ano vo vsetkom mate pravdu ..ja som zastanca tychto psov..milujem ich a mam ho doma konkretne pitbulla..11rocnu fenku..nemenila by som ..je to ozaj milacik...ale co ked sa objavi taky pit ktory je nezvladnutelny pre majitelku..nedokaze ho nijak vycvicit nedokaze mu rozkazat...ako by ste to riesili??
"Bojiové" plemená neexistujú.. Záleží ako vychová toho psa majiteľ. Ide iba o výcvik. Bohužiaľ ľudia to nechápu. A kvôli nevedomosti sa šíria nezmysli o týchto plemenách.
podla mna by takehoto psa nemal vlastnit hocikto. pokial je pan spolahlivy a psa cvici a vie, co ocakavat v roznych situaciach od neho a podla toho k tomu aj pristupuje, tak nema byt preco nebezpecny.
jasne že B! pokial je dobre vychovanyy, nemoze ublizit.. a u bojovych plemien treba viac dbať na tu vychovu si myslim ale potom to stoji za to určite..
a nech si nekupuju bojove plemena ludia, ktori na vychovu nemaju cas alebo ani nic proste
Pes je zúrivý a bojovný či ako sa to povie, len keď si ho jeho pán tak vychová. A čo sa týka tých plemien, ktoré zvyknú byť označované ako bojové, tam podľa mňa tiež záleží od výchovy
Pes bude a a je vzdy len pes. Ziadne bojove plemena.
Aj bezzubeho, stareho ratlika, ledva chodiaceho veterana bez nohy, mozno vycvicit tak ze bude z neho "pes bojoveho plemena" :p . . . to ze nikomu na jedno rafnutie neorve ruku, nohu, alebo hlavu je vedlajsie. Nakolko to suvisi uz s dispoziciou stavby tela a kondicie psa.
Agresivne reagovat moze aj kon, ci papagaj . . . na pisknutie, na zmurknutie oka, . . .
@helusik123 Tu by podľa mňa pomohol nejaký zákon, že majiteľ takého psa by musel pred jeho kúpou robiť psychotesty a nejaký test, či vie vôbec niečo o psoch.
Lebo bohužiaľ takéto psy si častejšie vyberajú aj ľudia, ktorí to nemajú v hlavne úplne v poriadku a práve k tomu psa cvičia, aby bol ku každému agresívny.
Potom na to doplácajú aj rozumní chovatelia, lebo veľa ľudí má proti takýmto psom predsudky, boja sa ich, hnevajú sa na majiteľa, že si takého psa zaobstaral, pričom ten psík môže byť aj úplne mierumilovný.
tie psy to už podľa mňa majú zakódované v sebe, ale dosť zohráva aj výchova daného psa a prostredie, moja doga a rotvajler sú úžasní... a nevimenila by som ich ani za svet... sú to doslova miláčikovia celej rodiny...
MATHEUSKO ...... uplne súhlasím, kedže čivava ruku asi neodhryzne tak sa o tom vôbec nepíše no ked napr. rotvajler je agresívny a hryzne do teba talk už o tom píšu všetci ... a tak sa vlastne tvorí aj zlá verejná mienka o týchto psoch ... a môžem sama aj zo svojej skúsenosti povedať, že tieto psíky sú jednoducho taký mazli .... a určite aj najvernejší a najvďačnejší .... potvrdené od mojej rotvajlerky ...
@d170 ano mas pravdu..v tomto suhlasim..trebalo by nejaky normalny zakon co sa tyka o drzani a kupe tychto psov...poznam par ludi co si kupili pitbulla a chceli ich dat na boj a nevedeli o tom psovi ani makke f..takych ludi by som dala zavriet!
Mám jazvečíka a je omnoho nebezpečnejší ako ktorýkoľvek pes s väčšou silou zakusnutia alebo neuveriteľou schopnosťou utiahnuť auto. Mala som teda označiť skor odpoved d). pretože neviem aké je to mať takého psa no viem že žiadne ,,bojové plemená" určite neexistujú. Bojového psa možete urobiť aj z pudlíka, labradra alebo špica...
Raz za neviem akú dlhú dobu pes usmrtí človeka a hneď je z toho kauza! Prečo? Asi preto aby naši zákonodarcovia zakryli oči nám prostým ľuďom a ukázali že aj niečo robia. Koľko je ročne prípadov usmrtení psom a koľko divou zverou (medveďmi či inými zvieratami)? Nemali by sme pochytať všetku divú zver, vytrhať jej zuby, ostrihať pazúry a pozavierať do zoologických záhrad? Veď čo ak nás raz v lese napadnú... Podľa štatistík ročne zomrie na cestách 506 ľudí, tak poďme zakázať autá! Človek zabije človeka, odsedí si pár rokov a život ide ďalej... Chcú zakázať bojové plemená? Ale ktoré sú bojové plemená? Žiadne bojové plemená psov podľa FCI neexistujú. Je to názov vymyslený bulvárom, ktorý sa dobre „chytil“ v nevzdelanej spoločnosti. Denne sa agresívne správajú aj tie malé „kabelkové plyšáky- čivavy, yorkshire...“ ale to nikoho nezaujíma, bulvár o tom nepíše. Ale keď „väčší pes“ ktorý bol vyšľachtený na ilegálne psie zápasy napadne alebo usmrtí človeka, hneď je to na titulnej strane. Samozrejme, že „bojové plemeno, ktoré nerobí nič iné len trhá ľudí“ viac zaujme verejnosť ako nejaká čivava. Prečo neuviedli skutočnosť, že žena si zobrala psa aj napriek výslovnému zákazu majiteľa? Že pes bol cvičený na (mimochodom) ILEGÁLNE psie zápasy? Brala si ho na vlastnú zodpovednosť, z toho vyplýva, že si za svoju smrť môže sama! Keď chcete môžete si vychovať pitbulla na canisterapiu ( pomáhanie hendikepovaným ľuďom), ale aj čivavu na zabijaka.Ako si človek psa vychová tak ho má! Zakážu čistokrvne plemená, ale čo s krížencami? Veď predsa krížence útočili.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
Agresívna môže byť aj malá prachovka a naopak taký pitbul môže byť absolútny miláčik rodiny, ktorý sa hráva s malými deťmi a neublížil by ani muche.
a nech si nekupuju bojove plemena ludia, ktori na vychovu nemaju cas alebo ani nic proste
Aj bezzubeho, stareho ratlika, ledva chodiaceho veterana bez nohy, mozno vycvicit tak ze bude z neho "pes bojoveho plemena" :p . . . to ze nikomu na jedno rafnutie neorve ruku, nohu, alebo hlavu je vedlajsie. Nakolko to suvisi uz s dispoziciou stavby tela a kondicie psa.
Agresivne reagovat moze aj kon, ci papagaj . . . na pisknutie, na zmurknutie oka, . . .
Lebo bohužiaľ takéto psy si častejšie vyberajú aj ľudia, ktorí to nemajú v hlavne úplne v poriadku a práve k tomu psa cvičia, aby bol ku každému agresívny.
Potom na to doplácajú aj rozumní chovatelia, lebo veľa ľudí má proti takýmto psom predsudky, boja sa ich, hnevajú sa na majiteľa, že si takého psa zaobstaral, pričom ten psík môže byť aj úplne mierumilovný.
@d170 ano mas pravdu..v tomto suhlasim..trebalo by nejaky normalny zakon co sa tyka o drzani a kupe tychto psov...poznam par ludi co si kupili pitbulla a chceli ich dat na boj a nevedeli o tom psovi ani makke f..takych ludi by som dala zavriet!