková skupina je tu najviac zastúpená.
Za druhé by malo byť presne určené, o aký druh fotografie sa jedná. Je predsa rozdiel, ak sa niekto odfotí doma mobilom a je rozdiel, ak niekto pridá profesionálnu fotografiu od skúseného fotografa, ktorá zjavne prešla postprocesingom a urobili tam z dotyčnej krásavicu. Mala by sa hodnotiť prirodzená krása a nie umenie vytvoriť v počítači zo škaredého káčatka modelku. Preto ďalším jednoznačným pravidlom by malo byť - fotografia nesmie byť upravovaná.
A samozrejme si neodpustím poznámku, že niektorí ľudia zjavne nemajú žiadne známky sebakritiky, pretože na ich mieste by som sa hanbil tam pridať svoju fotografiu. Ale budiž, proti gustu, žiaden disputát.
@hextall presne na to s vekovými kategóriami som včera myslela... a aj s fotkami, aj keď tam neverím, že by sa niekomu chcelo upravovať systém....mne osobne napríklad nevadí (no, nevadilo by, vlastne som veľmi účastníkov nepozerala..), keď má niekto upravenú fotku, ale nech je to jedna-dve z desiatich, aspoň to bude pestrejšie. nezostáva nám nič iné, len (márne) dúfať, že ľudia sa k tomu postavia tak, že takých nechcú nechať vyhrať a nebudú za nich hlasovať. ale viac ako vyhrať s upravenými fotkami mi vadí vyhrať s fotkami, kde úplne obyčajná baba furt rozťahuje nohy a vyhŕňa si tričko a už len kvôli takýmto sa mi nechce do toho celého vôbec zapájať...
Ja hlasujem za ludi, ktori su mi sympatickí z vystupovania tu na Birdzi a tak celkovo a tych je malinko, kedze zas tolko ludi nepoznam. Urcite by som nehodnotila podla tych fotografii. Jednak mi je to uple proti srsti vsetky tie sutaze krasy a hodnotenie vzhladu a jednak ako tu uz bolo spomenute z tych fotografii je to naozaj dost neobjektivne.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
Za druhé by malo byť presne určené, o aký druh fotografie sa jedná. Je predsa rozdiel, ak sa niekto odfotí doma mobilom a je rozdiel, ak niekto pridá profesionálnu fotografiu od skúseného fotografa, ktorá zjavne prešla postprocesingom a urobili tam z dotyčnej krásavicu. Mala by sa hodnotiť prirodzená krása a nie umenie vytvoriť v počítači zo škaredého káčatka modelku. Preto ďalším jednoznačným pravidlom by malo byť - fotografia nesmie byť upravovaná.
A samozrejme si neodpustím poznámku, že niektorí ľudia zjavne nemajú žiadne známky sebakritiky, pretože na ich mieste by som sa hanbil tam pridať svoju fotografiu. Ale budiž, proti gustu, žiaden disputát.