noo nie celkom, tie obrazky co ste tu postli su opticke iluzie nie 4D kocky, cize kocku co teraz vidim je 3D v stvrtej dimenzii case a 4 D v pietej dimenzii? ako vyzera?
tak je hadam jasne, ze je to uplne hlupa otazka, pretoze my, navyknuti na 3D svet, si nemame sancu take nieco predstavit.. predstavit si predsa vieme iba veci v trojrozmernom priestore.
toto sluzi len pre taku akusi pribliznu predstavu, lavym tlacitkom mysi posuvate podla x,y,z suradnic, pravym tlacitkom podla stvrtej suradnice » www.geocities.com/hjsmithh/WireFr...
hmm ako myslis tu otazku?.. ako vyzera kocka v 4D priestore?.. zober hodzaku kocku a pozri sa na nu.. vidis jej tri rozmery a posobi a nenachadza sa mimo plynutia casu, takze je v 4D riestore.. ak sa pytas ako vyzera kocka definovana 4tym rozmerom, tak to uz je veci hardcore ... v tom pripade sa pytam, v akom case sa ta kocka ma nachadzat?
porrast: no ako vyzera kocka nie v nasom "4d" priestore ale v 5D priestore neviem ci samotna hrana bude funkciou času, ale to s tým časom je dobrá otázka ja hovorím že vyzerá tak ako keby si sa a ňu pozeral zo všetých strán naraz, no predstavit si je to tazke
ja si pod pojmo 4D predstavim 2 veci:
1. casopriestor
2. to co tu dal peter piper a tikalok
ale suvisi asi viacmenej spolu, ten v tom modeli z tikalokovho linku pri "pohybe" v 4D sa menia strany a uhly to ovplivnule nasledne klasicky 3D tvar. V 4D su tie strany proste funkciou nejakej inej veliciny.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
f: a(t)= .. .. . ...
toto sluzi len pre taku akusi pribliznu predstavu, lavym tlacitkom mysi posuvate podla x,y,z suradnic, pravym tlacitkom podla stvrtej suradnice
» www.geocities.com/hjsmithh/WireFr...
1. casopriestor
2. to co tu dal peter piper a tikalok
ale suvisi asi viacmenej spolu, ten v tom modeli z tikalokovho linku pri "pohybe" v 4D sa menia strany a uhly to ovplivnule nasledne klasicky 3D tvar. V 4D su tie strany proste funkciou nejakej inej veliciny.
Ked budem mat cas tak si o tom viac nastudujem