Ako ste vyriesili nedochvilnost? je tu niekto taky, kto chodil neskoro vsade, ale uz sa polepsil? Nejake tipy ako na to?
Pekne prosim, nech reaguju hlavne ti, co mali tento problem a vyriesili ho... mudre komentare ludi, co chodia nacas a povedia mi, ze ,,tak proste chodievaj nacas,, nepotrebujem. Dakujem.
podľa mňa, to je chronické ja sa snažím ako chcem prísť včas a nejde to, už som zmeškala aj skúšku a prišla som v jej polovici... lepší pípad sú piatelia, ktorý vedia že keď poviem, že o 15:00 prídu na 15:30, keď zvyčajne prídem aj ja.... a čas na hodinkách mám tiež posunutý ale nepomáha :/
ja som kedysi bola všade aj 5 min predtým, ako som mala byť, a časom sa mi to pokazilo na asi 20 minútové meškanie všade. môj problém je v tom, že som časový optimista a neviem pocitovo odhadnúť plynúci čas. proste absolútne netuším, koľko asi minúta trvá.
ale zlepšuje sa to. postupne. neviem, ako to robím. prirodzene mám všetky hodinky posunuté, každé iným spôsobom, aby som vážne netušila, koľko je naozaj hodín a vedome sa s tým snažím proste bojovať.
akože nechcem rýpať alebo tak, ale normálne racionálne mi niekto vysvetlite, ako sa dá niekam chodiť pravidelne neskôr, proste.. raz viem, že sa mám s niekym stretnúť 17:00, viem koľko asi trvá cesta, tak sa zariadim tak, aby som jednoducho vyrazila včas a prišla tam akurát, nie? to mi príde celkom normálne..
akože chápem keď niekto občas mešká, hocičo sa môže stať, ale keď to má niekto chrrnické že proste vie o tom ale aj tak príde neskôr a ešte k tomu o taký čas..
fakt mi to vysvetlite nejak, čo vám bráni vyjsť z domu/odniekial na čas
ja som chodila vsade neskoro, cele svoje detstvo, potom som nastupila na vysku kde som chodila vlakom... a tam ked nestihnes vlak tak si v kasi, tak som zacala chodit skorej vsade, a odvtedy chodim vsade skoro
Ja som raz poprosila mamku, nech niekedy posunie hodiny vpred, ale aby mi nevravela kedy to spraví, či o týždeň, alebo hneď. A tak som radšej okamžite chodila aj skôr.
@h8u jednoducho. viem, že napríklad aby som prišla včas, tak musím z domu vypadnúť vtedy a vtedy, ale nikdy to nestihnem do toho termínu. Fakt. (a potom samozrejme to znásobia faktory ako potreba čakať na ďalšiu električku a podobne)
@grietusha To s tym casovym optimistom!! Tak som nazvala aj ja samu seba ... ja si obcas aj viem povedat, ze tak teraz vyrazim z domu o 3, aby som stihla o pol bus... ale aj tak sa o tej 3 z domu nedostanem :/ ...
Kazde hodinky inak? vtipne to ma nenapadlo, ja mam vsetky moje posunute o 10 minut ale aj tak stale odratavam tych 10 minut automaticky takze moc zmysel to nema
@h8u toto proste nepochopis a ani ked sa to budem snazit vysvetlit prave pre ludi ako si ty, som napisala ten uvod, hore ze nech sa vyjadria len ludia co s tym maju problem ...
Proste to uz ma clovek v sebe taky podvedomy zvyk, zakodovane alebo co, ze vsade chodi neskoro. Ja to neviem vysvetlit. Proste ja si aj poviem, ze pojdem o tej 3 z domu a potom aby som stihla bus o pol...no len vzdy odidem neskor nejako.. mi do toho nieco pride... mam zly casovy odhad. Proste idem niekde a si mylsim, ako to krasne stihnem vsetko, ze sak to je len kusok a bla bla bla.. potom mi meska salina, vsade je cervena na kazdom semafore, ja sa zjebem na schodoch a tak dale
Tazko vysvetlit niekomu kto s tym nema problem ... Ale fakt to nerobim naschval, snazim sa s tym nieco robit, ale aj tak prevladaju v mojej tabulke predsavzati ( kde si robim cervene alebo zelene gulicky, podla toho ci som splnila alebo nie v ten den nieco... ) pri ,,som dochvilna,, cervene gulicky :/
Musim sa nejako preprogmramovat, lebo fakt si uz myslim, ze to pritahujem vlastnymi myslienkami a zvykom, ze vsade chodim neskoro :/
@26 A k tomu komentaru tvojmu nizsie co si pisala, ano vyzera to tak, ze som sebecky ignorant, nemam uctu k tomu cloveku s ktorym sa mam stretnut a tak ... a prave preto je mi zo mna zle, mam pocity uzkosti a neviem co este, ked meskam a podobne kraviny ked robim :/
@johaness sak aj mam ale stale to pocitam dozadu ... si to odratavam a moc sa tym neda riadit, lebo ak ides na vlak salinu alebo nieco dopravne, potrebujes vediet presny cas... alebo na brigade posielam smsku o tom ked pridem odchod a tak a tiez potrbeujem presny cas ...
@h8u moja suseda, to proste envysvetlis, cim viac cloevek chce tym menej stiha ..chodila rano do prace a vzdy dobiehala bus akokolvek skor vstala ... proste diagnoza
@alysia lev ze? priatel je lev a on s tym bojuje cely zivot a povedal ze sa to neda zmenit ...vraj ma vlastne hodinky v hlave... som sa mu smiala ale tak vidim ze nieje sam co vsade meska... on aj na vlastne statnice meskal a to uz je sila
@tasha5 diagnoza no smejem sa, ale je to tak to je prsote tazka diagnoza no :/ a liecienie je tazke
@mariana2 hej hej ako vies, ze som lev? ... Tak nejako sa to da zmenit, ale je to tazke, teda aspon pre mna ... vlastne hodinky v hlave da sa to aj tak nazvat proste ja som optimista stale co sa tyka casu, zestihnem toto a tamto a tak dale ..
Na vlastne statnice? ale nie naschval ze? .. ja tak na matury :/
@burble nebyt taky optimista co sa tyka casu ,,stihnem toto aj tamto a pridem tam nacas" Teda neprecenovat sa v case a stale si opakujem som dochvilna som dochvilna, ked nieco planujem, tak si to vynasobim 2, ze mi to bude trvat. Takze nenajdem sa za 15 minut ale za pohldinu realne... ono u mna to suvisi aj s odkladanim veci, neschopnostou dokoncovat veci,... vsetko spojene s nedochvilnostou.
@alysia hej, a "učešem sa až tesne pred odchodom, nebude určite spolubývajúca v kúpeľni akurát ani ničí frajer sa tam nebude holiť" fakt, s týmto musím prestať
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
No ja mam o 10 minut posunutue hodinky a aj mobily, ale nejako si to stale ratam spat
ale inak si poviem, že vypadnem z domu aspoň o pol hodinu prv, ako by stačilo, vtedy to občas vyjde
ale zlepšuje sa to. postupne. neviem, ako to robím. prirodzene mám všetky hodinky posunuté, každé iným spôsobom, aby som vážne netušila, koľko je naozaj hodín a vedome sa s tým snažím proste bojovať.
akože nechcem rýpať alebo tak, ale normálne racionálne mi niekto vysvetlite, ako sa dá niekam chodiť pravidelne neskôr, proste.. raz viem, že sa mám s niekym stretnúť 17:00, viem koľko asi trvá cesta, tak sa zariadim tak, aby som jednoducho vyrazila včas a prišla tam akurát, nie? to mi príde celkom normálne..
akože chápem keď niekto občas mešká, hocičo sa môže stať, ale keď to má niekto chrrnické že proste vie o tom ale aj tak príde neskôr a ešte k tomu o taký čas..
fakt mi to vysvetlite nejak, čo vám bráni vyjsť z domu/odniekial na čas
Ale tiež som kedysi meškávala, čo ja viem, nejak som sa proste zmenila odrazu mi prišlo blbé aby na mňa niekto čakal tak teraz čakám ja na ostatných
ale k teme... nemam velmi rada ludi, ktori pravidelne meskaju, ked sa to stane parkrat kvoli tomu ze fakt sa nieco stalo tak OK, ale zas nie vzdy!
strasne ma to znervoznuje
Kazde hodinky inak? vtipne to ma nenapadlo, ja mam vsetky moje posunute o 10 minut ale aj tak stale odratavam tych 10 minut automaticky takze moc zmysel to nema
Proste to uz ma clovek v sebe taky podvedomy zvyk, zakodovane alebo co, ze vsade chodi neskoro. Ja to neviem vysvetlit. Proste ja si aj poviem, ze pojdem o tej 3 z domu a potom aby som stihla bus o pol...no len vzdy odidem neskor nejako.. mi do toho nieco pride... mam zly casovy odhad. Proste idem niekde a si mylsim, ako to krasne stihnem vsetko, ze sak to je len kusok a bla bla bla.. potom mi meska salina, vsade je cervena na kazdom semafore, ja sa zjebem na schodoch a tak dale
Tazko vysvetlit niekomu kto s tym nema problem ... Ale fakt to nerobim naschval, snazim sa s tym nieco robit, ale aj tak prevladaju v mojej tabulke predsavzati ( kde si robim cervene alebo zelene gulicky, podla toho ci som splnila alebo nie v ten den nieco... ) pri ,,som dochvilna,, cervene gulicky :/
Musim sa nejako preprogmramovat, lebo fakt si uz myslim, ze to pritahujem vlastnymi myslienkami a zvykom, ze vsade chodim neskoro :/
@26 A k tomu komentaru tvojmu nizsie co si pisala, ano vyzera to tak, ze som sebecky ignorant, nemam uctu k tomu cloveku s ktorym sa mam stretnut a tak ... a prave preto je mi zo mna zle, mam pocity uzkosti a neviem co este, ked meskam a podobne kraviny ked robim :/
@mariana2 hej hej ako vies, ze som lev? ... Tak nejako sa to da zmenit, ale je to tazke, teda aspon pre mna ... vlastne hodinky v hlave da sa to aj tak nazvat proste ja som optimista stale co sa tyka casu, zestihnem toto a tamto a tak dale ..
Na vlastne statnice? ale nie naschval ze? .. ja tak na matury :/
No, tak potom uz nepomozem..