Mám 3 mesačnú čivavku . Mám ju asi mesiac . Všetci hovoriǎ že čivavky sú pritulne a veľmi krehke. No ta moja je pravý opak, neviem si s ňou poradiť, stale kazdeho kuše,skace ako salena a je strasne pazrava. Minule, ani neviem ako sa dostala k cokolade a z
Čivavky sú prítulné a krehké? Vycvičiť čivavu je snáď tažšie ako vycvičiť rotvajlera
Musíš jej ukázať, kto je pánom domu (ty), pretože si myslí že vládne doma ona. Je vo veku, kedy skúša a snaží sa dostať v hierarchii čo najvyššie. Nedaj sa zmiasť jej nevinným vzhľadom, je to stále pes a nie plyšová hračka. Keď začne hrýzť, zober jej hračku alebo ukonči hru, prípadne ju odveď do inej miestnosti. Keď šteká detto, nebi ju, pretože dosiahneš len to, že sa ťa bude báť. Buď suverénna, musíš si stáť za svojím slovom že tak to bude, nedať sa obmäkčiť jej smutným pohľadom. Prítulnejšia bude keď bude staršia, je to dieťa čo objavuje svet, nečakaj že bude pri tebe ležať celý deň bez pohnutia
Za všetko čo urobí zle musíš PSA potrestať. Zaužívaj si nejaké slovo, ktoré budeš hovoriť, keď spraví niečo zlé, napríklad fuj, zlá, nesmieš,.... Keď niečo urobí zle treba jej to povedať a kľudne ju môžeš aj udrieť, ofc nie tak že sa už nepostaví ale aby chápala že to nebolo dobre. Psy sa zvyknú trestať aj tak, že ich vykmásaš za kožu na krku, majú jej tam celkom dosť.
No a keď urobí dobre a poslúchne ťa, tak jej daj odmenu, pohladkaj ju a pochváľ ju.
Ona musí vedieť že ty si pán svorky.
Inak je veľmi dobre chodiť so psom na cvičisko, veľa sa toho naučí a keď trávi pes čas s inými psami tak je potom doma kľudnejší
my mame civavku uz 6 rocnu a je uplne nunu, pritulna a zlata, akoze ano niekedy jej jebe a steka na macky, ale vacsinu dna neotravuje, sama sa hra alebo sa proste prechadza po dome alebo sa opaluje na terase ak je teplo. a je straaasne pritulna, stale by sa stiskala a hladkala a vobec nie je agresivna ani nic podobne. a je velmi vdacna a mudra, nijako specialne sme ju necvicili a pritom hrozne vela rozumie, sama si pyta jest tak ze uteka za mnou a navadza ma do miestnosti v ktorej ma ulozene papanie, rozumie co znamena "ideme von, ideme fajcit, chces ist na terasu?, chces papat?, kde je macka?" a na slovo hajzel zacne hrozne stekat xD nikdy sa nevycika inam nez na urcene miesto a proste je uplne mudra a zlata,.
takze aby som odpovedala na tvoju otazku, asi to bude jej povahou a temperamentom ze je taka a nijako to nezmenis :/ nasa bola od zaciatku takato
Keď je prijebaný majiteľ, tak bude aj pes.... Samozrejme, musela byť hlúpa aj pred tým než si ju doniesla, ale mohla si to aspoň trošku skresať keby si hneď na začiatku ukázala, kto je pán..
minule ma napadli dve civavy, aj 2x do konca ked som isla tou istou ulicou...normalne podliezli plot a zacali ma hryzt do nohy z nicoho nic. Mam rada psov ale od vtedy nemam rada civavy
ja nemam civavu ani nepoznam nikoho osobne kto ju ma ale tie co po vonku chodia su zakazdym agresivnejsie nez hociaky pitbul ktoreho som mala cest stretnut...takze neviem kto hovori ze su pritulne...male su, to ano, ale asi aj zakomplexovane z toho asi to je podla mna sucast tej povahy. a mozno sa to lisi podla jedincov ale tak neporadim ti ked raz tvoj je take cislo. nemyslim ze by sa psy dali menit...tazko...mozno nejake specialne metody od cvicitela...ale aj to je treba pracovat tazko na tom...
"""Všetci hovoriǎ že čivavky sú pritulne a veľmi krehke??????""""
WUT?! Zatial, za moj zivot, co som prisla do kontaktu s čivavami, tak to boli pomerne agresivne a upišťane tvory, na môj vkus až otravne.
raz som šla cez sidlisko a nie po prvy raz začala nejaka mala zakomplexovana čivava na mna štekať a "utočiť" mi na nohy, ked som povedala majitelke, aby si ju zavolala, majitelka samozrejme ignor, len sa priblblo usmievala ala - "eheh ona sa len chce hrať" , tak som sa, ako obyvkle, ich snažila ignorovať aj ja a ist si svojou cestou, omylom som však počas chôdze trošku ako keby do nej slabšie "kopla" (znie to hrozivo, ale fakt to nebolo nejake drasticke, proste sa mi priplietla pod nohy počas jej "utoku") a majitelka začala uplne nadavat, co si dovolujem na jej " Ajušku".. Fakt ma to nasralo.
Netvrdim, že neexistuje nejaka pokojna čivava s ktorou by som vychadzala, ale s doterajsimi skusenostami nepatria medzi mojich lieblingov a fakt celkovo take male plemena nemam rada....prepacte majitelia psov a čivav, fakt prti vam nič osobne nemam, snad raz narazim aj na nejakeho normálneho majitela .
Ja mam civavu, ktora ma 1rok a 4 mesiace...jedine co trhala boli jej hracky...je velmi mila a tesi sa aj cudzim ludom na ulici a vrci len na cudzich psov...pazrava nastastie nie je a aj ked jej dam nieco sladke tak to ovonia a odide pri stole nezobre o jedlo...par povelov som ju ucila tak ze som jej za to dala odmenu ked to spravila a trvalo to max. 10 minut na to aby sa naucila povel...mala som s nou jediny problem, ze mi nechcela jedavat a takisto ako pri poveloch som jej dala odmenu ked vsetko zjedla a teraz sama za mnou pride a knuci aby som sa prisla pozriet ze vsetko zjedla a ze jej nieco mam dat takze si myslim ze je to od povahy psa, ci to je civava alebo rotvajler na tom nezalezi...kazdy pes ma inu povahu ako aj ludia, takze nemozes nikdy presne vediet ze ked si kupis take plemeno a pisu o nom ze je take alebo take tak to aj tak bude a hlavne ked mas civavu mala by si sa jej neustale venovat...su velmi citlive a dokazu sa velmi naviazat na svojho pana a potom ta bude respektovat a posluchat na slovo
hah ludia ma pobavili vase pribehy no kazdopadne dakujem . Ta moja bud spí alebo robí zlost a ked nedostane co chce tak steka. Uz som ju aj potrestala, kricala po nej no ona vzdy svoje stale ked tak lezka, jej idem dat pusu a ona ma automaticky ukusí do nosa a cim dalej ma vacsiu silu najviac milujem ked zǎcne vsade len tak hrabat a najlepsie mne po holych nohach
@h8u nemyslela som to nijak vážne, ja mám doma tiež dobre vychovanú prachovku takže no stress. Myslela som to skôr tak, že sa im treba venovať ako každému väčšiemu psovi keďže som som doteraz videla čivavy si ľudia kúpia a myslia si, že sa vycvičia sami @hajzelodkosti však som napísala že je to jednoduchšie, neviem prečo by to prirovnanie malo byť na nič @matiseq ty čo do mňa skáčeš prosím ťa? Máš snáď nejaké iné výchovné metódy?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
Musíš jej ukázať, kto je pánom domu (ty), pretože si myslí že vládne doma ona. Je vo veku, kedy skúša a snaží sa dostať v hierarchii čo najvyššie. Nedaj sa zmiasť jej nevinným vzhľadom, je to stále pes a nie plyšová hračka. Keď začne hrýzť, zober jej hračku alebo ukonči hru, prípadne ju odveď do inej miestnosti. Keď šteká detto, nebi ju, pretože dosiahneš len to, že sa ťa bude báť. Buď suverénna, musíš si stáť za svojím slovom že tak to bude, nedať sa obmäkčiť jej smutným pohľadom. Prítulnejšia bude keď bude staršia, je to dieťa čo objavuje svet, nečakaj že bude pri tebe ležať celý deň bez pohnutia
No a keď urobí dobre a poslúchne ťa, tak jej daj odmenu, pohladkaj ju a pochváľ ju.
Ona musí vedieť že ty si pán svorky.
Inak je veľmi dobre chodiť so psom na cvičisko, veľa sa toho naučí a keď trávi pes čas s inými psami tak je potom doma kľudnejší
my mame civavku uz 6 rocnu a je uplne nunu, pritulna a zlata, akoze ano niekedy jej jebe a steka na macky, ale vacsinu dna neotravuje, sama sa hra alebo sa proste prechadza po dome alebo sa opaluje na terase ak je teplo. a je straaasne pritulna, stale by sa stiskala a hladkala a vobec nie je agresivna ani nic podobne. a je velmi vdacna a mudra, nijako specialne sme ju necvicili a pritom hrozne vela rozumie, sama si pyta jest tak ze uteka za mnou a navadza ma do miestnosti v ktorej ma ulozene papanie, rozumie co znamena "ideme von, ideme fajcit, chces ist na terasu?, chces papat?, kde je macka?" a na slovo hajzel zacne hrozne stekat xD nikdy sa nevycika inam nez na urcene miesto a proste je uplne mudra a zlata,.
takze aby som odpovedala na tvoju otazku, asi to bude jej povahou a temperamentom ze je taka a nijako to nezmenis :/ nasa bola od zaciatku takato
WUT?! Zatial, za moj zivot, co som prisla do kontaktu s čivavami, tak to boli pomerne agresivne a upišťane tvory, na môj vkus až otravne.
raz som šla cez sidlisko a nie po prvy raz začala nejaka mala zakomplexovana čivava na mna štekať a "utočiť" mi na nohy, ked som povedala majitelke, aby si ju zavolala, majitelka samozrejme ignor, len sa priblblo usmievala ala - "eheh ona sa len chce hrať" , tak som sa, ako obyvkle, ich snažila ignorovať aj ja a ist si svojou cestou, omylom som však počas chôdze trošku ako keby do nej slabšie "kopla" (znie to hrozivo, ale fakt to nebolo nejake drasticke, proste sa mi priplietla pod nohy počas jej "utoku") a majitelka začala uplne nadavat, co si dovolujem na jej " Ajušku".. Fakt ma to nasralo.
Netvrdim, že neexistuje nejaka pokojna čivava s ktorou by som vychadzala, ale s doterajsimi skusenostami nepatria medzi mojich lieblingov a fakt celkovo take male plemena nemam rada....prepacte majitelia psov a čivav, fakt prti vam nič osobne nemam, snad raz narazim aj na nejakeho normálneho majitela .
@hajzelodkosti však som napísala že je to jednoduchšie, neviem prečo by to prirovnanie malo byť na nič
@matiseq ty čo do mňa skáčeš prosím ťa? Máš snáď nejaké iné výchovné metódy?