@1 pofiderni ludia...a aj sama...je na tom zle...ale neda si povedat...povedala by som ze je to dievca,ktore ma ruzove okuliare stale na nose...nechce si ich dat dole...
v tom tazko poradit... ty by si ju mala poznat, vediet, co by na nu mohlo zabrat... IMHO - najrychlejsie by prestala, keby ju ten jej frajer nechal, lenze to ti velmi nepomoze...
@3 moj nazor na jej chalana je velmi zly..podla mna ju ma len na sex lebo nijaka ina by ho nechcela...teraz to myslim naozaj...
a poznam ju...alebo lepsie viem aka bola...teraz netusim co by na nu zabralo...neda sa s nou ani rozpravat..clovek sa snazi a po par vetach usudi ze to nema zmysel,pretoze ignoruje okolie...
Ja by som podľa okolností zaútočil na najslabší článok reťazca. V tomto prípade by som siahol po riešení, ktoré by malo dotyčnej poukázať na to, aký dôležitý je jej život a pôsobenie v živote iných....
@6 peniaze ma.neviem odkial...alebo zoberie mame z penazenky...je to fakt zle...neviem nuti ju to kradnut..aj nejake zlato nam pomyzlo...len..nechapem..
@5 povedala by som ze to trapenie kvoli nemu ju k tomu donutilo...neviem preco ale lubi ho...a on sa k nej sprava ako k stetke a nadava jej proste...nechapem ju ako si to necha ale necha a stale ho lubi a trapi sa a podobne veci...a este par inych dovodov...on nefetuje...a ked mu poviem ze sestra fetuje tak mi zacne nadavat do pic a krav...moja sestra vie pekne klamat...takze neviem co ona mu rozprava...
pozri, kazdy si za svoj zivot moze sam...pokial ona nevidi problem v tom co robi, ak si mysli ze je spravne co robi, tak jej mozes plnu rit vykladat o tom, ako si nici zivot, lebo si to nepripusti, pokial ona sama nechce, ty jej zivot urcite neporiesis......okrem toho, ked vies ake problemy su to koli ktorym fetuje tak jej ich pomoz vyriesit...
mozno to znie kruto...ale cloveku nepomozes pokial nezisti on sam, v akych je srackach a ze s tym treba nieco robit, coz je horsie, kazdy mame takuto hranicu znesitelneho bahna niekde inde a obcas neostava druhym, ktori nas maju radi, ine, len cakat, kedy tu hranicu dosiahneme a zacneme pocuvat...
@12 ona si uz davno priznala ze je v srackach....ale nechce z tym skoncit...uvazovala som nad tym ze jej to mozno tak vyhovuje a nepripusta si to a zije si svoj zivot...ano to mas pravdu pokial si neuvedomi kam toto vsetko smeruje nepomozem jej...ale podla mna to tusi a ani to si nechce pripustit...
len to nedokazem nechat tak ked vidim ako sa nici..mam to doma..pozeram sa na nu a je mi do placu....asi nevies aky to je pocit...
Aj kradne mame, dokonca mizne zlato? Tak to je vazne... Neviem, v prvom rade musi chciet ona. Každopádne by som si davala pozor na vsetko cenne aby sa k nemu nemala ako dostat. A neslo by spravit nieco take, ze poslat ju prec z mesta, teda ku nejakej rodine?
Su aj horsie veci ako piko a trava...poznam vela ludi, co s tym maju skusenosti a sem tam si daju no nijako tomu nepodlahli. vsetko zavisi od osobnosti. Musela mat uz pretdym nejake problemy, kvoli comu ma oslabenu osobnosta preto tomu podlahla.
Riesenie nie je prave najjednoduchsie ale vzdy existuje. Ak na nu reci neplatia...na mieste tvojej mamy by som ju vyhlasil za nesvojpravnu a dal ju na liecenie na psychiytriu....moj kamos tam stravil 6 mesiacov a vysiel uplne zdravy a uz ani nefetuje nic.
TO čo napíšem neber moc vážne nikdy som naštastie nikoho na drogách nemusel dávať dokopy ale je to len môj názor ako by som postupoval. Nejakú dobu som bol kúsok zavisli na jednej počítačovej hre, takže aspoň viem aké ťažké je problém si uvedomiť a potom to vyriešiť. A nakoniec doporučujem ti zavolať na nejakú linku. Kľudne aj linku detskej dôvery. Najlepšie nejaké proti drogové centrum. Tam ti budu vedieť povedať ako jej najlepšie pomôcť.
Keďže vravíš že si priznáva že je na tom zle ale ešte nechce prestať znamená to že ešte nevidí dôvod prečo prestať resp sa jej tieto dôvody nezdajú príliš vážne. Tie dôvody si len tak ľahko neuvedomí musí ju k tomu niečo priviesť musí sa dostať do situácie keď si uvedomí že si tým čo robí ničí život a že nieje tým čím vždy chcela byť. Ja ako chalan by som začal z tým že by som zmlátil toho jej chalana tak žeby prosil o život z tým že k nej už nikdy nepriblíži inak ho zabijem. Určite sa najhoršie zo závislosťou končí keď je v okolí ktoré to nevidí ako problém. Sú momenty keď závislý človek prepadne depresii nad sebou samým. Vtedy ak by ste sa k nej dostal niekto citlivý kto by ju neodsudzoval ale chcel by jej pomôcť dala by sa podľa mňa presvedčiť na liečbu.
@15 k rodine? mimo mesta?? tam by sme ju tiez museli dotiahnut za vlasy....
@16 ona je proste taka povaha cloveka...taka citliva a naivna...jej staci maly problem a urobi z toho take obrovske halo ze az...
@17 ide o to ze ona nic neberie vazne..ani tie dovody..ani nic proste cely zivot bol pre nu len taka gombicka...aspon sa tak tvarila...len...ja neviem...
ja ju neodsudzujem...snazim sa jej pomoct...a ked nacnem tu temu tak sa ohradi uarzi a odchadza...na 100% viem ze fetuje ale obcas ma dni ked si to prizna aj ked to nepovie ale cinmi a spravanim a reakciami a inokedy sa urazi...
Tak jej dajte jednoducho ultimatum, bud pojde na liecenie ci k rodine alebo pojde na ulici. Sice krute, ale zabere... A ked si vybere ulicu, jej problem, peknymi a milymi recami jej nepomozete...
@16 Cruz nezalezi od osobnosti, to si vzdy tie fetky navravaju a este super hlaska je ze "p1ko je o psychike".. to su len teple reci, p1ko meni hodnotovy rebricek, osobnost a SKOR ci NESKOR je clovek v pcku.
No, o tomto som vravel, a potom že mám predsudky, presne kvôli tomuto som proti drogám.
@mademoiselledee@18 je to tvoja sestra, keď nemá dosť sily aby s tým prestala sama tak jej k tomu musíš dopomôcť, ale zase keď sama nechce Chcel som ti poradiť aby si na ňu vplývala cez blízkych alebo cez priateľa ale keď práve priateľ je príčinou. Má okrem neho ešte niekoho koho si veľmi váži?
dakujem vsetkym za doterajsie rady...zide sa mi to....
@25 myslim ze nema nikoho....vsetci ju opustili..alebo ona ich...a zmenila sa...a je malo ludi co neodsudzuju inych za to je fetuju.....tak si radsej hlada podobne partie...
piko je jednoducho svina...jedine stastie pri nom je ze nan neni fyzicka zavislot ako napriklad pri heroine ale len ta psychicka cize pokial si sestra nepowie koniec tak sa to neda ovplivnit pretoze je to len na nej...urcite sa jej nepacia dojazdy a preto si da dalsiu davocku... a takto je to zacarovany kruh...pokial jej nepride nejaky vazny zlom v zivote tak sa toho asi tazko vzda...a ver tomu ze weim o com hovorim...je mi ta luto dobre to poznam,....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
a poznam ju...alebo lepsie viem aka bola...teraz netusim co by na nu zabralo...neda sa s nou ani rozpravat..clovek sa snazi a po par vetach usudi ze to nema zmysel,pretoze ignoruje okolie...
@8 piko...a trava...a potom co je poruke...
mozno to znie kruto...ale cloveku nepomozes pokial nezisti on sam, v akych je srackach a ze s tym treba nieco robit, coz je horsie, kazdy mame takuto hranicu znesitelneho bahna niekde inde a obcas neostava druhym, ktori nas maju radi, ine, len cakat, kedy tu hranicu dosiahneme a zacneme pocuvat...
len to nedokazem nechat tak ked vidim ako sa nici..mam to doma..pozeram sa na nu a je mi do placu....asi nevies aky to je pocit...
Riesenie nie je prave najjednoduchsie ale vzdy existuje. Ak na nu reci neplatia...na mieste tvojej mamy by som ju vyhlasil za nesvojpravnu a dal ju na liecenie na psychiytriu....moj kamos tam stravil 6 mesiacov a vysiel uplne zdravy a uz ani nefetuje nic.
tu:
» www.infodrogy.sk/index.cfm?modul...
Keďže vravíš že si priznáva že je na tom zle ale ešte nechce prestať znamená to že ešte nevidí dôvod prečo prestať resp sa jej tieto dôvody nezdajú príliš vážne. Tie dôvody si len tak ľahko neuvedomí musí ju k tomu niečo priviesť musí sa dostať do situácie keď si uvedomí že si tým čo robí ničí život a že nieje tým čím vždy chcela byť. Ja ako chalan by som začal z tým že by som zmlátil toho jej chalana tak žeby prosil o život z tým že k nej už nikdy nepriblíži inak ho zabijem. Určite sa najhoršie zo závislosťou končí keď je v okolí ktoré to nevidí ako problém. Sú momenty keď závislý človek prepadne depresii nad sebou samým. Vtedy ak by ste sa k nej dostal niekto citlivý kto by ju neodsudzoval ale chcel by jej pomôcť dala by sa podľa mňa presvedčiť na liečbu.
@16 ona je proste taka povaha cloveka...taka citliva a naivna...jej staci maly problem a urobi z toho take obrovske halo ze az...
@17 ide o to ze ona nic neberie vazne..ani tie dovody..ani nic proste cely zivot bol pre nu len taka gombicka...aspon sa tak tvarila...len...ja neviem...
ja ju neodsudzujem...snazim sa jej pomoct...a ked nacnem tu temu tak sa ohradi uarzi a odchadza...na 100% viem ze fetuje ale obcas ma dni ked si to prizna aj ked to nepovie ale cinmi a spravanim a reakciami a inokedy sa urazi...
Su tam odbornici, ktori ti velmi dobre poradia, lebo tuna budes len talafatky citat.
@mademoiselledee @18 je to tvoja sestra, keď nemá dosť sily aby s tým prestala sama tak jej k tomu musíš dopomôcť, ale zase keď sama nechce Chcel som ti poradiť aby si na ňu vplývala cez blízkych alebo cez priateľa ale keď práve priateľ je príčinou. Má okrem neho ešte niekoho koho si veľmi váži?
@25 myslim ze nema nikoho....vsetci ju opustili..alebo ona ich...a zmenila sa...a je malo ludi co neodsudzuju inych za to je fetuju.....tak si radsej hlada podobne partie...